Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plná moc k vyřizení dědictví

Od: hankas® odpovědí: 5 změna:

Chtěla bych dát plnou moc bratrovi k vyřizování dědictví.

Našla jsem ve vzoru také tuto větu :- zatěžoval nebo případně zcizoval věci a práva náležející k dědictví,

Jak tomu mám rozumět? Děkuji

vzory.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, našel jsem stejný vzor i na stránkách Notářské komory. Ta formulace tam je také a nemohu říct, že bych jí zcela pochopil. Patrně to budou "odborné notářské pindy", ale nijak bych se toho neobával. Pokud máte s bratrem dobrý vztah, tak už tou plnou mocí mu dáváte svou důvěru. Zdravím!

nkcr.cz/... (odkaz "čeština"dole pod článkem)

doplněno 31.07.13 17:51:

On ten výraz "zcizil"nebude ve významu "ukradl", ale mělo by tak být činěno ve prospěch všech dědiců.

doplněno 01.08.13 10:34:

notarskaporadna - děkuji za vysvětlení pojmu. Já jsem si to myslel, že to budou "odborné notářské pindy"(viz film Lotrando a Zubejda - "odborné lékařské pindy").

notarskaporadna

alienatio - zcizení - převod vlastnického práva na jinou osobu - používá se v situaci, kdy prodáte nebo darujete nemovitost, kterou jste nabyli dědictvím, darováním atp.

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Zatěžoval = zatěžoval nějakým právem, např. zástavním (zjednodušeně - nesmí tento majetek třeba zastavit nebo jím ručit).

Zcizoval věci a práva = "ukradl", příp. zamlčel něco, co po zemřelém našel a toto by spadalo do dědictví.

zcizovat = přenechávat do vlastnictví nĕkoho jiného, např. zcizovat nemovitosti

Zcizovat neznamená totéž jako odcizit.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]