Nejste přihlášen/a.
Postihla mě střevní chřipka a lékařka mi nasadila dietu: mj. nesycenou minerálku. V obchodě jsem ale narazil na problém různého pojmenování minerálek.
Chtěl bych se zeptat, jestli nesycená je synonymum k neperlivá.
Potom, zda pramenitá voda je totéž, co minerálka.
A která je vhodnější:
1) "pramenitá nesycená voda - přirozený obsah minerálů" (Rajec)
2) "přírodní minerální voda nesycená" (Vittel)
3) "přírodní minerální voda nesycená" (Evian)
4) "pramenitá voda nesycená" (Cristaline)
já bych pila vodu z vodovodu
doplněno 03.08.13 16:00:u nás je voda výborná - asi jak kde - balenou nekupujeme
to bych rozhodně netvrdil všude. Máme sice u nás vodu hodně drahou, ovšem bez jakéhokoliv zápachu chloru a na chuť, ač je "bez chuti", je výborná.
doplněno 03.08.13 13:44:nikdy by mě nanapadlo koupit si předraženou balenou vodu, která ve většině případů stejně není tak "dobrá" jako ta naše z kohoutku.
Jj pěknej "humus". Asi nevíš co je humus a ani v jakém poměru se chloruje.Co Vlastně piješ?Asi z těch ... co si kupují Dobrou vodu a myslí si jak je prospěšná a přitom pijí vodu co je možná horší než z městská!.
doplněno 03.08.13 14:00:To gg-minerálka je normální pitná vody co obsahuje více minerálů než jakákoliv běžná pitná vody.Normální pitná voda voda obsahuje taky minerály a le v menší míře než minerálky ale podstatně větší než třeba deštová voda (ale kdo by ji s tím prachem a dalším svinstve co nachatá po cestě pil,že?) a zda je sycená může znamenat jen to že jsou v ní uměle zvýšený minerály nebo jen to,že je "perlivá"!
PS osobně nejraději obyčejnou vodovodku (litr vyjde na cca O,O5kč/litr na rozdíl od balených (v průměru asi tak 3kč/litr) a potom tzv převařenou,zrzavou vodu! (plnotučný Třeboňský nebo Hradeckej s plachetničkou,což jsou ale spíše víc brambory než voda)
Při střevní chřipce bych pil asi studený neslazený čaj!Osobní zkušenost
Ať je voda pramenitá nebo upravovaná, je to pořád voda. I z nasycené vody uděláš neperlivou. Stačí vzít láhev do ruky a pořádně zašplouchat. Všechny bubliny se uvolní a utečou ven.
jsi marod a proto ti radím : kup si tu vodu, která ti chutná. Já mám v takové chvíli nejraději pomerančovou Ondrášovku.
Nesycená minerálka obsahuje většinou oxid uhličitý.Sycená obsahuje oxid uhličitý navíc pod tlakem.
Pramenitá voda nebývá minerální.Minerálka má určitý stanovený obsah minerálních solí.
Osobně jsem přesvědčen,že určitý obsah CO2 ve vodě je pro zažívání výhodný,protože tělesné tekutiny tak zvaně "pufruje" - reguluje kyselost.
Už naši dědkové říkali o CO2:"Pro plíce jed,pro žaludek med."
Volil bych vodu mírně sycenou.Co se týče druhu minerálky,tak vodu s obsahem Mg.
JABRAKA
Protože se tu vedou diskuze o vodě, ale nikdo vám ještě neodpověděl, odpovím já.
Nesycená ≠ neperlivá. Sycení = do lahve se umělě přidá oxid uhličitý (např. u sodovky). Perlivá voda může být i z pramene, není dosycena uměle.
Pramenitá voda je voda z pramene, ale nemusí být minerálka. Minerálka je třeba Magnesia, protože se vyznačuje určitými chemickými vlastnostmi (např. zmíněnými minerály).
Dr Rajko Doleček říká,že je mnohem zdravější městská voda z vodovodu,než voda balená,protože voda která nám teče z kohoutku podléhá kontrole,ale voda balená může být nevhodně skladovaná na parném mítě a to už nikdo nezkontroluje a vypijeme ji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.