Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám infekční mononukleozu, za jak dlouho se můžu s přítelem líbat abych ho nenakazila? Děkuji za odpovědi.
Zdravím, uvádí se 4-6 týdnů, což je horní hranice.
Nicméně také píší, že i když je člověk vyléčený, tak virus stále má v těle, i když by dle článků měl sám mít doživotní imunitu. Může tedy kdykoli nakazit někoho dalšího. Onemocnění je však, i když se nemoc jmenuje "infekční", vcelku málo nakažlivé, onemocní zhruba 5% lidí, co přijdou s virem do styku.
mononukleozu jsem před lety prodělala také popravdě jsem ani nevěděla že se nemám s nikým líbat,přítel zamnou jezdil pravidelně každý víkend abych si prý nepřipadala tak sama. líbala jsem se s ním nolmálně a nikdy odemne nic nechytl. to je jen moje zkušenost ..jinak tě fakt lituju v létě to musí být peklo-brzy se uzdrav!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.