Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měřič tlaku / tlakoměr - jaký vybrat?

Od: nivelle* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

pro svého dědu (75 let), který bohužel dělá "trojboj stáří"(je srdcař, tlakař, cukrovkář), hledám nějaký rychlý a přesný tlakoměr na měření tlaku. Máme ten klasický, kdy se mačká balonek apod., ale občas to trvá až 10 minut - což je příliš dlouho.

Co rozhoduje - čas, přesnost, kvalita. Cena až tak moc ne, ale bylo by fajn sehnat něco do 2tis. Co jsem studoval na netu, tak ty dražší jsou kolem 1000, ale nemám s tím žádné zkušenosti - a vysoká cena není vždy zárukou kvality.

Zatím mě zaujal tento: elektro-kuchyne.cz/...

Poradí mi někdo, kdo má zkušenosti? Předem díky!

R.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Doporučuji vám nákup pažního tonometru a nákup nejlépe v lékárně nebo specializované prodejně. Dáte za něj do dvou tisíc a budete mít jistotu, že to co vám naměří je pravda. K tomuto názoru mně vede vlastní zkušenost...

Souhlas

pažní OMRON M4-I , používám skoro denně 3 roky , měním 4 tužkovky 1 x za rok!

jabraka*
hodnocení

2x

Nedávno jsem jako hypertonik zakoupil v Kauflandu za cenu téměř nicotnou -249.- měřič tlaku.Jediný nedostatek je baterie.Je napájen dvěma mikrotužkama a jejich životnost je asi 30 měření,musí být přesně, posazen na zápěstí a start spustí měření.

Měří zdá se přesně.Naměřená hodnota ráno odpovídala měření u lékařky odpoledne.

JABRAKA

lm®

Koupila jsem rodičům k vánocům před rokem přes internet měřič tlaku za cca 500kč.Jsou s ním spokojeni a hodnoty odpovídají tomu,co jim naměří i lékař na občasných kontrolách.V lékárnách skutečně dáte o mnoho víc.Podle mne pokud nemáte nějakou závažnou srdeční vadu,opravdu vysoký nebo nízký tlak,tak stačí ten levnější.

nivelle*
hodnocení

Obávám se, že mě by opravdu stačil nějaký obvyklý :) ale děda má jak vysoký tlak, tak i problémy se srdcem, takže se asi kouknu po těch v lékárně. Díky za názory, byť tak rozdílné :)

lidka*
hodnocení

2x

Dostala jsem tlakoměr zn. BRAUN VITALSCAL na zápěstí. Jsem spokojená, občas pro klid duše si změřím tlak, měří u puls. Člověk to zvládne sám, měří to rychle a mám to déle než rok - měřila jsem asi 50x s původními bateriemi. Oproti měření u doktora si naměřím většinou méně, ale to neřeším, protože u doktora mi určitě vždycky tlak stoupne. *smich* Už jenom proto, že tam musím jít. Přesně jak říkáte, vyšší cena není vždy zárukou kvality. A jinak se mi líbí to pojmenování "trojboj stáří", no i když trojboj ano - stáří ne! *uspech*

nivelle*
hodnocení

Děkuji za info, vypadá dobře, určtitě bude patřit do užšího výběru (Braun Vitalscan 1650).

btw. když to bere s humorem děda, já musím taky :)

mil®
hodnocení

0x

Ještě bych podotkl, že je možná lepší koupi pažní a ne zápěstní.

Vlastní zkušenost.

hodnocení

0x
Mám měříč tlaku několik let a super spokojenost.Výrobek se jmenuje HARTMANN TENSOVAL-COMFORT-batere 4x1,5 V 6V=3,6W Výrobce HEIDENHEIM GERMANY Jednu vadu ovšem má:když někomu změříte tlak-nebudete mít za tuto práci,ani bod-takže Vám pojišťovna nic neproplatí!S pozdravem Petr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]