Nejste přihlášen/a.
Když si delší dobu nečistím zuby(cca 2 dny), tak mě trochu svědí dásně. Někdy se mi dělají afty na jazyku?
Je to normální, nesignalizuje to nějakou nemoc? (např. oslabená imunita, začínající paradentóza)
Afty jsou projevem oslabené imunity v ústech. Takže, když se vám bakterie, plísně a houby namnoží díky špatné hygieně, měkké části úst mají problémy. Vlastně celý organizmus nese důsledky špatné hygieny, protože se tenhle bordel dostává do těla, včetně dýchcího ústrojí.O lidech ve vašem blízkém okolí ani nemluvím. A také vaše peněženka to po létech opravdu pocítí. Všichni vědí, že kazivost zubů pochází ze špatného čištění. Zubaři jsou nákladnější, než zlatníci.
Mnoho lidí má na pracovišti kartáček a pastu a čistí si zuby i po obědě. Tedy 3x za den. Proč vy máte opačný problém? Není to taková práce, jako sklidit 50 metráků koksu se zlomenou nohou.
No - já když si denně nevyčistím zuby - tak mám, jak se říká - v hubě, jako v polepšovně! - nechápu, jak to můžete vydržet! - ale zase na druhou stranu - můj brácha si v mládí taky vzorově nečistil zuby - a má daleko méně kazů, nežli já - a k zubaři nikdy moc nechodil. Asi je to genetické.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.