Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest na hrudi a ramenech

Od: praivo* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

děda (79) si stěžuje na bolest v oblasti ramenních svalů (na obou stranách), občas se rozšiřující až na hruď. Před chvílí si lehnul a prý to trochu přestalo (venku 33 °C ve stínu, uvnitř odhadem něco přes 20).

Nějaké nápady, čím by to mohlo být a co dělat? Mohlo by to být z plavání (moc neplave, ale dřív takovéto problémy neměl)? Nic fyzicky náročného nedělal, jen jel asi 6 km autem bez posilovače řízení... Moc nedodržuje pitný režim, ale z dehydratace by ho přece bolela hlava, ne ramena,,,

"Googlil" jsem, ale bez úspěchu (našel jsem jen články o bolesti na ramenou nebo na prsou, ale ne oboje najednou)... Děda moc nedodržuje pitný režim, ale z dehydratace by ho přece bolela hlava, ne ramena,,,

doplněno 27.07.13 16:23:

Tak teď ho to prý už nebolí*nevi*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, moc radit nebudu, protože nejsem lélař, ale jen vím, že od krční páteře se může bolest rozšiřovat až na hrudní kost. Někdy to může vyvolat dojem infarktu. V tomto případě to může také být od krční páteře, zvláště jestli jsou svaly zatvrdlé. Potom pomůže lehké masírování. Více si ale nedovolím určovat příčinu. Jinak, těch 20 stupňů Vám doma závidím, já tu mám 30 a jde to nahoru. Zdravím!

doplněno 27.07.13 19:26:

Jinak bolest svalstva po fyzické námaze se může projevit i se zpožděním. Třeba děda dělal něco dříve.

doplněno 27.07.13 20:07:

praivo - jo jo, to znám. V zimě kosa a v létě horko. Já jsem také pod půdou.

praivo*
hodnocení

20 °C má děda v přízemí. Já bydlím na půdě, teď tu mám 32,6 a kolem poledne klidně i 40 :)

eulalie*
hodnocení

0x

To může být cokoliv - od zatuhlých krčních svalů až po infarkt myokardu... Na dálku radit je velice těžko, v každém případě buďte obezřetní, děda už má svoje roky a horko je sviňa...

praivo*
hodnocení

Teď už ho to prý nebolí, tak já nevím *nevi* Ale kdyby to byl infarkt, tak by ho to bolelo chvíli, ne několik dní, a jen vlevo (u srdce), ne?

eulalie*

Já nejsem lékař, takže v tomto neporadím, ale v dědově věku infarkt by asi měl fatálnější dopad... Nenachladl děda někde od průvanu? Teď se všude větrá... Možná, kdyby mu to nepřestalo dělat, tak zkusit pak v pondělí lékaře obvoďáka.

hodnocení

0x

Mám takové ostré rčení: Když příjdou roky, je to nahovno! Není to sprosté slovo, je to terminus technicus. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]