Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
po cca 3hodinovém sportování převážně na slunku mám pravděpodobně spálenou hlavu. Mám dost krátké vlasy, protože kvůli pocení a sportování mi dlouhé vlasy vadily, tak jsem se nechal ostříhat. Teď vidím, že to nebyl dobrý nápad.
Když si přejedu po vlasech, nebo se jich dotknu tak pokožka bolí a bolí trošku i normálně. Navíc mi teče z vlasů nějaká průhledná tekutina. Možná pot, ale nějak moc se celkově nepotím, takže to asi pot nebude.
Co s tím? Namazat to nějakým opalovacím krémém asi moc kvůli vlasů nemůžu a nějaké speciální šampony zrovna nevlastním.
Navíc si připadám takový unavenější (ale nevím jestli je to tím, nebo čím to je) a trošku mě bolí hlava (ale né moc).
Co s tím? Namazat to něčím, nebo to samo přejde?
Děkuji.
To není délkou vlasů. Jednou jsem si spálila pokožku hlavy na pěšince i s vlasy do půli zad. Když se pak kůže loupala, vypadalo to jako obrovské lupy. Můj partner si také kdysi spálil hlavu i s dlouhými vlasy a v hlavě mel přesně to, co popisujete. Chce to holt v létě exponovanou kůži namazet krémem na opalování a hlavu přikrýt kšiltovkou nebo kloboukem. Sice se pod tím potí hlava víc, než nepřikrytá, ale už víte, co to je spálená hlava, tak si dáte pozor a radši se budete potit v kšiltovce. Jako první pomoc bych na hlavu naplácala jogurt, je vynikající na spáleninu a hezky chladí, poté umyla vlasy jemným šamponem a opláchla octovou vodou, ta se také pouzívá na zklidnění spálené pokožky.
Namaž se krémem (nebo něčím) s ochranným faktorem a nebo - lépe, si hlavu namaž něčím na spáleniny (panthenolem) a buďto si na ni něco nasaď (klobouk, čepici, šátek, lopuch...) a nebo běž raději ze sluníčka do ´chládku´...
Máš klasicky spálenou pokožku a pokud jsi unavený a bolí tě hlava, máš možná i úpal/úžeh - takže nezapomínej na doplňování tekutin.
doplněno 01.08.13 15:39: A - mimochodem - proč bys nemohl mazat hlavu opalovacím krémem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.