Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syn ničí hračky

Od: ivak* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Nevíte prosím jak na mého syna?Stále ničí hračky at už svoje nebo jeho mladším sourozencům. Je mu 6 roků. Vyzkoušela jsem snad všechno, domluvu, pořádně na prdel vařekou, i tím, že ostatní dostaly hračky a on ne, i to, že jeho starší brášci si hráli a on si hrát nesměl. Nevím už jak na něj. Připadá mi, že je mu to i jedno jestli to robil nebo ne..prostě jsem to rozbil a hotovo. On kdyby nerozbijel hračky tak je to vynikající kluk...Děkuju všem za radu. Iva

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možná by pomohli v psychologické poradně, zkuste se zeptat dětského lékaře na kontakt. Taky je možné, že je dítě jenom tak strašně zvídavé - prostě chce vědět, co je uvnitř. Co vy považujete za ničení, je pro něho možná něco nesmírně dobrodružného. Nechápe cenu hračky tak jako Vy. Zkuste mu dát nefunkční budík na rozebrání, třeba ho nesmírně potěšíte. Pokud rozbíjí hračky, aby je zničil, bude problém jinde - zřejmě ho něco tak mrzí, že si vybíjí frustraci na hračkách. Cítí, že tím ubližuje, a to je cíl jeho počínání. Nejsem psycholog - chtělo by to odbornou pomoc.

milena*

Rozhodně se přikláním k této odpovědi. Já bych to řešila na zadek, ale to v tomto případě to asi nepomůže. Není možné, že synek žárlí na něco, možná, že vemi citlivý a nelíbí se mu chování lidí, dětí okolo sebe a neumí to říct. Bude to chytré dítě, ale také i osobnost. K tomu je třeba dět. psychologa, ale oni s prominutím, jsou tam většinou kr vy. Nejlépe by vám poradil dr. Matějíček. Bohužel už nežije. Vyhledejte v knihovně jeho knihy a tam určitě najdete odpověd, ne jenom na tuto otázku. Přeji vám hodně zdaru a věřte, bude to dobré.

lidka*
hodnocení

2x

Dobrý večer Ivanko! Pokud ten Váš kluk je mimo toho montování vynikající, tak bych se asi s tou jeho jedinou vadou smířila do doby, než nabere trochu víc rozumu. Já mám obavy, aby zákazy neměly úplně opačný efekt. Je moc důležité posoudit, zda se jedná skutečně o cílenou destrukci hraček a nebo jenom o rozmontovávací mánii. Také já bych se přikláněla k tomu, pořizovat mu hračky, které jsou montovací, rozvíjejí vlastní fantazii. Napadla mě ještě jedna věc - co ho nasměrovat na modely. Začít těmi jednoduchými, ze začátku mu s tím pomoci. Možná, že by mu bylo líto ničit své vlastní výtvory. *stop* Ještě by mě zajímalo, jak se třeba chová ke knížkám?

ivak*
hodnocení

Lidko, modelování to mě nenapadlo, to je dobrá rada, děkuji. Jinak ke knížkám se chová hezky, to zase musím říct.

hodnocení

1x
Asi,jak píše pani inzinýrka-já bych navíc dodal,že si tím vynucuje Vaší pozornost a jinak,než rozbíjením hraček to nejde.Taky tam může být žárlivost na sourozence,kteří dostávají více pozornosti,než on.Petr G.

mouse*
hodnocení

0x

Nebo nějaké nerozbitné hlavolamy, nebo bytelné stavebnice. Třeba se jen nudí a vynucuje si tím rozbíjením vaši pozornost, nebo pozornost starších brášků - třeba si hrají víc spolu, než s ním...těžko říci.

aali
hodnocení

0x

Přeji pěkny den ..ano s tou psychologicko pedagogickou poradnou souhlasím...jen se chci zeptat jake ma váš synek koníčky a nebo zajmy třeba ho samotneho už nebaví hrat si s hračkama ...mam sama chlapce sice o tři roky mladšího ale nabízím mu i jiné aktivity...pamatuji když sem začala chodit do školy ja jako malá velice brzo mě omrzeli panenky..třeba až bude větší bude mít nějakou zalibu se kterou překvapí i vás..pěkny den a hodně úspěchu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]