Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer,
Rád bych jsem se zeptal jak dlouhou záruku mají blomby tzv. tvrzené? 6 měsíců nebo 12? Když bych se chtěl stěžovat na zubaře, s kterým jsem nebyl vůbec spokojen a byl na záskoku jiného zubaře. Dá se podat případná stížnost, případně kde? mockrát děkuji za odpovědě.
Zubař také nejsem ale něco o tom vím. Záruka na jakékoliv výrobky, tedy i zubní plomby je již nějakou dobu 2 roky. Pokud nejste spokojený s výsledkem, obra´tte se s reklamací nejdříve na zubaře. Nejlépe i písemně, když se bude cukat. Když nepochodíte, jsou další možnosti: stížnost na stomatologickou komoru nebo krajský zdravotní úřad, kerý je pravděpodobně zřizovatelem ordinace. Pojišťovna v tomto případě nemá moc pravomocí.
Děkuji za odpověd. Tím pádem jsem platil zbytečně když plomba tvrzená byla stará jenom asi 9 měsíců . Prej záruka jenom 6 měsíců tak už v záruce není a musel jsem platit znova.. Příště si už dám Větší pozor aby mě neoškubali.. Člověk se v tom moc nevyzná když jednou říkají že záruka je 12 měsíců a pak zas 6 měsíců.
2 letá záruka byla rozšířená na všechny výrobky bez výjimky, a tedy i na plomby, od března 2011. Viz třeba zde dent.cz/... Zubař možná není informovaný, nebo to na vás jenom zkusil a prošlo to.
Jestli vám plombu dělali později, vztahuje se na ni už delší záruční doba. Podle mě máte ještě možnost se proti tomuto postupu ohradit a žádat zpět peníze. Samozřejmě jen v případě, že bude poškození uznáno jako vada materiálu nebo postupu zubaře. A co si budeme povídat, to se u těchto výrobků určuje a prokazuje dost těžko. Takže to zvažte i s ohledem na to, kolik vás plomba stála. Těžko říct, proč
Jinak jen pro vaši informaci: znovu se uvažuje o zkrácení záruky na některé zboží a výrobky, protože někdy je to opravdu nesmysl. Třeba z důvodu kratší životnosti výrobku, než je 2letá záruční doba, nebo právě z důvodu problematického prokazování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.