Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usnesení o vydání platebního rozkazu

Od: lucim odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, obdržela jsem usnesení na vydání platebního rozkazu. Jedná se o úvěr,který si vzal manžel v r. 2004 a ve kterém jsem z titulu SJM. V žalobě se uvádí, že manžel z celkového úvěru 158tis. splatil pouze 71tis. Od roku 2007 ,kdy podle žaloby přestal manžel splácet, jsem neobdržela žádné upozornění o této skutečnosti. Nevím jak mám dále postupovat, 129tis. na uhrazení dlužné částky nemám. Také nevím jak je to možné, ale v usnesení je jako má adresa uvedeno bydliště manželových rodičů, na které jsem nikdy nebydlela. Děkuji za radu Lucie

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

2x

Podejte si odpor, jste tam o tom poučena, stačí když tam napíšete jednací číslo platebního rozkazu, datum, kdy byl vydaný, název soudu, svoje a manželovi údaje a že podáváte odpor. Pokud je odpor za vás za oba, napište to jen za sebe, i tak se platební rozkaz zruší celý, nařídí se normální jednání. Můžete tam zkusit požádat o placení ve splátkách

lucim
hodnocení

Dobrý den, martini děkuji za radu. Co se týče toho odporu a následného jednání, píše se v usnesení toto:

Pro případ, že žalovaní podá odpor proti platebnímu rozkazu, žalobce navrhuje dle ust. § 115a o.s.ř., aby projednání a rozhodnutí ve věci proběhlo bez nařízení jednání.

A dále navrhují, aby soud vydal platební rozkaz ...(uhradit jistinu, úroky, soudní poplatky atd)

V případě, že žalovaní podají odpor, nechť soud po provedeném prokazování vydá tento rozsudek...(uhradit jistinu, úroky,soudní poplatky atd)

Rozumím tedy tomu správně, že se zcela jistě, žádné jednání konat nebude a s největší pravděpodobností mě čeká exekuce?

Moc děkuji Lucie

amy*

Pokud ve stanovené lhůtě podáte odpor, nejprve bude muset proběhnout soudní jednání, kde budete mít možnost se k věci vyjádřit. Pak soud teprve vydá rozsudek, kde určí, jestli musíte zaplatit nebo ne. Do této doby vám exekuce nehrozí. Pokud by soud rozhodl ve váš neprospěch, musela byste kromě dlužné částky uhradit i náklady soudního řízení, náklady právního zastoupení druhé strany, no prostě se to prodraží ještě víc. Určitě zamiřte k advokátovia celou věc s ním proberte, i když to taky není zadarmo.

lucim
hodnocení

Moc děkuji, mám ještě jeden dotaz k dané věci. Zjistila jsem, že manžel záměrně nahlásil žalobci, jako mou adresu, adresu svých rodičů. Aby jsem nezjistila, že své závazky neplní. Neměla jsem tedy možnost, tuto situaci včas řešit. Mohu se u soudu odvolat na nějaký paragraf? Děkuji moc za rady Lucie

martini*
hodnocení

2x

To co mi citujete, je samotná žaloba, kterou podal žalobce. Ta se doručuje žalovaným spolu s platebním rozkazem. Je tam tedy i dokument nazvaný platební rozkaz s kulatým razítkem soudu? Pokud ano, podívejte, zda jste v něm označena jako žalovaná. Pokud budete podávat odpor, napište tam, že trváte na nařízení jednání ve věci. Nevzdávejte to. Vezměte si advokáta. Může vám ještě pomoci - např. hraje roli, zda jste o úvěru věděla a souhlasila s ním atd. Hlavně neprošvihněte lhůtu k odporu, 15. den od dne, kdy vám byl doručen musí mít minimálně razítko pošty, lépe být na soudě. Odpor nemusí být odůvodněný

doplněno 04.03.09 21:56:

Jo a taky do toho odporu napište, kde skutečně bydlíte, ať nejsou problémy s doručováním

doplněno 04.03.09 22:24:

A ještě jedna věc. Vy jste tu smlouvu o úvěru podepisovala taky? Nebo jako ručitel? Pokud tam nejste, tak máte šanci ve sporu vyhrát.

lucim
hodnocení

Dokument s kulatým razítkem tam je a jsem označena jako žalovaná z titulu SJM. Já tu smlouvu nepodepisovala, ale jsem žalovaná, tomu nějak nerozumím. Ve skutečnosti jsem smlouvu ani neviděla, to už je, ale jiný problém a budu muset nějak přimět manžela aby mi tu smlouvu ukázal. Ještě jednou moc děkuji Lucie

martini*
hodnocení

0x

nsoud.cz/...

akstancl.cz/...

Tady z toho všeho plyne, že máte šanci uspět. Takovým rozhodnutím Nejvyššího soudu můžete u soudu argumentovat. Tak vám přeji hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]