Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Prosím, vyzná se někdo v poplatcích? Konkrétně za komunální odpad. Jde o to, že u nás v paneláku bydlí pětičlenná cikánská rodina. Už několik let neplatí za komunální odpad (vím to tak, že výzvu z obecního úřadu zmačkali a zahodili u našeho vchodu). Ta částka je skoro 18 tisíc! Je nějaká páka, aby je město z nájemního bytu kvůli tomu vystěhovalo? Nájemné nejspíš platí, protože kdyby nezaplatili za několik měsíců, už by je z bytu stěhovali. Navíc jsou to hluční špindírové, nikdo z nájemníků jim nic nevytkne, protože se bojí jejich hněvu a zároveň i nařčení z rasizmu. Hrozně mě tahle skutečnost štve, bílí platí, uklízí, jsou k sobě taktní a dodržují pravidla a vyhlášky - aspoň tedy u nás v domě. A oni?! Na cigára, chlast a benzín mají. Nebudu se rozčilovat...prosím jen o radu ohledně těch poplatků. Jsem ochotná s nalezeným dopisem dojít na úřad a něco v tom podniknout. Díky za Vaše rady.
Dobrý den, nemusí se nám to líbit, ale jde o vztah mezi nájemníky a radnicí, která poplatky za odpad vybírá ze zákona. Tam, na ekonomickém odboru, dobře vědí, kdo a jak platí nebo ne. Potom mohou či musí vymáhat poplatky i penále z prodlení. Nikdo jiný do toho nemůže zasahovat. Vy se tam můžete jít zeptat, ale v podstatě jenom na to upozornit a tu rodinu "prásknout". Zdravím!
Stejně tak jako revizor v tamvaji s cikánskou rodinou, která řve, houpou se na madlech a plivají po zemi. Revizor je obejde. A vůbec to všechno dookola.
Když mě cigoš nařknul z rasizmu, řekla jsem že jo, že jsem rasista a co s tím chce dělat?! Vyrazila jsem mu dech, ale je to stejně jedno.
Ze svých daní je živíme a oni nás za to z duše nenávidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.