Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lítá se stále na Měsíc?

Od: 9086fjn odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, teď jsem tak přemýšlel, že jsem dlouhou dobu, nevím jestli celý živto je mi teprve 15 let, viděl, či slyšel, že se letí na měsíc. Vím o dotčení Měsíce 1969 , kdo by nevěděl. Příležitostně sleduji zprávy, ale že bych postřehl, že by někdo přistál na Měsíci to ne. Tak se ptám, jestli se tam stále letí a nebo už půjde o předhánění se, který národ tam bude dřív, než ten druhý? Vůbec nemám o tom přehled.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ne, na Měsíc se už nelétá. Zdravím!

doplněno 08.08.13 15:15:

Řekl bych, že Měsíc je poměrně dobře prozkoumán. Další cesta lidí by mohla být až na Mars, ale to bude trvat ještě hodně dlouho. Dnes se létá pouze na stanici ISS, kde se dělají experimenty. USA nemá nyní ani žádnou možnost, jak dostat člověka do vesmíru a tak se využívá služeb ruských raket.

Možná nás překvapí Čína, ale vše je to otázka peněz.

9086fjn
hodnocení

No mě se zdá já nevím. Vím, že je to dost finančně nákladný, ale zdá se mi, že jako člověk se tam jde podívat a potom už další cíl je Mars. Vím, že je mi jen 15 let a nemohu tomu rozumět, ale třeba kdyby tam člověk něco začal budovat, co když tam něco je? Posílají tam nějaké roboty a hledání různých nových látek a materiálu?

noviny*

K tomu budování:

V budoucnu bude možná měsíc využit jako startovací základna pro lety na mars. Mají už kolem toho vymyšlených dost technologií, ale uskutečnění je v nedohlednu. Z mého pohledu především kvůli financím.

kosmonautek
hodnocení

0x

Ještě chvíli bude blbnout ta naše politická "elita" a nechám se tam vystřeli já.

kangaroo*
hodnocení

0x

Až Čína ukáže celému světu, že přistání na Měsíci v podání USA byl další velký podvod těchto velkohubých američanů. Snad není možné, aby technika na úrovní 386/486 dokázala za X let na 1 pokus to co dnes usilují mnohem vyspělejší civilizace a technika. Snad se ještě té pravdy o tom podvodu dožiju a pak to s USA půjde rychle z kopce *smich*

kosmonautek

Neblbni,prosím tě. *frajer*

To byl vtip. (Musel tobýt vtip.)

robber
hodnocení

0x

Poslední let na Měsíc uskutečnilo Apollo 17 v prosinci 1972. Eugene Cernan byl poslední člověk, který se dotkl povrchu Měsíce, přesněji 13. prosince 1972. Ten opustil po více než 7 hodinách 14. prosince 1972 východního standard. času. Od té doby na Měsíci žádný člověk nepřistál, ani nevyšel na povrch. Ovšem najde se samozřejmě dost imbecilů, co Vám budou tvrdit, že Američané na Měsíci nikdy nepřistáli.

Jj a ještě tam nechali tzv Lunar rower a sověti Lunochod-zda-li ještě fungují? Kdo ví.

martin1965*

Ano, přesně tak. Na měsíc lítali Američaně od července 1969 (dokonce si jako čtyřletý matně vybavuji přímý přenos, akorát jsem tomu tenkrát moc nerozuměl) do roku 1972. Pokud si dobře vzpomínám začali Apollem 1, někdy v roce 1966-7 kde uhořeli všichni tři kosmonauti - astronauti. Pak další Apolla se čím dál tím víc přibližovala Měsíci. Až přistálo Apollo 11 (Orel přistál, malý krok pro člověka, velký krok pro lidstvo). Mise skončila právě tím Apollem 17 v. r. 1972. Myslím si, že to tenkrát byl velký hec mezi Amerikou a Ruskem(SSSR). Sověti první poslali družici i kosmonauta - tím taky dokázali, že jsou schopni poslat vodíkovou pumu na jakékoli místo na Zemi. Američané kontrovali a dokázali přistát na Měsíci. Ale stálo to dost peněz, tak program Apollo skončil.

hodnocení

0x

Taky bych letěl na měsíc. Kamkoliv. Ale stačilo by i na 14 dnů. *frajer*

majsterjoe*
hodnocení

0x

No ze na mesici nikdo nebyl bych i veril. Ja tam nebyl, tak nebudu tvrdit ze nekdo ano.

Ale. Dneska se uz nelita, jelikoz neni zadny duvod a udajne to stoji obrovske penize, ktere jdou investoval do pruzkumu vesmiru jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]