Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna peněz při návštěvě Polska?

Od: kefud* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chystám se navštívit na týden Gdaňsk mám dotaz jak s výměnou peněz. Část si chci vyměnit před odjezdem, zbytek vzít v naší měně a vyměnit až na místě. Nabízí se též možnost získat finance výběrem z bankomatu. Vzhledem k tomu, že nemám znalosti která varianta je výhodnější co se týče poplatků v konečné fázi, dovoluji se obrátit na Poraďte.cz s dotazem o radu. Jistě se najde kdo má zkušenot s danou situací, případně mě doporučí kde hledat informace na netu.*jasne*
Děkuji každému za případnou pomoc.
Kefud

doplněno 10.08.13 12:21:

Prosím uvádějte jaký je kurz 1 PLN ku Kč v Kantorech případně i města která jste navštívili. Jedná se mi o porovnání kurzu u nás a v PL. Rovněž uvítám informaci kurzu případně poplatků při platbě kartou AIR banky. Chci konkrétní údaje porovnat u jednotlivých transakcí výměny valut s platbami kartou.

Děkuji za vstříctnost a přeji hezký den.

kefud

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V Gdaňsku jsem byl minulý týden a mohu potvrdit, že kurz Kč je v tamních směnárnách o něco horší, než ve směnárnách těsně za hranicemi. Výběr z bankomatu je nevýhodný, to bych nedoporučoval. My jsme vyměnili za hranicemi naše koruny a v Gdaňsku ve směnárně US dolary. U benzinek a větších marketech jsme platili kartou.

doplněno 10.08.13 11:51:

Za hranicemi jsme dostali za 1000Kč 161 PLN, v Gdaňsku 160 PLN. Při platbě kartou mě u Poštovní spořitelny vyšel kurz 6,23. Na severu se pohybuje více dolarových cizinců, proto je tam docela dobrý kurz USD/PLN, kurz EURO/PLN také nebyl špatný. My jsme měli sebou dolary, proto jsme za ně u moře koupili zloté.

kefud*
hodnocení

Bruno2: zajímalo by mne proč jste měnili US dolary a ne zlotý? Co se týče kurzu Kč, můžete být konkretnější co se týče výše platby za zlotý za hranicemi a v Gdaňsku? Dnes jsem si vyměnil v JH 160 zlotých, 1 zl. = 6.29Kč. Jaký kurz vám byl účtován při platbách kartou a u které banky?

Děkuji kefud.

juvla*
hodnocení

0x

Dobrý den. V Polsku jsou na každém kroku tzv. KANTORY. Tam vyměníte peníze naprosto bezproblému.

juvla, to je pravda, ale kapku méně výhodně. Je zajímavé, že Poláci mají více rádi dolary než třenba eura. Ale ty vezmou také. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]