Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezaněstanosti

Od: milouckacertice* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, z čeho by se mi počítala podporav nezaměstanosti? Necelý rok,tj od 9.7.2012 do 30.6.2013 jsem pracovala jako prodavačka a ůj průměrný výdělel byl 11500Kč ukončený poměr k 30.6. 2013, po roce jsem nepodepsala prodloužení, z důvodu dojíždění a našla si práci poblíž, kde jsem nastoupila 1.6.2013, bohužel zde platová situace je špatná, musela jsem být 14dní na neplaceném volnu, a výplata tudíž bude velmi malá, nástupní plat měl být 9000Kč. Bohužel z důvodu malého platu jsem přemýšlela podat výpověď ve zkušební době a hladat jiné zaměstnání. V zákoně se píše, že se podpora v nězaměstnanosti se počítá z posledního práce za čtvrdlení..Tak jsem se chtěla zeptat, jak by se mi počítala podpora v nezaměstnanosti, když mám jsem v práci necelý měsíc a odpracovaných mám zatím 9dní? Počítá se tam práce i z minulého zaměstnání, když jsem tam byla zamestaná necelý rok? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

Pokud máte v posledních dvou letech odpracováno 12 měsíců, budete mít nárok na podporu v nezaměstnanosti. Ta se Vám počítá z posledního zaměstnání a bude to pravděpodobný výdělak za poslední tři měsíce, jaký by byl.

ron*
hodnocení

1x

Podpora v nezaměstnanosti se Vám bude počítat z posledního zaměstnání.

Podmínkou přiznání podpory je účast na důchodovém pojištění alespoň 12 měsíců za poslední dva roky před zahájením evidence na ÚP.

iz*
hodnocení

1x

Ve zkušební době se pracovní poměr ruší, nedává se výpověď.

Pozor na důvod zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Nezrušíte-li jej z vážného důvodu (mezi něž nepatří nižší výdělek, než byste si představovala), bude se Vám podpora krátit na 45 %.

Každopádně doporučuji v tomto zaměstnání setrvat minimálně tak dlouho, abyste získala celých 12 měsíců důchodového pojištění. Jinak by Vám nárok na podporu nevznikl.

___ Vážné důvody (zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti, § 5 písm. c)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]