Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovni smlouva s pravnima klickama

Od: fiatbrava odpovědí: 10 změna:

Ahoj nedavno jsem mel slusne zamestnani za dostacujici plat,ale dojizdel jsem daleko coz znamenalo asi 2500 mesicne za auto.

Takze jsem si zacal hledat praci jinde. temer jsem vyhral jedno vyberove rizeni,ale pak mi poslal mejla,ze vybral jineho kandidata za 2 dny mi vsak volal,ze mi poslal majla omylem,ze sem mel hned volat,ze mi misto slibil. Dobry bylo to divny a smrdici,ale byl sem rad,ze mam misto poprosil me jestli muzu dat vypoved,ze mi hned zajisti smlouvu. jenze ja zrovna odlital na dovolenou a jednatelka mela sidlo o 100 km jinde,takze sme se dohodli jen ustne pred svedky . podminky jsme si rekli uz na pohovoru a zkousce,ze plat bude v zkusebce a ted bacha mluvil v cistem coz by rikat vedouci nebo personalisti nemeli je rikal,ze 12 tis cisteho a za 3 mesice 15-16 to byl uvedeny plat v hrubem 19 tis v inzeratu to sedi. Rikal mi,ze mi co nejdriv posle navrh smlouvy. jo a jeste rikal, ze je mozne,ze nekdy budu muset zustat prescas at s tim pocitam a ja to prave vzla kvuli super pracovni dobe jeden tyden 7-17 druhe 6-13. rikam si tak jestli rika,ze sem tam zustat hodinku tak to preziju.No,ale kdyz mi za 4 dny prisel majl a ja ja to otevrel s tim,ze tam je 5 smluv k podpisu vscehno prospikovane pravnma klickama tak sem skoro zabrecel,protoze ted to vypada spis na pracak. zaprve si tam napsal,ze souhlasim s tim,ze mi bude narizena prace prescas nad ramec co je v zakoniku prace kde je max 8 hodin tydne a on si napsal,ze dalsich 8 max. to uz je vazne vrchol. v minule praci sem mel kazdou hodinu zaplacenou a s priplatkema tady bych delal vse zadarmo. dalsi vec hmotna odpovednost vubec se neodkazuje na nejaky 4,5 platu co mi muze max vzit ma to nejakou klickou,ze za vse odpovidam v plne vysi. takovych srac.. tam je daleko vic Makro hadr tam to bylo podobne,ale ne tak silene.

posledni nehorsi vec je,ze napsal mzdu 12 tis hrubeho coz je 10 tis cisteho a za to opravdu delat nebudu,protoze to ma vic i prodavacka v supermarketu. ja mel v intersportu v roce 2009 12400 cisteho.Nikde neni uvedeno,ze po 3 mesicich mi zvysi mzdu proste vse co mi nakecal je lez.

Takze co ja ted muzu? jit delat strsujici praci ve ktere budu mit odpovednost za stovky tisic,auta atd za 10 litru a nebo jit na pracak za nejakych 9,ale pak taky mozna byt zase rok nebo kdovi jak dlouho bez prace.

jeste mi nevolal. on chtel abych sel jeste zadarmo 2 dny na objizdku abych uz vedel trosku co a jak. Mma 100 chuti mu rict jestli je normalni, me tahat ze zamestnani,kde mam 15 tis cisteho slibovat a pak mi dat takove podminky. Musim uznat,ze v te firme ,kde sem byl se mi nelibil a uz bylo malo prace casem bych asi sel,ale aj tak mohl sem tam jeste nejaky mesic byt za slusnou mzdu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Pokud jste už v předchozím zaměstnání ukončil pracovní poměr, nic moc nenaděláte. Podezřelé bylo už slibování mzdy v čistém, což je nesmysl. Doporučuji novou práci alespoň zkusit, pokud to nepůjde, můžete vždy pracovní poměr zrušit ve zkušební lhůtě.

doplněno 29.07.13 12:16:

Ano, to máte pravdu, výše podpory: 45 % po celou podpůrčí dobu, pokud uchazeč o zaměstnání před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem (nevztahuje se na ukončení samostatné výdělečné činnosti a na ukončení více zaměstnání ve stejný den, z nichž alespoň jedno bylo ukončeno z vážných důvodů

fiatbrava
hodnocení

jasne to vim,ale tady jde o to,ze kdyz sem mel tma prumernou mzdu asi 16500 cisteho tak to je podpora uplne jina nez kdyz se mi pak bude pocitat z 10300 navic nevim jetsli kdyz odejdu ve zkusebce treba sam jetsli nedostanu celou dobu jen 45%. kdyby se tady hledalo dobre zamestnani tak to neresim prejdu nekam a budu hledat,ale na pracaku uz sem nejaky roky stravil a vim co to je...

to sem zas dopadl pro dobrotu na zebrotu. On em prosil at dam vypoved a ja necumel na penize,ale na pracovni dobu a to,ze to je muj obor plus min dojizdeni

pt®
hodnocení

0x

Přestože jste ukončil pracovní poměr, tak bych nyní po zkušenosti s novým zaměstnavatelem k němu nenastoupila. Pokuste se jít tedy do evidence ÚP a intenzivně hledat nové zaměstnání. - pt

fiatbrava
hodnocení

udelal bych to s radosti,ale kdyz vim,ze me muze cekat co v roce 2011-2012 tak je mozna lepsi si enchavat nekde sr.. na hlavu.

jsem od roku 2008 po skole a z toho sem stravil 3,5 roku na UP. Prace neni na kazdou pozici minimalne 30 zajemcu s vetsi praxi a vzdelanim jako ja.

horido
hodnocení

0x

Dobře, a co brání hledat práci v německu nebo anglicky mluvících zemí? Budete umět alespoň jazyk.

A nebo zkuste jiný kraj...Prahu jste zkoušel? Nebo si vzít do ruky životopis a jít hledat sám?

ÚP vám nic nenajde, alespoň mě nic nenašla, chovali se dost drze, našel jsem si sám práci.

Pokud máte řidičák, zkuste dělat taxikáře...vyděláte si dost a během toho můžete najít jinou práci

fiatbrava
hodnocení

nesmysl praha plat 20 tis hrubeho vydaje na zivot okolo 15 tis mesicne a to pri skromnosti. bydlet s cizima lidma? jeste lepsi.

V brne stejne nizke platy jako ve Zline a vydaje vyssi i kdyz Zlin je drahy jak hovado,tak mam ,kde bydlet a podporu.

taxikar? je tady tolik taxiku,ze se udrzi jen ti co maji svou klientelu a jezdi roky desitky let. takovy ti novacci,ktere chteji na vikend na brigadu si vydelaji tak 300 kc za vecer a to ve strachu. Ja tady takove pradce mam obehane a mam dost velky rozhled za ty roky.

Zahranici nekomentuju to uz jsem zavrhnul. uz jsme mluvil s tim vedoucim rikal mi,ze to zitra vyresime s jednatelem. chtel sem videt jen pristup a ten me prekvapil docela pekne mi moje vyhrady okomentoval.

Zdravím Zlíňáka. Jojo, Zlín je takové specifikum. Hraje si na velkoměsto (tomu odpovídají náklady) a přitom tu chcípnul pes (tomu odpovídají příjmy).

Vezmu to trochu z jiného konce - co umíte?

fiatbrava
hodnocení

Tezko rict od kazdeho neco. to co sem studoval konstruktera,tak firma zkrachovala a uz sem nemohl najit stejny misto takze sem jak bych to rekl zakrnel jinak se neda. vykres uz bych tezko udelal a stejne chteji vetsinou vysokoskolaky s nadprumernou technickou anglictinou a muzu narovinu rict,ze sem to zkousel a ty pozadvky co nekde maji nezvladne ani absolvent jazykovky.

Delal jsem vse u operatora CNC stroju, serizovace velke vyrobni linky, prodavace, delnika, ridice, dokonce aj na stavbe kopal a proste hazel lopatnou je dobre si vyzkouset vse a ruzne pracovni doby,ale blbe se to pak sklada do zivotopisu,ale co nadelate v krizi.

primarne heldma misto THP ciste technicky orientovane s tim,ze mam dobre zkusenosti s jednanim s lidmi,ale nejsem zase tak vtirava stika,ktera by mohla dleat obchodaka. nicmene prodej co jsem delal sam na sebe mi sel dobre to same i v obchode behem mesice sem byl nejlepsi prodejce. Zapomel jsem,ze sem chtel a porad chci dleat prijimaciho technika,ale tam chteji hrozne moc praxe,ktera nejde nijak ziskat,kdyz chteji maturitu a pritom praxi 4 roky v servise. takze jsem delal skoro rok aj mechosa,ale to neni salek me kavy nejsu tak moc zrucny doma si delam na aute co umim,ale to radej prenecham lidme co na to maji bunky

iz*
hodnocení

0x

Dobrý den, já v zaslaných návrzích žádné kličky nevidím.

(1) Mzda se vždy sjednává v hrubém

(2) Práce přesčas nad rámec stanovený zákoníkem práce je dobrovolnou dohodou obou smluvních stran.

Zaměstnavatel Vám toto může navrhnout, ale je jen a jen na Vás, zda návrh přijmete (není to Vaše povinnost).

I v případě dohody musí zaměstnavatel dodržet 8 týdně v dlouhodobém průměru.

Tzn., že celkový počet hodin práce přesčas nesmí překročit 417 hodin v kalendářním roce.

Sjednává-li se mzda s přihlédnutím k práci přesčas, musí být v dohodě uveden počet hodin (max. 150 hodin v kalendářním roce).

Pokud byste si se zaměstnavatelem sjednal vyšší rámec práce přesčas, musel by Vám zaměstnavatel hodiny nad výše zmíněný rámec zaplatit, a to včetně příplatku.

(3) Dohoda o odpovědnosti

V případě sjednání dohody o odpovědnosti zaměstnanec odpovídá za případnou škodu či manko až do výše manka/škody (4,5 násobek průměrného výdělku se na toto nevztahuje).

Zaměstnavatel by Vám ale musel vytvořit podmínky - může požadovat uzavření dohody o odpovědnosti pouze za zboží/hodnoty, které máte pod svou výhradní kontrolou (nesmí k nim mít přístup nikdo další). Pokud by mělo přístup více osob, muselo by jít o kolektivní dohodu, kde byste za škodu odpovídali společně (už byste neodpovídal za celou výši).

Pokud byste dohodu uzavřel, nemusel by Vám zaměstnavatel prokazovat zavinění škody. Naopak byste musel prokazovat Vy, že jste škodu/manko zčásti/vůbec nezavinil.

___ Přestože v návrzích po právní stránce žádné kličky nevidím (vše je v souladu se zákoníkem práce), doporučila bych do takového místa nenastupovat. A to i za cenu, že budete "bit" na podpoře.

Mně tam totiž vadí, že zaměstnavatel neměl v průběhu výběrového řízení tolik slušnosti a odpovědnosti, aby Vás o všem řádně informoval předem. (Minimálně) Stjeně "korektně" by s Vámi totiž jednal po nástupu.

doplněno 29.07.13 17:37:

Oprava: I v případě dohody musí zaměstnavatel v dlouhodobém průměr dodržet 8 hodin práce přesčas týdně.

doplněno 29.07.13 18:43:

Fiatbravo, čemu nerozumíte (moje odpověď vychází z Vašich informací)?

doplněno 30.07.13 00:36:

PS: Nevím, proč jste použil obrat "právní kličky", když se zaměstnavatel nesnaží žádné použít (= neobchází zákoník práce).

fiatbrava
hodnocení

jako nejak nechapu co nebylo pochopeno z mojeho popisu,ze se todle vyplodilo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]