Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonování v MHD

Od: saletka® odpovědí: 13 změna:

dobrý den, taky Vám vadí hluční telefonisti v MHD? Dnes jsem takto trpěla 45minut z okraje Brna do city...nebo jsem jediná komu to vadí? nepotřebuji poslouchat cizí dlóóuhé hovory většinou o ničem, prokládané řehotem na celou šalinu...Přemýšlela jsem, jak volajícího upozornt, že se chová neslušně, ale napadají mě pouze radikální scénáře...poraďte.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Ne, nejste jediná. Hlasité telefonování také mě opravdu ruší a dotyčnému bych nejraději vyrazila telefon z ruky. Neříkám, krátký, pracovní hovor nebo hovor, kde se setkat apod. Sama zvedám jen ty nutné a vyřizuji rychle. Ale poslouchat na trase Znojmo-Brno babku, co si vykládá asi s přítelem a kdáká na celý bus, že na koupení banánů nemá peníze a že to ten její nechápe? To snad ne.

Babku jsem potkala jednou, seděla přede mnou, žvanila dvacet minut. Potkala jsem ji podruhé, seděla šikmo přede mnou, opět žvanila skoro dvacet minut. Potřetí už jsem vstala a zvýšeným hlasem (vcelku slušně, ale důrazně) jí řekla (ne poprosila, protože takto bezohledné lidi rozhodně o nic prosit nebudu), aby neobtěžovala mě a celé okolí křičením do telefonu, že na její soukromé problémy nejsme zvědaví.

Tu samou techniku používám, když se mnou jedou puboši, co si na okraj okna položí telefon a v dálkovém buse si v klídku nahlas pustí hudbu. Nekutečný...

hodnocení

1x

Raději ať kdákají do telefonu, než když mluví na mě. Je to fakt super, když se vedle vás posadí postarší babka nebo děda a začnou mlet nesmysly o politice nebo o jejich rodině/nemocích atd.*zed*

dzordz*

Nerozumíte česky. Nejlíp se to naučit říct v nějakém hodně specifickém jazyce :)

laik*
hodnocení

0x

Jestli si myslis, ze jsi jedina, komu vadi urvany debil na mobilu, tak se podivej na cislo 5 na seznamu nejcastej/... podle uzivatelu MHD na druhem konci sveta (Vancouver, Kanada).

K nevychovanemu cestujicimu muzes pristoupit a rict mu neco jako: "Uvedomujes si, ze jsi v autobuse plnem lidi, ktere tvoje prihoda s kamaradem (nebo o cem se pres mobil bavi) vubec nezajima? Ten telefon je primo u tvojeho ucha, takze do nej nemusis rvat."

hodnocení

0x

Mě to nevadí.

hodnocení

0x

Tohle je jeden z důvodů, proč jsem přestal využívat služeb DPMB. Dalšími důvody jsou extrémní celková hlučnost, špína, smrad, cena. Buď také přejděte na jiný způsob dopravy, nebo mějte v uších takové ty špunty sluchátka. Není nutné si do nich něco pouštět, stačí je používat jako špunty do uší. Okolní hluk tlumí velice dobře - moje zkušenost.

rv*
hodnocení

0x
Kdyby ostatní obtěžovaní cestující projevovali zájem, že taky naslouchají,,souhlasně pokyvovali hlavami, třeba by byl hovor kratší.
laik*
Tohle je docela dobry napad! :) Snad si ho zapamatuji a priste, az zase nejakeho blbce potkam, tak to na nej vyzkousim. Zirat na nej, hltat kazde slovo pribehu, komentovat to a pokladat dodatecne otazky pro nej a pro toho na druhe strane sluchatka a budu pozorovat, za jak dlouho ho to prestane bavit a ukonci hovor *smich* *palec*

honzaavc
hodnocení

0x

Mě to nevadí. Někdy si to poslechnu.

Na MHD mi vadí jen vysoká cena, revizoři a dlouhé intervali v noci :D

ellen*
hodnocení

0x

Telefonování v mhd mi nevadí. Vám, co to vadí, vadí Vám i běžný rozhovor dvou lidí v tom autobusu? Musí prostě všichni ve vašem okolí držet hubu, aby jste se nerozčílili? To nechápu..

Mě teda vadí agresivní důchodci, chlapi co si sednou s nohama roztaženýma tak, že zaberou i místo vedle sebe, báby co si vedle sebe ´posadí´ kabelku, aby si nikdo nemohl přisednout, psi (mám alergii), a smradlaví cestující.

martinaa*

Mezi běžným hovorem a ječením do mobilu je leckdy velký rozdíl... nevím, ale mám dojem, že si mnozí starší lidé myslí, že čím víc budou řvát, tím lépe, nebo co.

A popravdě, v dálkovém autobusu není moc příjemné ani to, když Vám někdo dvě hodiny hlasitě kdáká za hlavou a takzvaně "hubu nezavře". Zvlášť, když se jedná o hihňavé paničky nebo puberťáky, co každou větu prokládají deseti sprostými slovy. Proto mám s sebou přehrávač, vždy a všude.

hop®
hodnocení

0x

Nejen v MHD, ale třeba i v restauraci. Ale jen v případě, že má dotyčný vadné sluchátko a špatně slyší, díky tomu pak zbytečně řve na celý bus nebo hospodu. Pokud někdo mluví přirozeným hlasem, pak je mi jedno, jestli se baví s jiným člověkem přímo nebo přes mobila a nevadí mi to...

laik*
Nejvetsi vtip je ten, ze mezi sluchatkem a mikrofonem neni u mobilu zadna souvislost (kazdy kanal probiha na jine frekvenci) a navic urovne v mikrofonu jsou snimany A-krivou a ne linearne, takze i septani odpovida pomerne velka hlasitost na druhe strane. Neni tedy zadny duvod do mobilu rvat, bud z duvodu, ze spatne slysime prichozi hovor nebo proto, ze pres hluk okoli neslysime sami sebe. Jenze vysvetlete tohle blbcovi *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]