Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření tlustého střeva

Od: hankas® odpovědí: 10 změna:

Je vyšetření tlustého střeva bolestivé?
Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Petr Urban-Pivrnec podstoupil skvěle kolonoskopii,číhněte na video;) vimeo.com/...

doplněno 25.07.13 20:09:

Hankas:Rádo se stalo:)

doplněno 25.07.13 20:09:

Hankas:Rádo se stalo:)

hop®

...aneb jak někomu lézt do zadele v přímém přenosu... *smich*

hodnocení

To video je skvělé, díky. ;)

hodnocení

3x

A ještě jedna věc: jako první volba se provádí test na okultní krvácení, který vůbec není bolestivý. To naberu vzorek stolice do speciální lahvičky, kterou mi dají a doktor to pak vyhodnotí. Od jistého věku na to je nárok zdarma, konkrétně:

Test na okultní krvácení může bezplatně podstoupit každý člověk ve věku 50-54 let jednou ročně, nad 55 let jednou za dva roky, kdy dostane testovací soupravu i s veškerými pokyny u svého praktického lékaře.
Testy se však dají i volně koupit v lékárně.
Je-li test na okultní krvácení pozitivní, je pacient doporučen ke kolonoskopii, která dál pomůže objasnit příčinu krve ve stolici. Může se jednat o žaludeční vředy, zánětu ve střevech, hemoroidy a nebo v nejhorších případech kolorektální karcinom.

Existují i testy pro domácí použití pro sebevyšetření.

hodnocení

Na testech jsem už byla a vše je vpořádku,ale můj syn byl na vyšetření tenkého střeva a říkal,že to bylo hrozné. Měl Crohnovu chorobu a byl na operaci. V pondělí mě zemřel bratr na rakovinu tlustého střeva. I když moje testy byly vpořádku i tak mám docela obavy,ale zkusím i testy z lekárny.

Děkuji všem za odpovědi.

Ještě doplněk z netu.

Prvním symptomem je krev ve stolici. Ta se objeví, protože nádory krvácejí, takže když se nádor objeví na konci tlustého střeva nebo v konečníku, krev ve stolici by měla být jasně rozpoznatelná. Pokud je ale nádor na začátku tlustého střeva, krev uschne ještě dřív, než se dostane ven z těla, a bude proto neviditelná!

milan1m*
hodnocení

2x
pokud myslíte kolonoskopii,tak to bolestivé je

hop®
hodnocení

0x

Pokud máte na mysli rectoskopii, tak to není bolestivé, pouze docela nepříjemné...

hodnocení

Tak to právě nevím, jen mě napadlo,jít na vyšetření,když jsme na prvním místě v rakovině tlustého střeva.

uska*
hodnocení

0x

Pokud je to kolonoskopie - tak nepříjemné je jen pití něčeho, co vám musí vyčistit střeva. To se děje den před vyšetřením. V den zákroku jsem dostala uspávačku, nic nevím, za 2 hodiny mě probudila sestra, že mohu jít domů. Žádné potíže po zákroku jsem neměla.

artik*
hodnocení

0x

hele je to pohoda , jestli nemáš srůsty , tak je to v pohodě a nic neucejtíš . dostaneš něco na uklidnění a bude to ok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]