Chodím s přítelem(24) už 3 roky. Až na maličkosti máme myslím pěkný vztah. Co mě vadí je, že přítel kouří denně trávu. Dřív jsem to nevěděla, nebo jsem myslela že vyjímečně, ale poslední půlrok spolu bydlíme a nestačím koukat. Zakazuji mu to, ale maximálně se kvůli tomu pohádáme a stejně se nic nevyřeší. Chtěla bych slyšet váš názor - mám mu to povolit, nebo jak byste reagovali vy?
Vadi-li ti to ,tak se s ním rozejdi a najdi si někoho kdo nekouří,pokuď nekouříš sama.
alfons64
především jsi neřekla proč ti to vadí!protože když člověku něco vadí tak má pro to pádný důvod!jestli se po ní chová tak že ti to nevyhovuje a tak,tak jste asi každý z trochu jiného těsta a možná se k sobě ani nepásnete,ale nevím podrobnosti.co já vím byla jsi moc stručná
neznama1*
Já si myslím, že člověka nezměníš. Pokud ti vadí kouření. Doporučuji se s takovým člověkem rozejít. Myslím si, že na kouřní si málokdo zvykne.
Zakazovat byste mu to neměla. Nevím, co Vám vadí- že kouří denně, nebo se zkouřenej divně chová...?Já si myslím, že kouřit marihuanu je mnohem menší zlo, než denně pít alkohol. *H
tesyk*
Když si člověk začne dělat stupnice menších a větších"zel"tak obelhává jen sám sebe. Podívej se pravdě do očí. Kouří?-ANO, vadí ti to?-ANO, Převychováš ho?- NE Jdi od toho pryč. Nemá to perspektivu, časem se tyhle věci spíš zhorší, než zlepší. A pak, kdy už bude pozdě, si budeš vyčítat, že jsi to neudělala dřív.
al bunda*
Tak pod tohle se podepíšu taky. Nemá to perspektivu, pryč od něj!
Skvělý den.
johny bravo
sorry s tym nazorom nesuhlasim, nie je to o nic mensie zlo ako alkohol. Oboje je blbost, oboje je zavislost, po oboch byvaju stavy a kazde zanechava nasledky.
al bunda*
sorry, ale to je totéž. Kdyby se jednalo o závislost na alkoholu, platí to samé. Pryč z takového vztahu.
k dotazu: jako ostatní se i já musim zeptat jestli vám vadí už jen z principu to že přítel"hulí"nebo to jak se po tom chová?pokud je to první případ tak je blok ve vás a s tim se asi moc neudělá..pokud vám vadí to druhé tak je na místě o tom s přítelem pohovořit protože i ve zkouřený je člověk schopen regulovat svoje chování
a všem: tady je vidět ta naučená zakořeněná česká nenávist vůči všem drogám...chápu,taky odsuzuju tvrdý drogy potažmo chemický sračky ale cannabis to je příroda...samozřejmě že by se neměla nadužívat ale stejně tak jako si každý dá večer tu svojí sklenku vína nebo pivečko tak někdo si dá prostě špeka...věřte že to neni takovej rozdíl!zatim sbohem
Já bych mu to zkusil znechutit tam ,že by to do huby víckrát nedal . Ale musíš si stím poradit sama . Je to velká námaha . Já bych si našel někoho jinýho o kterym vím úplně všecko , jestli kouří trávu nebo ne . Pryč s ním nebo si nějak poradit , ale musíš se snažit
Sama jsem dostala pár lidí z závislosti a není to sranda ale první co by měl tvůj přítel udělat je chtít sám skončit jinak to neudělá a i za tvými zády dál bude marihuanu hulit.A vím že se dostaví při utlumení THC které obsahuje marihuana i halucinace a nebo deprese a podobně.U každého člověka je to různé.Proto je jen na tobě zda človíčka tak miluješ a budeš se snažit mu pomoci ale opravdu když sám nebude chtít vše bude marné a strosko tá to.
Denní hulení je moc, i když jde jen o trávu. Rodinu bych s přítelem určitě neplánoval a pokud přestane, tak až za čas, podle toho, jak to bude zvládat.
nice boy
Cože že si dávám každej den Špeka no a je to příroda!zkus to sama je to bomba
ja bych mu to nezakazovala...pokud to nezkusis tak nefis.je to prijemne uvolneni...nekteri lide kouri marihuanu protoze je to leci...radej at huli v mensi mire
lomaks*
Při denním hulení je prý člověk čím dál tím vygumovanější... Je to jen zprostředkovaný postřeh, ale docela bych tomu věřil.
Vzhledem k tomu, že je asi těžko v tvé moci něco svému příteli zakazovat (jakým právem?), volil bych, pokud ti to kouření tak moc vadí, cestu rozchodu. Není však jistě nutné řešit věc okamžitě...
rosenheim
Myslím si, že u každého je to jiné, někdo hulí každý den a funguje normálně, někdo ne.. Když jsi s ním tak dlouho a nevadilo ti to (nepoznala jsi to), tak to asi zvládá. To ale nezá, že se to nemůže časem zhoršit, u každodenního hulení je riziko celkem velké. To nemluvím o zahulených plicích... Asi bych se ho snažil přimět, aby to omezil... A udělat to tak, aby si myslel, že to sám chce
vlk*
20.07.06 11:39
FUJ!
storm*
Začni hulit taky. Uděláš mu radost a pochopíš, proč to dělá A třeba tě to začne bavit stejně jako jeho
byla jsem na tom podobně, akorát, že mě trvalo pět let, než mi došlo, že tráva je jednoznačně důležitější než já a vykašlala jsem se na to - před rokem. mám novýho přítele a děkuju bohu, že se mi rozsvítilo a vzdala jsem to. když přítel po příchodu z práce buď spí anebo nahuluje, nic se mu nechce apod., je život s nim o ničem..a je blbost čekat, že se to jednou zlepší.. žiješ přítomnost, ne budoucnost. z vlastní zkušenosti radím dát jasně najevo, proč ti to vadí a případně se sebrat a jít. chlapů je hrozně a trávu naštěstí nekouří ani většina ) a mít doma zkuřku je jako mít kouli na noze.. pryč s tim.. neni o co stát (teda aspon z mé zkušenosti)
Už i u marihuany bylo prokázáno, že trvale poškozuje zdraví - hlavně mozek - takže uvědom si kolik ti je a jestli chceš mít jednou děti s někým komu nezáleží na jeho ani na tvém zdraví (pasivní kouření je daleko horší).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.