Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absence čištění zubů - příznaky

Od: milanp® odpovědí: 5 změna:

Když si delší dobu nečistím zuby(cca 2 dny), tak mě trochu svědí dásně. Někdy se mi dělají afty na jazyku?

Je to normální, nesignalizuje to nějakou nemoc? (např. oslabená imunita, začínající paradentóza)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Afty jsou projevem oslabené imunity v ústech. Takže, když se vám bakterie, plísně a houby namnoží díky špatné hygieně, měkké části úst mají problémy. Vlastně celý organizmus nese důsledky špatné hygieny, protože se tenhle bordel dostává do těla, včetně dýchcího ústrojí.*hej*O lidech ve vašem blízkém okolí ani nemluvím. A také vaše peněženka to po létech opravdu pocítí. Všichni vědí, že kazivost zubů pochází ze špatného čištění. Zubaři jsou nákladnější, než zlatníci.*cert*Mnoho lidí má na pracovišti kartáček a pastu a čistí si zuby i po obědě. Tedy 3x za den. Proč vy máte opačný problém? Není to taková práce, jako sklidit 50 metráků koksu se zlomenou nohou.

hodnocení

U mě je to pohodlnost. Ale díky za odpověď, mám teď motivaci si zuby víc čistit.

hodnocení

0x

Je to divné po dvou dnech, doporučoval bych zajít si k lékaři. Dva dny nejsou zas tak hrozně dlouhá doba.

joudic*
hodnocení

0x

to je moooc divne, zuby se daji necistit klidne mesic a zadne svedeni ani afty nehrozi, tady se deje se neco jineho, ale nevim co

kociannova
hodnocení

0x

No - já když si denně nevyčistím zuby - tak mám, jak se říká - v hubě, jako v polepšovně! - nechápu, jak to můžete vydržet! - ale zase na druhou stranu - můj brácha si v mládí taky vzorově nečistil zuby - a má daleko méně kazů, nežli já - a k zubaři nikdy moc nechodil. Asi je to genetické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]