Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka na blbost

Od: stihl odpovědí: 6 změna:

Ahoj od zitra delam zikovou pracia mam odpovednost za velke sumy,zbozi a auto a chci si sjednat pojiste odpovednosti.

chci se zeptat jetsli neznate nejaky web,kde se to da sjednat levne jako povinne ruceni. pres pojistovnu sem si to kdysi nacenoval a bylo to okolo 2,5 tis,ale dneska sem nasle aj za 1200,ale spoluucast 30% je dost ze. takze bych rad nejaky kompromis. Riziko je velike kor zezacatku bduu zmatkovat muzu nekde enchat penezenku nebo aj rozbit auto je toho dostna nauceni a musim dodrzovat casy atd,takze musim delat rychle coz znamena zbrklost. castka asi staci do 100 tis vic pri te male vyplate aj 60,ale na tolik se nedela.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eda*
hodnocení

0x
Pokud jsi zaměstnanec, tak maximální výše Tvé odpovědnosti odpovídá 4,5 měsíčních platů. Buď v klidu.
stihl
hodnocení

no a vsak proc to asi rikam? 60 tis a kazdej den mam v kapse 15-100tis. borec me zaucoval jeden den dneska uz skoncil a jen me upozornil at nespoustim penezenku z oci,ale ono se blbe dela vse faktury, penize zbozi,auto.plne ruce. kdyz jsme rozvazel pizzu a mel u sebe 3 tis byl sem docela vklidu,ale todle je trosku jine kafe. Musim byt opatrny,ale pritom delat rychle coz se moc dobre v zacatcich nesnasi

zabu
hodnocení

0x

Hlavně si dobře prostudujte smlouvu. Na co se pojistka vztahuje a na co ne. Některé škody jsou z pojištění vyloučeny. Mám dojem, že zrovna manko-ztráta peněz je jedna z nich. Zatím jsem ještě neviděl smlouvu výhodnou pro mě. V práci jsme ji všichni odmítli.

uska*
hodnocení

0x

Mě pojistka na blobost je již 2 x vyplatila. Ale uzavírala jsem jí osobně u ČSOB. Nevím kde máte účet, popátrejte, zda tam také nedělají tyto pojistky, bývají levnější společně s účtem.

doplněno 01.08.13 14:24:

např. ukradli mi lešení na stavbě, hlídače jsem měla domluveného až o den později. Jeden den postaveno a v noci ukradeno. No smůla.

stihl
hodnocení

co jste provedla? ja si tak rikam,ze teda pojistovna bude platit jen za ten jejich starej krap co ma 200 tis najeto a dalsich 100 tis nevim jestli zvladne. jinak penize zbozi na sklade jak bylo receno. holt musim byt hodne opatrny.

hodnocení

0x

Pozor:

Je třeba odlišit obecnou odpovědnost zaměstance za škodu způsobenou při výkonu práce zaměstanavateli (viz odpověď o možné max. výši srážky z platu), a odpovědnost za hodnoty svěřené k vyúčtování (tzv. hmotná odpovědnost)

Bylo by asi proti smyslu pojišťování, aby jakákoli pojišťovna pojišťovala ztráty na hodnotách svěřených k vyúčtování (např. na hotových penězích, zásobách materiálu, zboží apod). To by denně stovky pokladních a skladníků hlásily, že mají manko a těšily se, že platit za ně bude pojišťovna.

Je potřeba tedy důsledně odlišit tyto dva druhy odpovědnosti a vědět, že pojišťovna SNAD uhradí něco z obecné odpovědnosti zaměstnance, budou-li splněny všechny podmínky. Nikdy nebude plnit to, že budou chybět peníze z denního inkasa od obchodních partnerů apod, nebo že bude chybět 100 g zlata. Na závěr ještě: na věci jako je např. auto, počítač apod. nemůže ale být dohoda o hodnotách svěřených k vyúčtování nikdy uzavírána (i když to zaměstnavatelé požadují). Je to zase jen dohoda o obecné odpovědnosti za svěci svěřené ... ale to už by byl další a další rozklad nad rámec této poradny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]