Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plomby v zubech v 16letech

Od: dove odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je mi 16 let, a už mám 6 plomb, myslíte že na můj věk to je špatné?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Male cislo to neni, ale take to neni zadna hruza. Podstatne je, jestli to je proto, ze si nespravne cistis zuby nebo jestli je to dedicne (nekteri lide proste maji spatne zuby at delaji co delaji).
Spravne cisteni (jiste dokazes na Internetu najit lepsi a podrobnejsi navody: min.2x denne (rano a vecer), alespon 2-3 minuty, zajet do vsech mezer, cistit i ty zuby vzadu, pohyb kartackem odshora dolu nebo alespon krouzive pohyby, po poslednim cisteni uz nic nejist a nepit krome vody, napoje typu Coca-Cola maji devastujici ucinek na zuby, stejne tak hodne sladkeho.

hodnocení

0x
Může to poukazovat na předcházející špatnou péči o chrup. Může to být také po úrazu. Nevíme. "Špatnější" by to bylo, kdybys měl v zubech 6 kazů.
Takže není to nejlepší, ale mohlo to být horší.

umbran
hodnocení

0x

Záleží, jestli se o ně staráš dobře nebo ne. Já měl kolem 16-17 let přes 10 kazů-bohužel mám vše geneticky. Čistím si zuby, používám nit, ústní vodu a stejně se kazí. Možná jsem na tom stejně jako já, možná na čištění jen kašleš. Myslím, že na tuto otázku si musíš odpovědět spíš ty.

hodnocení

0x

Hmm.Já slyšel už 51 x z jara zpívat kosa a mám taky šest plomb.

hmm, mně táhne na čtyřicet a plomby, které jsem nenachytala do patnácti nemám... a to jsem v dětství neměla takové možnosti, jak si zuby kazit, jako dneska (jako o pravidelném přísunu sladkých limonád nebo čokolády jsem si mohla nechat jenom zdát, teď za vlastní si je kupuju fakt často)... u zubaře jsem bývala co půl roku se školou a navíc pravidelně s rovnátky (a na hygienu zubů byla rovnátková zubařka fakt pes, před tou jsem byla připo... strachy a zuby fakt pravidelně pucovala), teď chodím, když mám čas (dokonce jsem byla v patnácti a pak až v pětadvaceti... od té doby chodím tedy chodím zas 1-2x ročně) *nevi*

hodnocení

0x

O zuby se musíme starat + mít kvalitního zubaře. Je taky nutné si uvědomit, že kvalita zubů jen z části závisí na jejich čištění, ale především záleží na kvalitě celého organizmu. Pokud máš překyselený organizmus díky extrémní konzumaci cukru (cola, sladkosti), můžeš si čistit zuby 10x denně a stejně se budou kazit, protože budou odvápněné. Tělo bere při nedostatku vápník všude tam, kde to jde - prvně ze zubů, potom z kostí. Tímto způsobem se brání překyselení krve a nekontrolovatelnému růstu virů a bakterií - ty se množí pouze v kyselém prostředí.

6 plomb je na 16 let a dnešní dobu dost, ale záleží hlavně na dalším chování, jestli budou přibývat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]