Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní smlouva a mzdový výměr

Od: kokos23 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,manžel má na pracovní smlouvě uvedenu mzdu 25000kč a poté dostal mzdový výměr s částkou 20000kč plus 5000kč jako pohyblivou částku.Co platí?Oboje dostal ve stejný den.Děkuji za odpověď.Hana

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

asi by to chtělo důkladně smlouvu prostudovat. přikláním se ale k názoru, že přednost (vyšší váhu) má pracovní smlouva. je to oboustranný právní dokument. výměr je jen jednostranný. ale dohadujte se o tom ve zkušební době, že? tedy, pokud nemáte v záloze jiné zaměstnání...

iz*
hodnocení

2x

Samozřejmě, že platí částka uvedená v pracovní smlouvě.

Zaměstnavatel si podle mne pěkně "naběhl". Teď musí pohyblivou částku přiznávat i tehdy, když zaměstnanec nesplní kritéria pro její přiznání, čímž prakticky eliminoval výhodu či jakoukoliv motivační roli pohyblivé složky.

doplněno 09.08.13 18:38:

Zaměstnavatel je vázán pracovní smlouvou. Nemůže si dělat, co se mu zlíbí!

doplněno 09.08.13 21:22:

Já bych zaměstnavatele na nic neupozorňovala. Je svéprávný, a měl by vědět, co dělá.

Ozvala bych se až v momentě, kdyby zaměstnavatel chtěl pohyblivou složkou pohnout směrem dolů.

Dokud bude zaměstnavatel bude platit mzdu sjednanou v pracovní smlouvě, není důvod cokoliv řešit.

(Kdyby manžel na nesrovnalost upozornil hned, mohl by v něm zaměstnavatel vidět "šťourala", s nímž by se rozloučil ještě ve zkušební době.)

kokos23
hodnocení

Děkuji za odpověď,mám pocit,že si to zaměstnavatel ani neuvědomil a že bude hodnotit podle mzdovédo výměru.H.

kokos23
hodnocení

Děkuji,ale nevím,jestli ho má na to upozornit sám.

kokos23
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]