Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prezentace v domově důchodců - Je to možné?

Od: hulproduchodce odpovědí: 32 změna:

Dobrý den, mám na vás takový dotaz. Bohužel nevím jak to v domovech důchodců chodí jelikož jsem mladý začínající podnikatel, tudíž bych potřeboval poradit. Je možné v domovech důchodců představit skupině důchodců produkt? Vím že spousta z nich je skeptická a rozhodně nejde o nějaké "super úžasně výhodné hrnce". Jde o nový typ hole která velice zjednodušuje a usnadňuje pohyb, vstávání a celkévý přehled v chůzi především starším lidem kteří potřebují ve svém pohybu oporu.

Počítáme samozřejmě s ohlášením k domovům důchodců zda-li s prezentací souhlasí - podle počtu odběrů holí by se všem zákazníkům zlevnila. Opravdu nejde o žádný podvod jak jsou už v ČR všichni zvyklí, když se jedná o podnikání s věcmi pro důchodce.

Děkuji vám za váš názor a přeji pěkný den

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Myslím, že pokud zkusíte nějaký domov důchodců kontaktovat mailem s podobným popisem (jako jste uvedl zde), máte šanci, že s Vámi začnou komunikovat a za určitých předem dohodnutých podmínek na prezentaci přistoupí.

Nevím proč, ale nějak z Vašeho příspěvku mám pocit, že opravdu nejde jen o pouhé ždímání peněz z téměř bezmocných důchodců, proto Vám držím palce! *slunce*

ron*
hodnocení

2x

Zaměřila bych se i na Kluby důchodců v jednotlivých městech či vesnicích, pořádají různé kulturní akce či přednášky.

Tento produkt můžete nabízet i zdravotnickým zařízením. Letáky můžete umístit v čekárnách lékařů, v lékárnách ...

hodnocení

2x

Ráda bych vám pomohla, protože je vidět, že chcete obchod rozjet a zasloužit si chléb svůj vezdejší. Ale musím vám říci, že u důchodců s touto holí a za tuto cenu neuspějete. My, normální důchodci máme tak nějak + -10.000kč důchodu. Na vyžití buď doma nebo v ve starobinci spotřebujeme naprosto všechno, do mrtě. A jsme rádi, když nám lékař napíše poukaz na hůl bez doplatku. *jasne* A ten, kdo na to má, si koupí nějakou osvědčenou a hlavně parádní. Tato vaše hůl udělá službu jako všechny hole za 200 kč.

hahanaj*
hodnocení

1x

na toto vám odpoví jedině vedení domova důchodců...zda-li oni dovolí takovou prezentaci

hulproduchodce
hodnocení

Proto se raději ptám jestli je to vůbec běžné (někdo kdo má zkušenosti s řečmi co se děje v domově důchodců například od známých) já takové informace bohužel nemám a i na internetu je toho málo k dohledání.

pt®
hodnocení

1x

Prosím, můžete dát foto? Občas při chůzi používám hůl.

hulproduchodce
hodnocení

Moc vám všem děkuji za rady, velmi si toho cením :) Jde o tuto hůl : orthoticshop.com/... má nastavitelnou délku, je skladatelná a hlavní výhodou je spodní kloub, který se přizpůsobuje zázazníkovi, takže například vstávání z křesla je jednodušší nebo chůze do kopce je hodně snadnější. Také například v obchodě nebo při chůzi když se potřebujete zastavit, hůl stojí samostatně, nemusíte ji tedy o nic opírat nebo ji pokládat.

Hehe, dobrej vtip s tou fotkou. Ale jinak si myslím, že zřizovatel domova důchodců, pardon, penzionu pro seniory-abychom byli politicky korektní, bude vůči podobným nabídkám celkem skeptický s ohledem na mediální masáž známou jako Šmejdi.

hulproduchodce
hodnocení

Omlouvám se, tento obrázek měl být odeslán : discussions.texasbowhunte/...

Šmejdi jsou opravdu něco jiného. Je to podnikání jako každé jiné, pouze zameřený na sortiment který není prozatím nějak zvláště vylepšený. Chceme cílit na domovy pro seniory, protože se jedná o seriózní a podle nás výhodnou nabídku. Výrobky které prodávají "šmejdi"jsou prodávány pod nátlakem, pod urážkami a vůbec ne podle svobodného názoru. Senioři si mohou sami vyzkoušet zda-li se jim hůl líbí a podle toho se dobrovolně rozhodnout.

hahanaj*

tyto hole se prodávají i je běžně vidím jak je staříci používají ,taková novinka to zase není

hurrycane.cz/... zdravím - pokud budete levnější třeba uspějete

pt®

A jak je těžká? S tím skládaním, nevím, nevím. Starší člověk je více nešikovný a např. v krámě ve frontě u kasy, každý spěchá a nevím, jak bude okolí trpělivé než si hůl např. rozložím. Jistě v domově důchodců toto nehrozí. Já používám klasickou dřevěnou hůl ohlou a zavěsím si ji na ruku, když potřebuji ruce volné. Jinak Vám přeji, aby to byla dobrá pomůcka. Děkuji za obrázky.

hulproduchodce
hodnocení

hůl váží 0,7 Kg :)

hop®

Pavlo, 0,7kg snad uneseš, ne? A v krámě u kasy si ji můžeš postavit vedle sebe, nemusíš ji skládat! ;)

Mně se ten výrobek fakt líbí! *hej*

pt®

Hopi, mám zkušenost, že chlápek u kasy tak pospíchal, če do mně vrazil z boku vozíkem, do mé bolavé nohy, myslela jsem, že se skácím od bolesti, pak druhá věc, kdyby mi hůl upadla, jak se sehnu? Nebo mi ji někdo šlohne. Nějak jsem si navykla na tu moju dřevěnou ohlou, kterou si zavěsím za zápěstí. - pt

Ten odkaz s tím obrázkem bouchačky má v kontextu s důchodci, pardon, seniory, nějaký skrytý význam?*smich*

hulproduchodce
hodnocení

Nerozumím vám. Jaké bouchačky?

mowla*
hodnocení

0x

Domovy důchodců (pro seniory ;) ) mají různé zřizovatele a nemyslím, že by existovala nějaká legislativa, která by problematiku, na níž se ptáš, nějak upravovala - takže nejlíp to zjistíž dotazem/y na jednotlivé ´domovy´ - buďto na jejich vedení nebo zřizovatele.

claire*
hodnocení

0x

Jako hop i já mám z Vašeho dotazu dobrý pocit. Doporučila bych Vám osobní kontakt (po předchozí telefonické nebo mailové domluvě) s ředitelem nebo vrchním zdravotníkem těchto domovů, na schůzku můžete i hůl přinést ukázat a pak bude domluva jistě snazší. Důležité je dobře promyslet cenu, aby bylo případně na první pohled zřejmé, že nejste "šmejd" (hůl za 5000,- si nikdo nekoupí, ani kdyby chodila sama pro rohlíky - míněno samozřejmě s velkou nadsázkou :D). Držím Vám palce.

hulproduchodce
hodnocení

Děkuji :) Hůl máme v plánu prodávat levněji než na výše uvedených stránkách - Za 1300-1500,-Kč což je myslím i pro dnešní seniory přijatelná cena.

V plánu. To je dobře, plánovat. Takže. Jaké jsou výhody oproti klasickému špacírštoku? Že to může stát na podlaze v erektivní poloze, než si vemu mlíko f akci?

doplněno 30.07.13 20:41:

Jako já neříkám... známka punku je, že každý zboží má svýho kupce. Moje máma má operovanou nohu a používá hool. Kdyby mi přišla s touhle kravinou, tak ji osobně přes tu hnátu tím hurikejnem přetáhnu, aby si to pamatovala.

hulproduchodce
hodnocení

Výhoda je, že každý může rýpat, když se někdo někomu snaží pomoci ;)

Nechápu proč se ptáte tak negativně, jak kdybych chtěl seniorům ublížit a sebrat jim jejich životní úspory. Každý z nich si popřemýšlí sám jestli je to pro něj vhodnější než klasický "špacírštok" jak zmiňujete. Je to hůl jako každá jiná. Pro někoho jsou vlastnosti výhoda, pro někoho zbytečnost.

hop®

Přijatelná snad ano, přijatelnější by byla, pokud by bylo možné na ni dostat nějaký sociální příspěvek.

Ještě jste jedné kolegyni neodpověděl, ptala se na hmotnost výrobku... ;)

hulproduchodce
hodnocení

Ano to by bylo samozřejmě nejideálnější.

Hmotnost hole je 0,7 Kg

gita65
hodnocení

0x

Já si myslím, že v domovech důchodců si takovou hůl nikdo nekoupí. Důchodci nemají zase tak velký důchod a mají možnost dostat od lékaře poukaz na francouzké hole zdarma. A v každém domově mají nějaké hole k dispozici vždy. A jiný důchodce bude také raději volit francouzké hole na poukaz, než investovat do takových holí. A mladší člověk, třeba po nějaké operaci, či havárii si také tyto hole nekoupí. Bude toto období, kdy bude potřebovat hůl, řešit třeba zapůjčením. Nebo od lékaře.

A ani jako vycházkovou hůl bych to neviděla. Starší páni si radějí koupí klasickou hůl. A hodně důchodců, co jsou ještě fit, ale na výšlap potřebují již větší jistotu, tak si koupí trekové hole.

hulproduchodce
hodnocení

Děkuji za názor. Po pravdě, cítím to stejně. Proto chystáme zkušební provoz jak bude tento obchod fungovat. Je totiž velice možné že pro český trh(myšleno české seniory) kteří jsou velice specifičtí díky nízkým důchodům to nebude příliš výhodné podnikání. Pro mladé lidi tento produkt samozřejmě zamýšlený není, i přes omezení kdy musí používat hůl, tak pořád jsou obratnější než starší lidé kterým by se větší podpora v holi mohla hodit.

hodnocení

0x

Tuto hůl manžel má. Doma ji nepoužívá, spíš jen na cesty, dovolenou, kdy ví, že bude déle stát či chodit. Lehká, skládací, s poutkem, dobrá stabilita. Jen ta vaše cena mi připadá přemrštěná a sice dost. Manžel si ji totiž koupil ve zdravotnických potřebách /byla jsem u toho/ za 350 korun. Žádný příspěvek na to neměl, byla to běžná cena pro každého zájemce. Takže nevím, nevím...Jaga.

doplněno 31.07.13 15:59:

A když vidím, že je chcete nabízet za 1.300 až 1.500 Kč, mám z toho divný pocit. Když je prodávají ve zdravotnických potřebách za 350 Kč, jistě z toho mají určitou marži. Co já vím, třeba stovku z kusu. Ve Vašem případě by to bylo už 1.200 - 1.400 z kusu. A tak si nemyslím, že jste ten lidumil, který chce pomáhat babičkám a dědečkům. Protože tato věc se dá koupit daleko levněji. A to je pro staré lidi to nejpodstatnější.

buss
hodnocení

0x

A proč se bojíte zeptat se přímo v tom DD šéfů? Tam získáte přesnou odpověď. Zde souhlas neobdržíte. Jinak oslovovat na ulici, kluby důchodců...?

lidus*
hodnocení

0x

Přiznávám, že jsem to celé ani nepřečetla ale mám fr. hole 2 a nárok každý třetí rok na nové, plně je hradí ZP. Nemyslíte, že senior který hůl potřebuje si ji nenechá zdarma napsat? Důchodce je snadná kořist ale naštěstí velká většina ústavů vás k žádné prezentaci nepustí uživatelé těchto zařízení nemají zrovna peněz na rozhazování, důchod 10 000, tak z toho je 1000-1500kč docela hodně. Nemyslím si, že uspějete ale fandím vám, že to chcete zkusit.

doplněno 31.07.13 12:59:

Jaguš máte pravdu, koukla jsem do katalogu a skládací hole 300-450kč (skládací ZP nehradí).

doplněno 05.08.13 11:26:

Omlouvám se ale katalog nemá foto, pouze popis a katalogové číslo, ovšem i kdyby ta vaše hůl byla ze zlata tak já vím kolik je ID, starobní důchod a jak jsou důchodci šetrní.

hulproduchodce
hodnocení

Dobrý den, odpovím zde i pro babajaga - Můžete mi prosím zaslat informace o tom kde mají tyto hole za tuto cenu? Máma nabídku na dovoz holí za 800,-Kč ( čístá nákupní cena ) takže i to je pro nás značně přemrštěné pokud je opravdu prodávají takto levně ve zdravotnických potřebách.

Děkuji a přeji vám krásný den

Dobrý den, zřejmě se někdo na Vás chce napakovat. Tuto hůl si skutečně manžel zakoupil v prodejně zdravotnických potřeb přímo v areálu Krajské nemocnice v Pardubicích. Je tomu rok, bylo to loni v půlce srpna , měli jsme jet do Itálie a tak potřeboval lehkou a skládací hůl na tamní chození. Byl asi 5 měsíců po výměně kyčelního kloubu. Stála skutečně 350 korun a dali mu ještě vybrat ze 4 barev. Je to tak! Zdraví Jaga.

b

hodnocení

0x

1500,---2000,- za hůl? Moje skoro 70 letá maminka by se vám od plic vysmála, taky už občas potřebuje na delší chůze hůl a lékař jí napsal recept a ve zdravotnických potřebách doplatila 120,- a je s ní moc spokojená.Je to jen bezostyšné tahání peněz ze starých lidí a to tedy vůbec neschvaluji! Na to musí mít tedy člověk ale ,,žaludek,,!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]