Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pro svého dědu (75 let), který bohužel dělá "trojboj stáří"(je srdcař, tlakař, cukrovkář), hledám nějaký rychlý a přesný tlakoměr na měření tlaku. Máme ten klasický, kdy se mačká balonek apod., ale občas to trvá až 10 minut - což je příliš dlouho.
Co rozhoduje - čas, přesnost, kvalita. Cena až tak moc ne, ale bylo by fajn sehnat něco do 2tis. Co jsem studoval na netu, tak ty dražší jsou kolem 1000, ale nemám s tím žádné zkušenosti - a vysoká cena není vždy zárukou kvality.
Zatím mě zaujal tento: elektro-kuchyne.cz/...
Poradí mi někdo, kdo má zkušenosti? Předem díky!
R.
Nedávno jsem jako hypertonik zakoupil v Kauflandu za cenu téměř nicotnou -249.- měřič tlaku.Jediný nedostatek je baterie.Je napájen dvěma mikrotužkama a jejich životnost je asi 30 měření,musí být přesně, posazen na zápěstí a start spustí měření.
Měří zdá se přesně.Naměřená hodnota ráno odpovídala měření u lékařky odpoledne.
JABRAKA
Koupila jsem rodičům k vánocům před rokem přes internet měřič tlaku za cca 500kč.Jsou s ním spokojeni a hodnoty odpovídají tomu,co jim naměří i lékař na občasných kontrolách.V lékárnách skutečně dáte o mnoho víc.Podle mne pokud nemáte nějakou závažnou srdeční vadu,opravdu vysoký nebo nízký tlak,tak stačí ten levnější.
Dostala jsem tlakoměr zn. BRAUN VITALSCAL na zápěstí. Jsem spokojená, občas pro klid duše si změřím tlak, měří u puls. Člověk to zvládne sám, měří to rychle a mám to déle než rok - měřila jsem asi 50x s původními bateriemi. Oproti měření u doktora si naměřím většinou méně, ale to neřeším, protože u doktora mi určitě vždycky tlak stoupne. Už jenom proto, že tam musím jít. Přesně jak říkáte, vyšší cena není vždy zárukou kvality. A jinak se mi líbí to pojmenování "trojboj stáří", no i když trojboj ano - stáří ne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.