Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpovědět na inzerát brigády

Od: zvidavajanca* odpovědí: 4 změna:

Zdravíčko ve spolek,

ano je už půlka práznin skoro fuč, sehnat si teď brigádu bude těžké, neheldě na to, že ono je to asi těžké i dříve, když člověk nemá žádnou známost, ale není to důvod to nezkusit.

Bylo mi už 18 let, takže s věkem by neměl být na většině brigád problém. Sleduju různé inzertní portály a čas od času se objeví inzerát typu:

"Hledám brágádníky do kanceláře na 4 hodiny denně." Případně něco jiného, ale vpodstatě podobného. Jen nikde nejsou uvedené žádné další informace, akorát kontakt (telefon/email). Nerada "kupuji zajíce v pytli" (určitě to znáte) a tak bych před vyjádřením zájmu ráda získala nějaké informace o dané práci. Ale jak na takové inzeráty reagovat?

"Dobrý den,

zaujal mě Váš inzerát na portálu ABC.cz, kde hledáte brigádníky do kanceláře. Můžete mi prosím napsat více?

Děkuji.

Podpis"

nebo takové emaily už nikdo nečte? Jak správně reagovat? Chci aby moje šance byla co nejvyšší a email zaujmul nejen ke čtení, ale pokud možno také ke kladné odpovědi. Mám napsat také něco o sobě, případně co?

Zkušenosti s prací a vpodstatě žádnou praxi nemám, příští rok maturuji na gymnáziu.

Předem díky za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

tak na to je je jedina rada, slusne a inteligentne, zbytek je na vas

iz*
hodnocení

0x

ZvídaváJančo, dobře, že se ptáte tady, ušetříte si čas a námahu.

Ti, kdo "hledají brágádníky do kanceláře na 4 hodiny denně", totiž zpravidla nenabízejí práci (pracovní smlouvu, DPČ ani DPP), nýbrž podnikání vlastním jménem a na vlastní náklady.

Aby vůbec někoho nachytali, spamují v pracovních portálech a v nabídkách volných míst.

___ Nechcete-li si vyřizovat živnostenské oprávnění a začít podnikat, hledejte konkrétní nabídky práce (s alespoň stručným popisem náplně práce).

doplněno 26.07.13 15:26:

Chcete-li potenciálního zaměstnavatele zaujmout, musíte mu nabídnout minimálně to, co hledá (což ze zmíněných inzerátů nezjistíte).

Proto radím odpovídat pouze na takové inzeráty, ze kterých si můžete udělat alespoň částečnou představu o tom, co by práce mohla obnášet.

A to pak nabídněte (např. znalost cizích jazyků + na jaké úrovni, umíte psát na stoji/klávesnici, účetnictví, ...)

zvidavajanca*
hodnocení

Tak snad od toho to tu je, aby se člověk zeptal, nebo ne? ;)

No právě "nabídněte, co umíte" jenže co jako gymnazista umím a můžu nabídnout? Účetnictví neumím. Můžu tak možná nabídnout nějakou teoretickou znalost čehokoliv (od chemie, přes biologii, fyziku, matematiku po filozofii).

Angličtinu zvládám, to zase jo, ale na moji úrovni ji umí každý druhý student. "Bušit" data do PC, MS Office, není problém.

Doma stále slyším, že jsem si ještě nic nenašla, ale když to čtu, tak ono si skoro není z čeho vybrat. Aby člověk nenaletěl, tak si snad může sednout jedině do call centra a vůbec, kdo ví jestli vůbec to. Navíc to není práce pro každého a nedá se dělat dlouho, ale za zkoušku člověk nic nedá a když už nic jiného, tak z toho snad nějaký kačky budou a zkušenosti se hodí,

Popravdě ani nevím, co hledat, chodit se ptát všude možně? Vede to někam? Nevím, co čekat. Přes známost si nic neseženu.

Ano, kdyby mě teklo do bot a neměla jsem co jíst, vezmu první brigádu, co bude za nějaký rozumný peníz a budu ráda. Ale mám co jíst a tak bych chtěla něco, co mě bude aspoň troškiu bavit. Nechci dělat pouliční prodej typu "přispějte na pejsky v útulcích" aneb kupte si nějakou blbost za 35-50,- nebo "jakého máte operátora". A tím jsem asi vyloučila většinu nabízených brigád.

Když ještě vyškrtnu vše, co zní podvodně (viz výše nutnost vlastního podnikání" zbývá naprosté minimum možností :(

Z gymnásia skutečně neseženeš nic a pokud nebudeš dál vzdělání rozvíjet na VŠ, je gympl k ničemu. Vím to, mám ho sama, maturovala jsem už někdy před 40 lety, ale bylo to stejné. K ničemu. Uvažuješ rozumně, jediné, co Ti mám za zlé, je to, že jsi začala brigádu hledat ne za 5 minut 12, ale až někdy ve 12,30. Každý rozumný hledá už v zimě, v lednu, únoru. Teď už není k mání nic, ledaže by někdo onemocněl. A pozor na podfuky. /Práce na ŽL, vlezlé nabízení kdečeho.../. Příští rok začni hledat dřív. Já jsem v době svých studií plela v lesních školkách stromečky, bolela záda, ale opálila jsem se a nebylo to špatně placeno. Po roce povalování v lavici jsem si taky zkusila manuální práci. To už ale asi dneska není, kdo ví, zdali ty lesní školky ještě jsou. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]