Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych dát plnou moc bratrovi k vyřizování dědictví.
Našla jsem ve vzoru také tuto větu :- zatěžoval nebo případně zcizoval věci a práva náležející k dědictví,
Jak tomu mám rozumět? Děkuji
Dobrý den, našel jsem stejný vzor i na stránkách Notářské komory. Ta formulace tam je také a nemohu říct, že bych jí zcela pochopil. Patrně to budou "odborné notářské pindy", ale nijak bych se toho neobával. Pokud máte s bratrem dobrý vztah, tak už tou plnou mocí mu dáváte svou důvěru. Zdravím!
nkcr.cz/... (odkaz "čeština"dole pod článkem)
doplněno 31.07.13 17:51:On ten výraz "zcizil"nebude ve významu "ukradl", ale mělo by tak být činěno ve prospěch všech dědiců.
doplněno 01.08.13 10:34:notarskaporadna - děkuji za vysvětlení pojmu. Já jsem si to myslel, že to budou "odborné notářské pindy"(viz film Lotrando a Zubejda - "odborné lékařské pindy").
Zatěžoval = zatěžoval nějakým právem, např. zástavním (zjednodušeně - nesmí tento majetek třeba zastavit nebo jím ručit).
Zcizoval věci a práva = "ukradl", příp. zamlčel něco, co po zemřelém našel a toto by spadalo do dědictví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.