Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je to při rozvody s penězi na osobním účtu?
S manželkou jsme měli každý svůj účet.Může manželka požadovat púlku z mého osobního účtu?
Nebo je pak lepší peníze vybrat a jak na to pak soud nahlíží(jestliže si vyžádá třeba výpis púl roku zpět)?
Děkuji.
Slusne je vybrat a dat manzelce pulku neslusne je vybrat a kdyby neco holt rict ze jste zaplatil svuj dluh za neco.
vaš dluh = manželky dluh driv nez to napadne druhou stranu
Má manžel bývalá chtěla vše napůl ale řekl jsem ji že ji koupím byt a stoho co jsem měli at si vezme co chce netušil jsem že mi zustane jen to na čem jsem seděl . Neřešil jsem přeci jenom vychovává mé dítě
Dobrý den,
záleží, jakého typu jsou ony peníze. Pokud se jedná o peníze z osobního dědictví nebo z doby před uzavřením manželství, tak takové peníze nepodlehají rozdělení. Pokud se ale jedná o peníze, které jste získal jako mzdu nebo se jednalo o příjem z podnikání apod. v době trvání manželství, pak se takové prostředky dělí mezi manžele rovným dílem a je jedno, zda se jedná o prostředky na účtě nebo hotovost.
Pokud peníze vyberete a utratíte za nemajetkové věci (např. služby v nevěstinci, dovolenou apod.), pak by nebylo co dělit, pokud si ale za ně koupíte motorku, pak budete muset manželce vyplatit polovinu její hodnoty.
David
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.