Nejste přihlášen/a.
Poradte, zítra mám jít na kontrolu k novému zubaři. Mám problém se zuby (2 se mi rozdrobili, takže je tam vidět jen půlka zubů) a na jednom mám kaz. Bude mi s nimi něco dělat hned nebo se domluvíme na termínu, kdy tam mám přijít a kdy se to vyřeší. Strašně se bojím... Je mi 30 let...
Jak napsala Ron, nový zubař udělá "papíry", zkontroluje chrup a navrhne okamžité opravy a naplánuje další případné renovace. Samozřejmě s Vaším souhlasem.
Zubař je jeden z těch méně příjemných lékařů, na tom se shoduje většina lidí, ale strach nemějte. Strach by byl na místě, pokud by byla návštěva donekonečna odkádána, potom by Vás pravděpodobně čekal slušný "ústní masakr", který hodně bolí v puse i v peněžence...
Nutné zákroky udělá hned, co půjde jindy, objedná.
Zubaře se není potřeba bát. Já se přestal bát po tahání osmičky. Normálně byla vzpříčená tak musela ven, stejně jako ostatní. Jenomže mám nějaké fest kořeny a tak s tím byla půl hodiny práce. No co budu povídat. Zubař ten zub celej rozvrtal, pak do něj strčil páčidlo jak kráva, zub jím rozštípl na kusy jako pařez, ruplo to až v hlavě. Potom vyrval ty kusy po jednom kleštěma ven. Krve jak z prasete. Nakonec vytahal zbytky úlomků a zašil. Bylo to pod lokální anestézií, takže pohoda. :D Od té doby se už u zubaře nebojím ničeho.
Chápu,že se bojíte,každý má z něčeho strach,ale v dnešní době existuje velké množství druhů jak zmírňují zubaři bolest.Já například byl na sešívání bříška u malíčku! Doktor mi říkal že to nebolí,ať to vydržím bez umrtvení,znova už bych do toho nešel :D ...takže hlavu vzhůru... "opravu" zubů už jsem taky zažil a věřte mi...zuby jsou proti tomuto nic ) GL
Muj si udělal panoramatický zubní rentgen obou čelistí horní i dolní. Prostě se zrentgenují všechy zuby najednou. Odhalí to zubní kazy, co nejsou moc vidět, nezaplněné dutiny v zubu po čistění dřeně po zánětu zubu. Pak mi rozplánoval návštěvy na pů roku.
Ale ne každý zubař ho má, ale možná by to mohli udělat na nějaké poliklinice.
Je lepší si to co nejdřív nechat všechno pořádně spravit (u zubů ve špatým stavu radši korunka), než platit desetitisíce. Např. pokud ti ze zubu nic nezbude a budeš si muset dělat implantat tak tě to na jeden zub vyjde na 21 až 26 tisíc Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.