Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám dotaz kdy tento měsíc příjde matce na účet důchod.
Co teď koukám do výpisů, tak důchody ji přišly např. 5.12, 5.2, 5.3, 4.4, 3.5,.. takže má výplatní termín vždy 5 v měsíci?
Že by tam byly už v pátek 2.8. nepředpokládám.
Jde o to, že 4.8 je neděle a ona odlétá v pondělí 5.8 brzo ráno mimo republiku. No a jde o to, jestli to pondělí RÁNO na účtě už bude mít peníze, aby je ještě před odletem stačila z bankomatu vybrat. Nevíte v kolik hodin ty peníze na účet v pondělí připisujou?
Myslíte, že kdybych šel k bankomatu už v neděli po půlnoci, tak že by tam už šly vybrat?
Díky za rady
Mezibankovní transakce dělá clearingové centrum, a to dávkově. Určitě to tam nebude minutu po půlnoci. Tipl bych si někdy dopoledne.
Když odlétá mimo republiku, k čemu potřebuje hotovost v korunách? A vybrat peníze/platit kartou snad může kdekoliv na světě.
A nemůžeš jí ty prachy prostě dát ze svýho a následně si je vybrat?
(Nevím, ale nějak mi nesedí, když někdo žije od důchodu k důchodu s nulovou rezervou na účtě, a dopřává si zahraniční zájezd...)
Pokud se jedná o mezibankovní převod, tak v noci se platby nepřipisují a o víkendu také ne. Zkušenost je taková, že v 9 hodin je platba obvykle připsaná. V případě převodu v rámci banky je to tak minuta nebo dvě. Otázka je, co znamená brzo ráno. Na letišti vybrat nestihne? Jedině pak až na místě. Další věc je ta, jestli ty peníze pošlou nejpozději v pátek.
doplněno 30.07.13 10:20:Vypadlo mi pár slov: V případě převodu v rámci banky je to tak minuta nebo dvě od odeslání, a to kdykoliv (den, noc, pracovní den, víkend).
Zavolejte si na správu důch. zabezpečení, kdy se peníze posílají a kdy je máte asi mít na účtě.
Tipuji, že výplatní termín důchodu je 6. v daném měsíci. Na účet je důchod připisován o den dříve, připadne-li výplatní termín na sobotu, neděli či svátek, tak bývá důchod připsán o dva až tři dny dříve. Připadnul-li výplatní termín na pondělí, byl důchod připsán na účet již v pátek. Tomuto odpovídají ty vámi uvedené termíny, kdy byl důchod na účet připsán. Jelikož 6. 8. je v úterý, bude důchod na účet s největší pravděpodobností připsán v pondělí 5. 8. v dopoledních hodinách.
Díky všem za rady. Myslíte, že je možné, aby tam ty peníze byly už v pondělí kolem 5:00 ráno? Oni je tam určitě odešlou už v pátek.. @jethro: Když odlétá mimo republiku, k čemu potřebuje hotovost v korunách? A vybrat peníze/platit kartou snad může kdekoliv na světě. A nemůžeš jí ty prachy prostě dát ze svýho a následně si je vybrat? (Nevím, ale nějak mi nesedí, když někdo žije od důchodu k důchodu s nulovou rezervou na účtě, a dopřává si zahraniční zájezd...)
Tohle prosím neřeš.. to je složitější. Ty peníze potřebuju půjčit narychlo já. Kupuju nemovitost a max. do úterý potřebuju zaplatit několikasettisícovou zálohu. No a v týhle chvíli mi chybí jen pár desítek tisíc.. Bohužel sem ten termín nějak přehlíd, myslel jsem že to bude až o týden pozdějc. Všichni známý vč. ségry co by mi ještě mohli půjčit jsou na dovolený.. Jinak matka tam má samozř. mnohem víc peněz, ale i ta desítka co jí tam příjde by se mi narychlo hodila. Moje peníze mi přijdou až o pár dní pozdějc, takže to co si od ní půjčím jí tam pošlu už ve čtvrtek zase zpátky.. No a taky nechci, aby na dovolenou odjela bez peněz/ bez svý karty kam jí ty peníze do týdne pošlu.. jinak bych si tu kartu tady nechal (pin znám).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.