Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravá láska

Od: ramona odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jestli věříte v pravou lásku, jestli věříte, že láska může trvat až do konce života a co přeně si pod tím pojmem představujete?
Moc díky za odpovědi

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den:)Samozřejmě,že existuje,a může trvat do konce života*srdce*Pod pojmem pravá láska si představuji vzájemnou úctu,toleranci,pomoc jeden druhému,shodné nebo příbuzné koníčky,názory,inteligenci,morální kodex,a v neposlední řadě říkat pravdu tomu druhému,ať už je jakákoliv...

hodnocení

2x

Já si myslím, že každá láska je v daný moment ta pravá. Když láska není a jen si myslíme, že je, protože on/ona je tak krásný, vyjímečný, laskavý a všichni mi ho závidí. Jsem na něho pyšná, těším se na něho, ale to neznamená, že to je láska. ;) Vlastně, pokuste se definovat, co to je láska. *srdce*

doplněno 02.08.13 18:13:

wamp, asi vám budu odporovat. Tohle všecko může být, ale srdce se vám nezastaví, když příjde ON. Můžu vědět, že je to hajzl na entou, ale přesto všechno se mi srdce zastaví a místo něho mám motýly. ;) To, co popisujete, může být klidně na celý krásný život, ale nezatrne mi, když ho uvidím. Toho jednoho, jediného.:D

Tak já zas budu odporovat Vám. To co popisujete Vy se dá nazvat "láska na první pohled", je to okamžité vzplanutí, ale není to to, co bych nazval "pravou" láskou. Samozřejmě se z toho může pravá láska vyklubat. Znal jsem pána, který poznal svou manželku v 16 letech, později se vzali a žili spolu až do požehnaného věku. Když paní zemřela, nedokázal jí ani pohřbít, měl urnu s jejím popelem doma ve vitríně a zaploval jí každý den svíčku. To je pravá láska!

pt®
hodnocení

2x

Americký psycholog Robert J. Sternberg vytvořil typologii mezilidských vztahů založenou na třech základních rozměrech lásky: vzájemné blízkosti (intimacy), vášni (passion) a oddanosti (commitment). Na tomto základě rozlišoval 8 stavů:[8] neláska (nonlove, nepřítomen žádný základní rozměr)
zalíbení (liking, přítomna intimita)
zamilovanost (infatuated love, přítomna vášeň)
prázdná láska (empty love, přítomna oddanost)
romantická láska (romantic love, přítomna intimita a vášeň)
přátelská láska (companionate love, přítomna intimita a oddanost)
osudová láska (fatuous love, přítomna vášeň a oddanost)
dokonalá láska (consumate love, přítomny všechny tři rozměry: cs.wikipedia.org/...

doplněno 02.08.13 19:27:

Trojúhelníková teorie lásky - cs.wikipedia.org/...

Pravá láska

figurek*
hodnocení

2x

láska není postel, ani vášnivé líbání, ani roztoužené vzdychání při měsíčku. Láska je schopnost toho druhého snášet tak dobře, že se vzájemě stanete svojí druhou polovičkou. Skutečně může trvat až do konce života a dokonce i po něm.

vecernicek*
ano s timto se stotoznuji..hlavne s tim.ze prava laska muze trvat i po smrti..a taky ze existuje... ;)

noviny*
hodnocení

1x

Ano věřím v pravou lásku. Pod tím pojmem si představuji něco, co je nejkrásnější ze všeho a co nekonečně převyšuje člověka.

davidp*
hodnocení

1x

Dobrý den, láska nepotřebuje přívlastky. Buď je nebo není.

David

fidonet*
hodnocení

1x

Laska? No co já považuji za lásku ... odhodlání, s někým být, s někým kdo Vás naštve, když má špatnou náladu ... tady by se člověk zarazil, co to ten Fidonet kecá ... odhodlání, když Vám někdo vynadá? ... Tak jinak ... Láska, začíná to jako něco, co je jen upoutání protějška na první pohled, nebo na druhý, nebo na třeba dvacátý ... když máte šanci poznat člověka dříve, než s Vámi zacloumají city, tedy dříve než Vás něco sexuálálně přitáhne, máte možnost zjistit jaký ten člověk je. Bez přetvářky, kterou Vás může oblbovat třeba rok nebo dva než si jej vezmete, nemluvě o lidech, kteří ze sebe něco dělají i pár let po svatbě. Když toho člověka poznáte, a zjistíte, že je fajn, že se umí trochu chovat a že není zrovna z nejhloupějíších, začne Vám docházet, že tohle je prima holka nebo kluk. když navíc proběhne jiskra máte zaděláno na Lasku. Co je to tedy Láska? Po pár letech s jedním člověkem, který Vás má rád, přesně jaký jste, bez toho, aby Vás nutil, že byste měli dělat něco zcela jiného a stejně tak Vy jej budete brát takový jaký je, a pokud navíc máte i společnou řeč, podobný smysl pro humor nebo obdobné morální hodnoty, je to opět skvelý začátek pro lasku. Ale pořád není řečeno co to vlastně ta LASKA je. Laska se vyvýjí,když přestane obdobá sexuálních šílenství, když spolu trávíte celé dny a když už jste spolu rok nebo dva. Ale pořád nenaznělo CO TO JE. Takže LASKA? Laska je když druhý člověk pro Vás znamená víc, než si on dokáže představit. Když si ho Vážíte natolik, že byste mu nemohli lhát, neboť byste se za to sami v sobě museli stydět. Laska je taky to, že pokud si slíbíte všrnost tak jediným partnerem sexu je pro Vás pravě jen ten jediný. Laska je taky odpuštění, když by partner někdy v čase zaváhal a v období smutku a krize lásky měl intimní vztah s jiným člověkem, tak láska je odpuštění, bez jakýchkoli vyčítek a pochopení, že na chyby jsou vždy dva. Laska je taky vztah, kterým navzájem máte, taky to, že NIKDY toho člověka neurazíte, ani náznakem ani hrubým slovem. A hlavně nikdy jej neuhodíte. Nepomouváte, ale dýcháte stejný vzduch se stejnými problémy a vše řešíte spolu a máte bezmeznou důvěru. Tohle je podle mě láska. Třeba se mýlím, třeba z toho vyrostu. Svou ženu jsem potkal o sametové revoluci a dodnes to funguje. Třeba je to jen krátkodobé mámení trvající skoro čtvrt století, ale já si myslím, že tohle je láska. Laska jsou i problémy, nekdy si lezou lidé na nervy, ale vyslechnou jeden druhého, stejně jako pomoct když je druhému nedobře, patří k lásce. K lásce patří i krize, kdy jeden nebo druhý zaváhají, nebo zaskřípe něco v dlouholetém soužití a právě laska prožitých let ukáže pevnost vztahu. Laska překoná i nemožné. Láska je mocná čarodějka. Kdo si myslí, že láska je sex a 6 měsíční vztah, zaměňuje si to s poblouzněním. Laska se dostaví až mnohem později. Třeba až v době, když už partner není žádných sexuálním idolem. Laska je společná cesta dnem i nocí, v zimě i blátě. laska jsou krásné chvíle ktere prožijete po letech. Pokud i po letech jste jak zamilovaní zajíčci na prvním rande a touha a myšlenka na partnera Vás extrémně vzrušuje .. tak to je Láska.

claire*
hodnocení

1x

Vím o dvou lidech, on a ona, oba se setkali až ve věku kolem 40 let. Chvíli spolu pracovali a vzniklo mezi nimi velice silné přátelství. Jsem si skoro jistá, že spolu nic intimního nikdy neměli, oba mají své rodiny, on dokonce s manželkou čekal miminko, ale to, co bylo a je mezi ním a jeho kolegyní, to je nádherný příklad čisté přátelské lásky. Oni dva jsou spolu úžasní! V jejich vztahu není třeba říkat, že se mají rádi a jak jsou pro sebe důležití, protože jim to vidíte na očích. Dokážou spolu blbnout a smát se, mluvit o vážných věcech, ti dva si tak skvěle rozumí, že mě vždycky pohladí po duši, jen když je spolu vidím. Ti se hledali, až se našli - nejlepší přátelé svých životů. Je to láska, bez váhání říkám - láska, ale spíše jako bratra a sestry, i když příbuzní nejsou.

ron*
hodnocení

0x

Pravá láska? Láska k dětem. Ta je na celý život!

vigond*
hodnocení

0x

myslel jsem si ještě před koncem července, že pravá láska existuje. Měl jsem 12 letý vztah ( z toho 5 let manželství), a pak to příšlo jak blesk z čistého nebe--zrada a vypadá to na 90% na rozvod-takže už nevěřím

naihonn*
hodnocení

0x

Nic jako láska reálně neexistuje.

klarakejhova

ahoj podle mě je láska super a existuje*tanec*a ty nemáš vůbec pravdu*srdce*!*haha*kdyby něco ty snad vůbec nevíš co to je láska*mala*

vecernicek*
hodnocení

0x
prava laska je pro me laska bez pripoutanosti a bez podminek...tzn.miluju partnera i s jeho nedostatky a s vedomim.ze je svobodny a ze muze kdykoli ze vztahu odejit..a ikdyz odejde pprad ho budu mit rada...
pokud nekoho milujete takhle.tak verim.ze to muze byt na cely zivot...

petrkess*
hodnocení

0x

Může, a dokonce to většinou je nejsilnější láska, jakou za život zažijeme. Většinou ale zůstává nevyplněna. Jak napsal Seifert : velké lásky většinou končívají tragicky.

mili*

S tím souhlasím. Láska, tak velký cit dokáže zabít, nebo zmrzačit, málokdy dojde naplnění.

hogreta*
hodnocení

0x

Ahoj,

rozhodně si myslím, že láska může trvat do konce života. A tím myslím všechny druhy lásky (že mateřská láska trvá běžně do konce života, to je poměrně jasná věc), tedy i tu partnerskou. Jen si teda myslím, že člověk nemůže mít přehnaná očekávání. Láska není zamilovanost. Zamilovanost způsobuje podlamovaní kolen a třes celého těla. Láska nic takového nezpůsobí, ale to neznamená, že by nebyla. Vztah po měsíci je něco jiného než vztah po roce a ten je zase něco jiného, než vztah po deseti letech. Věřím tomu, že když k tomu oba partneři budou přistupovat rozumně, tak láska vydžet celý život klidně může.

Někde jsem četla statisticko-biologický článek, že člověk za život potká průměrně 100 lidí, které by dokázal milovat a se kterými by dokázal žít po celý život.

Co si představuju pod pojmem "pravá láska"? Podle mě je to hodně obecný pojem. Když s někým začnu chodit a po dvou letech se rozejdeme, tak si nemyslím, že ta láska nebyla opravdová láska. Byla to láska, byla to naprosto právoplatná a opravdová láska. Ale bohužel opravdová láska ve vztahu není věechno - ve vztahu jsou i jiné, také důležité věci. Proto si myslím, že od nějakých patnácti let věku se jedná o opravdové lásky. Jestli tyto opravdové lásky vydrží, to už je věc druhá.

Myslím si, že každý člověk by měl ke vztahu s jiným člověkem přistupovat tak, že to je do konce života, protože jinak to nemá smysl.

Otevřela jste už zapomenutou otázku a mi to nedá, musím napsat. Nemáte pravdu! A ani nad vámi, kteří si myslí, že si někdo plete zamilovanost a lásku. ;) Svého prvního muže jsem poznala v r.1965. Po 8 letech a dvou dětech jsem od něho odešla. A představte si, že když ho dnes potkám nebo dcery o něm mluví, zastaví se mi srdce a změknou mi kolena. Byl, je a bude pijan, se kterým se nedalo žít. Neměla jsem ho ráda, ale milovala jsem ho, miluji a budu milovat, přes celou propast roků. Ale žít s ním? Nikdy! *plac*

vecernicek*
hodnocení

0x
Prava laska je pro me laska bez pripoutanosti.tzn. S druhym nejsem na zaklade toho.ze ho potrebuji.protoze bych ho svazovala.Dokonce i kdyby se rozhodl.ze bude s nekym jinym.tak to neni duvod.proc bych ho mela prestat milovat.
Jako nejdulezitejsi vnimam oboustrannou svobodu.schopnost komunkovat a absenci boju a her.
Tato laska je bez podminek.
Je neskutecne tezke porazit svoje ego.ale kdyz se to podari.tak je to ta prava laska.
doplněno 29.11.13 08:09: Je.ted koukam.ze uz jsem tu odpovidala :-o

radce111
hodnocení

0x

Ahoj, láska na celý život je určite krásná a možná ten/ta pravý/á na svoji polovičku vážně čeká! Ale My jsme savci,jsme zvířata a ty mají za úkol "od přírody" se rozmnožit...,nejsme tu pro nějaké vážné vášnivé vztahy.Našim úkolem je rozmnožit se.Ale v dnešní době je X lidí, co chtějí jednoho člověka,což je také v jistém smyslu dobře.Já sám,pokud bych si měl vybrat zda mít X partnerek a XX dětí nebo 1 stálou partnerku,pár dětí tak beru druhou variantu. Můj názor. :)

hodnocení

0x

Když byla naše dcera malé robátko, měla období, kdy nerozlišovala mezi "máma" a "já". Její svět zahrnoval mnoho věcí, mnoho lidí a "máma_a_já".

To je stav, ke kterému po letech může dospět i láska.

ra252, to je krásné povídání. Bylo by úžasné, kdyby tomu tak bylo a hlavně, kdyby to vydrželo. *sok* Všimnul jste si, jak ženy často používají zájmeno my, pro pojem já. A naopak, jak mužové používají já, místo my. "Já jsem koupil pračku a peru v Arielu." Ikdyž pračka pro něho skončila tím, že napojil vodu a odpad. Žena řekne: Koupili jsme pračku, dovezli nám ji a sypu tam Ariel" Muž řekne "Moje děcka nic . . . ." Žena říká: "Naše děti nic. . . " "Já mám 3+1, já mám auto, já mám děcka, já jsem zařídil, vyřídil" Ikdyž skoro neví, kte se to vyřizuje, zařizuje.

doplněno 08.12.13 07:05:

ra252, to je moc hezké čtení. Děkuji vám za ně. Máte absolutní pravdu. ;) Nemá cenu odsuzovat, má cenu počítat s tím.

Ono je to přirozené. Každý chlap je nejméně ze třetiny autista. Většina pak víc, než ze třetiny. Nemohou za to, je to hormony způsobená deformace. Jejich schopnost empatie a komunikace je jiná. Nemohou za to, že cítí, jak se trápí spojkové ložisko jejich auta a netuší, jak se trápí jejich dítě. Chlap sedí po půlnoci v kutlochu a klofáním do telegrafního klíče a posloucháním kníkání v praskotu se baví s podobným úchylem v Brazílii o počasí. A nenapadne ho, že by se měl bavit se ženou, proč tak často chodí po doktorech, proč hubne a je tak smutná.

Tak to je a teprve pochopení a smíření s tím, že muž a žena jsou skoro dva různé druhy, umožní jejich plnohodnotné soužití.

Když každý z nich obětuje deset procent svého světa, získá devadesát procent světa toho druhého.

Pokud bojují s jinakostí toho druhého, nezískají nic. Pak pro ně platí 1 - 1 = 0.

Pokud se chápou a podporují, pak 1 + 1 = 11.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Pravá láska může trvat do konce života,jen v případě,že se o tom nedozví manželka...

odpoved52
hodnocení

0x

Dobrý den,

Nezlobte se, ale to co někteří píšete jsou hlouposti. Jak můžete někteří napsat že muži jsou všichni takoví nebo že říkají většinou to a to...

Každý je nějaký, nedá se říci že všichni jsou stejní..

To platí i o dotazu tohoto tématu.. pravá láska.. každý ji vnímá subjektivně. Pro každého to znamená něco jiného..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]