Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mam takovy vazny problem, bude mi skoro 26, nemam v Cechach nic co by mne drzelo. Mel jsem to v detstvi dost slozity a tak jsem zacal v 18 podnikat na OSVC a pak jsem presel na s.r.o. jenze jsem nenarazil na spravny lidi a dostal nechal jsem se sebou dost zametat a ted na to poslednich 5 let dost tvrde doplacim. Rodice jsou sice velmi bohati a mohli by mi bez nejakych velkych problemu pomoci. Jenze oni se mnou prestali mluvit hned, jakmile jsem se dostal do problemu a diky tomu, ze se to dostalo az k exekucim tak z celkem malych problemu se staly velke problemy, protoze za male pohledavky to v cechach zaplati clovek nekolikanasobek, takze ja ted musim zaplatit skoro 700.000 Kc, nicmene hodnota puvodniho dluhu je mnohem nizsi.
Nevim co mam delat a uz jsem z toho dost vycerpany, ziju porad ve strachu, bojim se zvednout kazdy telefon, kdyz nekdo zaklepe na dvere tak mam panickou hruzu otevrit, pracovat prakticky nemuzu, ucet mi hned exekutor zablokuje, tak jak tady ma clovek sakra nejak normalne zit?
Privydevam si provozovanim jedne stranky pres internet, svym zpusobem se to zacina dobre rozjizdet a tak jsem premyslel o tom se nekam prestehovat. Pro zacatek treba do Nemecka, ktere je kousek a zacatek tam neni tak naklady, protoze naklady na bydleni jsou na stejne urovni jako v Praze, anglicky umim celkem bez problemu a naucil bych se aspon nemecky (zaklady umim)
Jenze muze na mne exekutor doslapnout i v Nemecku? Ja jsem slysel, ze treba v Nemecku exekutor blokovat ucty nemuze (nemecky exekutor) a myslim, ze ucet a pripadna exekuce v nemecku by se mel ridit nemeckym pravem, ne?
Diky za kazdou radu, za kazdy tip...
Milý gandalfe,
stejně jako můj předřečník ti doporučuji využít institut "osobního bankrotu" který ti umožní zodpovědně udělat tlustou čáru za minulostí, aniž bys musel kamkoli utíkat. V mém okolí znám člověka, který měl dluhy v milionech, nyní je v osobních bankrotu a žije lepší život, než dříve. Osobní bankrot není stav, ve kterém bys neměl co jíst nebo žil v chudobě. Normálně můžeš pracovat, normálně můžeš žít. Informuj se a jdi do toho. Určitě by to bylo férovější řešení, než utéct.
David
Potvrzuji slova davidp ... sám jsem v bankrotu už pátým rokem ... myslím, že oddlužení mi doslova zachránilo život a dokonce si dovolím tvrdit, že život v osobním bankrotu se mi sice finančně zhoršil, ale jinak v mnoha věcech rozhodně zlepšil a žiji zdravěji a víc v pohodě, než - li před ním!
Takže opravdu to za aspon malou úvahu jistě stojí ...
doplněno 10.08.13 00:15:Pro sebod - určitě rozdíl je mezi životem v nekonečné exekuci a 5-ti letým bankrotem bez návštěv exekutorů a vymahačů ... tot pravda ...
- jinak co se týče částky, která zůstává z výplaty při exekuci a při oddlužení ... tak tam je rozdíl ...
v exekuci zbývá dlužníku více asi o 3000.-, jelikož se strhavá jako u nepřednostních pohledávek ... klasické dluhy bankám a společnostem ... kdežto u oddlužení se strhává jako u přednostních pohledávek ... takže jako kdybych dlužil státu či alimenty nebo za újmu na zdraví, pokuty apod.
mike. Už to máš "za pár" a pak můžeš nastartovat opravdu nový život. To samé tazatel. Je ještě dost mladý, ať tedy do toho jde taky.
doplněno 09.08.13 22:43:mike. Reaguji na Tvoji poznámku, že těch pět let není procházka růžovým sadem. O tom se dá polemizovat. Jestliže je člověk předlužený a už po něm jdou exekutoři, tak je na tom daleko hůře. Z výplaty mu zůstává stejně jako při oddlužení. Navíc musí zaplatit celý dluh, takže se v tom může koupat třeba dvacet let. Známé jsou praktIky exekutorů, kdy vybrané peníze od dlužníků jdou nejdříve na jejich odměnu, poplatky soudům atd. Pak teprve jdou splátky na původní dluh. Takže po celou tu dobu dlužníkovi narůstá penále. A dlužno dodat lichvářské penále. No a pak jsou tu občasné soudružské nájezdy exekutorských pohunků u dlužníků doma.
Anop, těch pět je krušných, ale ve srovnání s tím, co čeká dlužníka, když toto nepodstoupí, to JE opravdu procházka růžovým sadem.
Jinak se domnívám, že pro člověka, který to s oddlužením myslí opravdu upřímně se ve většině případů cesta k jeho schválení vždy najde. Já vidím pouze dva nepřekonatelné problémy - záznam v RT a pak neschopnost uhradit těch minimálních 30%. A jestliže dlužník není schopen využít této obrovské šance takového velikánského snížení jeho dluhu, tak si oddlužení nezaslouží.
No a pak tu jsou lidé, kteří se dostali jak já říkám "za horizont svých finančních možností". To jsou lidé, u kterých je dluh už opravdu v řádech několik milionů, kdy jim nepomůže ani to snížení na 30%. PARADOXNĚ TITO LIDÉ NA TOM MOHOU BÝT Z CELÉ SKUPINY DLUŽNÍKŮ DO BUDOUCNA NEJLÉPE.
o tom to prave je, ze nekdo si naseka dluhy za kraviny, za luxusni dovoleny, za auta a pak si zazada o osobni bankrot a je v cajku, ale osobni bankrot na dluhy z podnika vyuzit nelze...
Ohradil bych se proti Vaší větě : zažádá si o osobní bankrot a je v "cajku " ...
- né každému žadateli soud osobní bankrot povolí a to i fyzické osobě ...
- zdaleka to není taková procházka růžovým sadem jak si asi představujete ... ono vyžít 5 let s životním minimem není zase až tak
jednoduché ...
- né každý to vydrží 5 let a během oddlužení musí plnit přísné podmínky ... pokud neplní soud může oddlužení kdykoliv zrušit a to i ještě 3 roky po skončení celého 5-ti letého maratonu splácení ...
pracovat prakticky nemuzu, ucet mi hned exekutor zablokuje
Jak jsem pochopila, děláš vše proto dluhy nesplácet. Nasekal jsi dluhy v Čechách, tak si je zaplať, 700 tis v tvém věku se dá splatit. .A co věřitelé, ti mají být z tvého podnikání nadšeni? Bacha, ať nepřijdeš k úrazu. Nebo chceš být celý život na útěku? Neblázni, makej a makej a splácej. Máš bohaté rodiče, jak budou vidět, že se snažíš, pomohou.
To co jsem dluzil lidem jsem uz davno splatil, ja ted platim akorat pokuty penale a odmeny exekutoru, ktere kdyby byli na normalni urovni tak bych je taky uz zaplatil. Pracuji od 15ti let, za poslednich 10 let jsem byl jednou na dovolene, kterou jsem si neplatil ani ja. Pracoval jsem posledni 4 roky na zkraceny uvazek ve statni sprave, protoze jsem chodil jeste do skoly.
Nikdy jsem od statu nic nechtel, nikdy jsem od nej nic nedostal, posledni 3 roky taky vstavam o vikendech v 5.00 rano abych chodil na druhou brigadu, abych nejak vyzil. Takze mi uplne neni jasny, misto toho pomoci mi matka penize jeste sebrala, takze ocekavat pomoc od rodicu by bylo sice hezky, ale dost naivni.
píšeš, že už vlastní dluhy máš uhrazené. Pak bych se na Tvém místě pokusila zažádat o oddluženi. Pokuty, penále, odměny exekutora - začíná se na ně hlědat jako na dluhy NEVZNIKLÉ z podnikání. Za pokus Ti to stojí. Mě prošel oddlužením klient, který měl dluh i z podnikání. Věřitel ČEZ, částka cca 300.000,-Kč. Celkově toho měl za více než milion. Splátkový kalendář mu byl schválen.
doplněno 10.08.13 11:00: mike. Trošku poopravím to Tvoje : záleží na soudu ...Záleží ne na SOUDU, ale na SOUDCI. A u něho záleží na to, jaký měl zrovna oběd, jak se vyspal, s kým se vyspal . Jsou případy, že ten samý soudce ten samý návrh třeba třikrát smete ze stolu
A na počtvrté ho vezme a rozhodne vzhledem k dlužníkovi velice kladně
Takže rada všem, co návrh podají a ten neprojde. Podívat se na to, PROČ neprošel, to případně upravit a podat znovu.
Přeji všem, co se dostali do bláznivého kolotoče dluhů, aby se jim za touto životní etapou povedlo udělat tlustou čáru a aby opět mohli žít plnohodnotný a důstojný život
A pro ty, co tady volají, že oddlužení kryje jenom zloděje a podvodníky. Ano, malé procento dlužníků jde do oddlužení z "vyčůranosti". Ale zbytek jsou lidé, kteří se do této situace dostali sice většinou svojí vinou, ale díky nepředstavitelné finanční džungli v této republice. Plno dlužníků si platí pojištění pro případ ztráty zaměstnání, či nemoci, když k tomu dojde - nulové plnění. Další případ - jak je možné, že BANKA půjčí klientovi (paní v ID) během jednoho měsíce 3 půjčky v celkové výši 300.000,_ Kč. Bez dokladování příjmu, bez zjišťování čehokoliv, jen na základě toho, že dotyčná u nich měla účet a půjčku? Já vím, paní si měla spočítat, zda to bude moci splácet či nikoliv, ale...Zrovna se rozváděla, musela si najít nové bydlení atd...Ano, neměla si ty peníze půjčovat, měla jít rovnou pod most . Ano, byla to její chyba. Ale záměrně nenapíšu JEN její chyba, protože chybu vidím i v bance.
A takových ALE, je moc a moc...
Mluvil jsi o tom, že jsi založil s.r.o., takže netuším, do jaké míry se jedná o dluhy živnostníka a dluhy právnické osoby. Lepší než útěk je nějaká forma restrukturalizace dluhu směrem k s.r.o. , podnikání přes s.r.o. s pokusem o umoření dluhů a pokud se to nepodaří, tak insolvenční řízení na s.r.o. .
Možná by stálo za to si přečíst článek zde : bovapolygon.cz/...
Hlavně tu část :
Změny v úpravě oddlužení
tak zde je jen nejaka zminka o zmenach v odluzeni OSVC, ale zadne podrobnosti k tomu tam nevidim a je to az od 1.1.2014... kdyz se ale podivam na jakokoli poradenskou stranku, ktera se tim zabyva tak v podminkach maji:
nesmite mit:
- zivnostensky list
- dluhy z podnikani
viz. napriklad zde: oddluzteme.cz/...
Zde si prectete jak to funguje v demokratickych Zemich EU i mimo EU v porovnani s Absurdistanem zvanem Ceska republika: stepulka.websnadno.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.