Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pracuji v nejmenované fabrice pod agenturou, kde mi dávají smlouvu vždy na měsíc. Na tento měsíc jsem smlouvu nedostala s tím, že mám normálně do práce chodit dál. Znamená to že tímto smlouva přechází na dobu neurčitou? Díky.
Kdyby se jednalo o normálního zaměstnavatele, nebylo by potřeba nic dalšího sjednávat, protože smlouva by podle zákoníku práce přešla ve smlouvu na dobu neurčitou.
Ovšem vzhledem k tomu, že zaměstnanecké agentury mají určité výjimky (spíše bych to nazvala privilegii), je možné, že se změny na dobu neurčitou nedomůžete.
Každopádně nic nedáte za zkoušku:
Napište zaměstnavateli, že ode dne (uveďte den navazující na poslední den pracovní smlouvy) pracujete s vědomím a souhlasem zaměstnavatele, takže jste od zmíněného dne zaměstnána na dobu neurčitou. Můžete doplnit, že trváte na dalším zaměstnávání a přidělování sjednaného druhu práce.
Zašlete zaměstnavateli doporučeným dopisem s dodejkou.
___ Ovšem moc si od toho neslibujte. pro posouzení situace by bylo třeba znát více údajů a přečíst si pracovní smlouvu.
doplněno 07.08.13 19:36:Pro Vamp:
ZP, § 65 Skončení pracovního poměru na dobu určitou (viz odkaz) (2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
___ Podle mne není nutné sjednávat další pracovní smlouvu.
Naopak bych doporučila opatrnost, neboť v nové smlouvě by mohla být nová zkušební doba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.