Nejste přihlášen/a.
Je mi 25, v 18 jsem zacal podnikat protoze jsem to nemel doma moc jednoduchy, vypestoval jsem si z toho schizoidni poruchu osobnosti, takze se i dost stranim kolektivu a nemam moc kamaradu. Jenze v podnikani jsem byl moc naivni, rozjelo se to moc rychle a ja to nedokazal moc ukocirovat a diky svym naivite a volnosti lidi, kteri pro mne pracovali jsem na to doplatil, mimo jine. Ze zacatku jsem podnikal na ZL a pak na s.r.o. a kdyz to slo do kopru, tak jsem se to snazil zachranit pujckou na sebe u dvou bank, protoze rodina se na mne zvysoka ... pri prvni prilezitosti a nemluvi se mnou do dneska.
Firma sla nakonec do kopru, ja prisel o vsechen prijem a nemohli jsme lidem poskytnout sluzby ktery si predplatili. Jelikoz to bylo neco nove, tak se toho hned chytla media (tv prima a tv nova) a zacala mne hned demonizovat na zaklade toho na mne zacali lide podavat hromadne trestni oznameni a rok mi sla po krku kriminalka. Dostal jsem se z toho fakt horko tezko, prosel si fakt peklem, kde jsem nemel nikoho kdo by mi pomohl a dotoho mi matka jeste vybrala 50.000 ktery sem si presni ulozil v pojistovne (pracuje - pracovala pro ni). Nemel jsem pomalu ani na jidlo a diky tomu jsem nasekal spoustu dalsich drobnych dluhu za jizdu na cerno a podobne, ale nikdy jsem si nepujcil od lichvare, nastesti. Diky temhle malym pohledavkam se diky nasemu uzasnemu pravnimu systemu z toho staly statisice, protoze za kazdou jizdu na cerno mam zaplatit 18.000 Kc, mel jsem nejaky dluh na mobilu asi 2.000 Kc z toho je taky ted 25.000 a tak dalea tak dale. Kdyz jsem se snazil domluvit s exekutem, tak po mne chtel splatku 90.000 Kc mesicne.
Podari lo se mi sve pomoci dostat z nejhorsiho, udelal jsem si statnice z anglictiny, nasel praci na zkraceny uvazek pro statni spravu kde jsem rpacoval skoro 3 roky, penize jsem dostaval nastesti v hotovosti a zbytek se odvadel primo exekutorum. Ted mi ale po 3 letech neprodlouzili uz smlouvu. Nastesti mam jeste jednu brigadu a jeste se prizivuji www strankama.
Jenze ja nechci zit v zemi, kde si nikdy v zivote nebude moci poridit byt, zalozit ucet, nemit strach z toho kdy kdo mi zaklepe na dvere anebo zavola. Tohle neni zadny zivot ale otroctvi. Napadla mne moznost si zalozit ucet nekde jinde, treba v nemecku, nasetrit si tam nejaky penize a pak se prestehovat nekam pryc.
Hledal jsem hodne informaci na internetu a nasel jsem neco o tom, ze kdyz bude exekutor patrat a vedet o tom, ze mam zalozeny ucet jinde nez v CR v ramci EU, takze by mohl narokovat exekuci i tam. Jenze pokud by se to ridilo nemeckymi zakony, tak v nemecku ucet exekutor zablokovat nemuze.
Chtel bych rict, ze mi nejde o to, se snazit vyhnout sve zodpovednosti, chci zkratka aspon trochu normalne zit a pokud by v cr mohl mit clovek k dispozici alespon dvojnasobek zivotniho minima na uctu kazdy mesic, bylo by to hned o necem jinem.
Diky predem za kazdou radu, za kazdy nazor, za kazdy tip...
Zdravím itchy.
Jsem ve velmi podobné situaci jako Vy, můj krach byl v roce 2003 a pak už se to jen nabalovalo. Můj dluh je v lidském životě nesplatitelný, přesto stále věřím, že to vše jednou srovnám. Situace se mi sice zatím nevyřešila, ale víceméně sklidnila. Můžeme spolu probrat naše zkušenosti a možná bych měl i řešení. Omlouvám se všem, ale jsou to velmi osobní věci, proto itchy, jestli máte zájem se mnou probrat tyto věci, napište sem nějaký Váš e-mail (doporučuji extra založený jen pro tuto příležitost) a já se s Vámi přes něj spojím.
No asi tak, dluhy jsi si nasekal sám, za to nemůže žádný právní systém nikde na světě. Ani černé jízdy by tam netrpěli. Je pěkné, že se chceš z toho dostat ale jedině tak, že budeš splácet, byť po malých částkách, když není na víc, byť práce i na černo, nebo se prostě potopíš a nikdo tě nenajde. Co by jsi říkal být věřitelem? Lidi neumí brzdit a myslí si, že se nějak z dluhů vyhrabou.
Nebyt exekutoru, tak veritel uz ma davno penize doma, takhle si za ne porad uziva exekutor, protoze ten to veriteli vyplati az v dobe kdy vybere odmenu pro sebe a pak teprve da penize veriteli, vzdycky nejdriv exekutor uspokojuje sebe a pak veritele.
V jinych statech by to sice mozna netrpeli, jenze v jinych statech si exekutor nemuze dovolit to si muze dovolit tady a to je ten problem.
Zde si prectete jak to funguje v demokratickych Zemich EU i mimo EU v porovnani s Absurdistanem zvanem Ceska republika: stepulka.websnadno.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.