Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se navštívit na týden Gdaňsk mám dotaz jak s výměnou peněz. Část si chci vyměnit před odjezdem, zbytek vzít v naší měně a vyměnit až na místě. Nabízí se též možnost získat finance výběrem z bankomatu. Vzhledem k tomu, že nemám znalosti která varianta je výhodnější co se týče poplatků v konečné fázi, dovoluji se obrátit na Poraďte.cz s dotazem o radu. Jistě se najde kdo má zkušenot s danou situací, případně mě doporučí kde hledat informace na netu.
Děkuji každému za případnou pomoc.
Kefud
Prosím uvádějte jaký je kurz 1 PLN ku Kč v Kantorech případně i města která jste navštívili. Jedná se mi o porovnání kurzu u nás a v PL. Rovněž uvítám informaci kurzu případně poplatků při platbě kartou AIR banky. Chci konkrétní údaje porovnat u jednotlivých transakcí výměny valut s platbami kartou.
Děkuji za vstříctnost a přeji hezký den.
kefud
V Gdaňsku jsem byl minulý týden a mohu potvrdit, že kurz Kč je v tamních směnárnách o něco horší, než ve směnárnách těsně za hranicemi. Výběr z bankomatu je nevýhodný, to bych nedoporučoval. My jsme vyměnili za hranicemi naše koruny a v Gdaňsku ve směnárně US dolary. U benzinek a větších marketech jsme platili kartou.
doplněno 10.08.13 11:51:Za hranicemi jsme dostali za 1000Kč 161 PLN, v Gdaňsku 160 PLN. Při platbě kartou mě u Poštovní spořitelny vyšel kurz 6,23. Na severu se pohybuje více dolarových cizinců, proto je tam docela dobrý kurz USD/PLN, kurz EURO/PLN také nebyl špatný. My jsme měli sebou dolary, proto jsme za ně u moře koupili zloté.
Bruno2: zajímalo by mne proč jste měnili US dolary a ne zlotý? Co se týče kurzu Kč, můžete být konkretnější co se týče výše platby za zlotý za hranicemi a v Gdaňsku? Dnes jsem si vyměnil v JH 160 zlotých, 1 zl. = 6.29Kč. Jaký kurz vám byl účtován při platbách kartou a u které banky?
Děkuji kefud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.