Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 16 let, a už mám 6 plomb, myslíte že na můj věk to je špatné?
hmm, mně táhne na čtyřicet a plomby, které jsem nenachytala do patnácti nemám... a to jsem v dětství neměla takové možnosti, jak si zuby kazit, jako dneska (jako o pravidelném přísunu sladkých limonád nebo čokolády jsem si mohla nechat jenom zdát, teď za vlastní si je kupuju fakt často)... u zubaře jsem bývala co půl roku se školou a navíc pravidelně s rovnátky (a na hygienu zubů byla rovnátková zubařka fakt pes, před tou jsem byla připo... strachy a zuby fakt pravidelně pucovala), teď chodím, když mám čas (dokonce jsem byla v patnácti a pak až v pětadvaceti... od té doby chodím tedy chodím zas 1-2x ročně)
O zuby se musíme starat + mít kvalitního zubaře. Je taky nutné si uvědomit, že kvalita zubů jen z části závisí na jejich čištění, ale především záleží na kvalitě celého organizmu. Pokud máš překyselený organizmus díky extrémní konzumaci cukru (cola, sladkosti), můžeš si čistit zuby 10x denně a stejně se budou kazit, protože budou odvápněné. Tělo bere při nedostatku vápník všude tam, kde to jde - prvně ze zubů, potom z kostí. Tímto způsobem se brání překyselení krve a nekontrolovatelnému růstu virů a bakterií - ty se množí pouze v kyselém prostředí.
6 plomb je na 16 let a dnešní dobu dost, ale záleží hlavně na dalším chování, jestli budou přibývat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.