Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně spím, usínám, únava i po vyspání

Od: jirkazxc odpovědí: 10 změna:

Mám problém se spánkem.

Mám nepravidelný pracovní režim, špatně spím a i pokud se i dostatečně dlouho vyspím jsem stejně pořád unavený.

V noci nechrápu, nikdo si mi nestěžoval, apnoe to asi nebude.

Dá se stím něco dělat?

Máte někdo zkušenosti se spánkovou laboratoří?

Znáte nějakou v Praze? Kolik by to mohlo asi stát? Zdravotní pojišťovnu mám VoZP (vojenská zdrav. poj.) ta to prý nehradí.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarka01*
hodnocení

2x

Také to může být nějaká porucha,třeba,špatně funguje štítná žláza,bylo by nejlepší zajít ke svému doktorovi aby vám vzal krev na štítnou žlázu,nebo na cukrovu,na cholesterol možná není něco v pořádku :( štítná žláza udělá hodně třeba máte nedostatek hormonu a proto jste često unavený :(

jirkazxc

Testy krve a moči midělají každý rok.

Cukrovku nemám, cholesterol jen mírně zvýšený.

Štítnou žlázu mi netestovali.

hodnocení

1x
Zkuste to jedno pivo před spaním. Obsahuje vitamín B, a ten podporuje spánek.
Nebo pivovarské kvasnice, případně droždí, nebo z lékárny Pangamin, Pargavit... Vše s obsahem vit. B
Vyzkoušeno...

pt®
hodnocení

0x

Procovala jsem i ve dvou zaměstnáních + rodina, a spala jsem dobře, než jsem jednou nastoupila na noční o víkendu, pracovala jsem jako recepční v hotelu. No a bylo vymalováno, ráno jsem přišla domů a celý den nezamhouřila oka, k večeru jsem byla úplně vyřízená, že jsem volala do práce, že na druhou noční nepřijdu, že to nezvládnu, že jsem vůbec nespala. Musela zaskočit kolegyně, no a pak jsem už nikdy v životě noční směnu neměla. Někomu směny nevadí, ale druhý je nezvládne. To je moje zkušenost. - pt

dzordz*

Tak ano, pokud vstanete normálně a jdete na noční, jste už na začátku směny třeba 14 hodin vzhůru (= při ranní směně byste tou dobou šla spát). Na konci noční směny to je 22 hodin nonstop. Když po noční opět nespíte, ztěží se dá čekat, že půjdete i na druhou noční, tj po nějakých 38 hodinách, a že ji ještě i celou přežijete - a ještě kdybyste zpátky třeba řídila, po nějakých 48 hodinách nonstop bez spánku.

Jinak zkušenost mám tu, že jsem unavený nonstop. Unavený bych nebyl (a nejsem), kdybych mohl (a v období, kdy můžu) produktivní činnost vykonávat od odpoledne do nočních hodin a spát tak od čtyř do jedenácti.

hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti: dá se na to zvyknout. Já osobně týden na ráno,budíček o půl čtvrté,týden na odpoledne, do postele tak kolem jedné v noci a spánek celkem v poho. Máš-li problémy,určitě to nějak řeš, jak se člověk nevyspí,stojí za ...

hodnocení

0x

Mně funguje dát si před spaním jedno dvě piva. Rychleji usnu a spím hlouběji.

jirkazxc

Alkoholická nebo nealkoholická nebo je to jedno. Nerad bych se k tomu špatnému spaní ještě naučil chlastat.

Z mojí zkušenosti alko, bez pěnivýho zrzka po noční neusnu :) a alkoholik fakt nejsem. Pívo tu mysl pěkně otupí ... Po noční si vpráci dávám sprchu páč jsem jak jetel a ta mě vždycky dokáže nabudit na několik hodin dopředu. Stačí si dát pak doma u internetu jeden kousek a zavírají se mi víčka

joudic*
hodnocení

0x

3 plzne pred spanim :) ne pojistovna to nehradi :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]