Nejste přihlášen/a.
Mám problémy s nadměrným (spíše extrémním) pocením, po ránu mívám natelké prsty na rukou, obličej a někdy prsty na nohou. Mám celulitidu a mírnou nadváhu a více solím. Všechny tyto body napovídají tomu, že moje tělo zadržuje vodu. Jak se to dá ale zjistit? Koupila bych si něco odvodňovacího, ale pokud to není ono, tak by to na druhou stranu mohlo být nebezpečné, jak jsem se dočetla, protože na druhou stranu některé dny nepiji tolik, kolik bych měla. Tak jak to zjistím s určitostí? Je mi 26. Zjistí to třeba lékař z nějakého testu?
Dobrý večer. Nevím, zda už Vám to někdo napsal nebo se budu pouze opakovat, ale nemám moc času číst celé vlákno. Jen bych Vám řekl, že to, že Vaše tělo zadržuje vodu, pokud tomu tedy tak je, může být dáno několika faktory. Buď je to od ledvin nebo od jater. Také můžete mít chronickou nedostatečnost pravého srdce a to znamená, že Vám srdíčko není schopno přes pravou síň přepumpovat tolik množství krve, kolik by mělo a tím se dějí dvě důležité věci. Za prvé srdíčko pracuje pod velkým náporem, tudíž se namáhá a druhým následkem je to, že se Vám dělají otoky. Nejčastěji to jsou otoky dolních končetin, zejména od kolen dolů, ale není to pravidlem. Každopádně Vám zkusím něco názorně ukázat: Za minutu Vám srdíčko udělá 80x kontrakci, to je 4800x za hodinu a 115 200x za den. Když to vynásobíte počtem dnů v měsíci, dostanete se na číslo 3 456 000. A když celé tohle číslo vynásobíte dvanácti, máte 41 472 000. Tolikrát se Vám srdíčko stáhne za jeden rok. A když říkáte, že máte otoky, máte nadváhu, znamená to, že Vaše srdíčko se namáhá ještě daleko víc, než by mu bylo zdrávo. Jsou to i tak hrozná čísla, vysoká, tak proč mu ještě trochu přitápět pod kotlem? Upravte svůj životní styl v první řadě, takže vyřaďte tučné výrobky, solte s mírou, a jezte hodně vitamínů- Dostatečně spěte, ale ne zase přes míru. Když se vrátím k problému. Jak jsem psal, může to být od jater, neplatí totiž, že játra mají nemocná pouze alkoholici. Takže pokud máte pocit, že je něco v nepořádku s Vaším tělem, třeba přibíráte na hmotnosti, moc se potíte a tak dále, tak se objednejte k lékaři a chtějte, aby Vás poslal na EKG, kde Vám vyloučí srdeční onemocnění, potom chtějte, aby Vám udělali testy na jaterní hormony a dále chtějte, aby Vám zkontrolovali ledviny. Všechny další postupy, jako jsou odvodňování a tak dále jsou naprosto špatně, protože pokud tělo zadržuje vodu, nikdy to není v pořádku a vždy je potřeba vyřešit příčinu, ne pouze následek. Jako vždycky všude. Když Vám v autě začne bouchat něco v kole, také si nepustíte rádio na plný pecky, protože víte, že to je jen řešení, které to stejně nevyřeší a servis budete muset v dohledné době stejně navštívit. V každém případě nepřestávejte pít, to je to nejhorší, comůžete udělat. Tím nastává dehydratace a srdíčko opět pracuje s nesprávným objemem krve, takže opět dostává pecku. Takže já radím: návštěva lékaře.
Tohle je dokonalá odpověď, sám bych to lépe nenapsal. Je tragédie dnešní doby, že každý hledá co nejjednodušší odstranění důsledků a naprosto kašle na nalezení příčin. Otékám - koupím prášky na odvodnění organizmu. Bolí mě hlava nebo zuby - koupím prášky na bolest. Zcela chybný přístup. Každý problém má nějakou příčinu a tu je nutné odhalit a řešit. Potom důsledek zmizí sám.
Už hrozně dávno jsme měli souseda, který píchnul duši u kola. Takže sundal plášť, duši zalepil, zase vše dal zpět a ejhle, zalepená duše je zase díravá a uchází. Tak ji zase vyndal, novou díru opět zalepil a po montáži zase ucházela. Přišel za mým dědou s tím ,ať se mu na to podívá, že už si neví rady. Děda prohmatal plášť, našel v něm zapíchnutou železnou šponu, tu vytáhl, duši znova zelepil a problém byl vyřešen. Jaké z toho plyne ponaučení? Řešit pouze důsledek je nesmysl. Vždy je nutné prvně hledat příčinu problému.
Dobrý den,
problémy, které jsem popsala, mám již několik let. Na EKG jsem byla začátkem tohoto roku v rámci preventivní prohlídky, stejně tak jsem byla na odběru krve a dávala jsme moč. Vše v pořádku. Stejně tak jaterní testy v rámci gyn. prohlídky. Ohledně extrémního pocení, to řeším už od 16 ti let - dělali mi asi desetkrát testy na štítnou žlázu. Prostě vše v pořádku. A že píšete, že vše má příčinu - moc na to nevěřím. Podle testů jsem kompletně zdravá. Nadváhu jsem získala kvůli lékům, které jsem musela dlouhodobě brát (již neberu asi dva roky) a už jsem to nedokázala vůbec shodit. Držela jsem několik druhů diet - zdravých diet - netučná jídla, zelenina, nesladit, nesolit, atd., zařadila jsem i pohyb. Kamarádka tímto způsobem shodila asi 6 kilo, já jsem neshodila ani deko. Často se mi stává, že jsem nafouklá a právě jakoby oteklá, proto si pak připadám ještě tlustší. Nemám blhvíjakou nadváhu, mám 155 cm a asi 62 kilo, takže to není tak hrozné. Ale bylo by fajn něco shodit, ale ať dělám co dělám nejde to. Proto si myslím, že by to třeba mohlo být všechno zadržováním vody - to samo o sobě asi příčinu nemá, když všechny testy jsou ok.
Ahoj, než se rozepisovat, asi tě jen odkážu na stránky fitweb.cz/...
a jako výborný volný výrobek na zadržovanou vodu doporučuji : lekarna.cz/...
*volně prodejný
Jestli ti skutečně záleží na přesné bilanci tekutin,stačí když denně zaznemenáš kolik vody vypiješ,(včetně ovoce,polévek a jiných potravin,obsahujících hodně vody),a kolik vymočíš.Vše za 24 hodin.
JABRAKA
A co tím jako získám? Přeci to není tak, že kolik vypiji, tolik také vyloučím. Voda se přeci v určitém poměru "spotřebuje" a také vypotí, v mém případě hodně. A množství vypocené vody nemám jak změřit. A to mám jako močit do skleničky a měřit? Asi těžko...Tak jak se mohu tímto způsobem dobrat výsledku? To je dobrý nesmysl...
Děkuji všem za reakce, nicméně odpověď jsem se nedozvěděla. Já si také myslím, že podle příznaků to je ono, ale já jsem se ptala na něco jiného - zda se to dá např. u lékaře nějakým vyšetřením zjistit. Nechci riskovat s odvodňovacími preparáty, když si nejsem jistá a nechi vypadat jako idiot, že s tím půjdu k doktorovi, pokud na to žádné vyšetření není.
Určitě ano - měří se poměr tuku/svalů/vody v těle.. odborník pak poradí a u doktorky bych asi í začala.. kde taky jinde : )
nene, mrkněte sem - inbody.cz/... najděte, kde to máte nejblíž a můžete vyrazit : )
doplněno 09.08.13 18:27: Asi to taky zkusím
Pokud vím, jsou na to speciální měřiče, často bývají nainstalované i v některých váhách. Musíte se poptat u lékaře.
U syna to bylo měřeno ve špitále a to na fakultě telovýchovného lékařství, kde chodí na vyšetření i sportovci a rovněž i lidi s obezitou, na doporučení praktického lékaře, jinak si to hradíte sama. Takže mu bylo zjištěno měřením vše, i ta voda kolik má v těle, kolik má ji mít, jak dál a podobně...
sama ste si tady napsala mozne priciny. Odvodnovaci funkce je hlavne na ledvinach, pokud nepijete dostatecne a jeste do toho solite hodne, tak bych rekl, ze to sou urcite ledviny (rekl bych z tech otoku a tez z toho co ste tady napsala) Proc nepijete dostatecne a hodne solite? Rekl bych, ze i vase strava nebude zrovna koser...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.