Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenku doktor vůbec nerespektuje

Od: iskiii* odpovědí: 17 změna:

dobrý den potřebuju poradit marodim od 19.7.13 a na kontrolu mám přijít 30.7.13 jenže dnes 23.7.13 mi volal můj obvodák že mám přijít zítra že jinak mi to ukončí hned,no nepřekvapilo mě to protože můj zaměstnavatel mi dnes naznačil že dlouho marodit nebudu asi jsou kamarádi jinak si to nedovedu vysvětlit a můžu během marodění změnit obvodního lékaře?jinak jsem po autonehodě a stěžuji si na bolest kolena a krční páteře a doktor se neobtěžoval mě ani poslat na rentgen,jsem totiž ve zkušební době a to se zaměstnavateli pravděpodobně nelíbí že marodim,poradí někdo?moc děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

jste v komplikované situaci a jste jednoznačně ta slabší strana. Marodit ve zkušební době se nikdy nevyplácí a jestli začnete měnit lékaře, pak si možná váš zaměstnavatel bude myslet, že ho chcete podvést.

Radím, zítra jděte k lékaři a nastupte co nejdříve do práce.

doplněno 24.07.13 12:33:

Cože?

... dnes mi volá doktor abych k němu přišel zítra nad tím jste se vůbec nepozastavil o takový rady nestojím!

Poslyšte mistře. Vidím, že jsem vás odhadl docela dobře. Být vaším potenciálním šéfem, tak zbystřím pozornost.

lm®

Jj,marodit ve zkušebce je vždycky blbá situace.Zkuste to nějak přelousknout.Možná se znají,možná jste v právu Vy...,ale ve výhodě je a bude vždy z-tel.On si za vás najde náhradu raz dva,můžete totéž říci Vy o nové práci?

iskiii*
hodnocení

no vy jste dobrej jsem po autonehodě mám bolest kolena a kotníku jsem si jist že na rentgenu najdou nález a vy jste schopnej mě poslat do práce a to že jsem měl přijít na kontrolu až 30týho a dnes mi volá doktor abych k němu přišel zítra nad tím jste se vůbec nepozastavil o takový rady nestojím!

jesse*

Když o takový rady nestojíte, tak se nedivte, až vám domů přijde dopis se zprávou "Zrušení pracovního poměru ve zkušební době". Takový lidi miluju, chtěj poradit, a když jim člověk poradí něco jinýho, než si představujou, tak se jim to nelíbí. Když otakový rady nestojíte, tak nepokládejte dotazy! Jak řekli kolegové, možná jste v právu, ale jste ve zkušební době a pkud o tu práci opravdu stojíte, holt budete muset něco překousnout. K tomu, aby Vás zaměstnavatel vyrazil ve zkušebce ani nepotřebuje důvod.

Jděte na ten rentgen zítra. Když tam nic nebude, zkuste jít do práce. Když tam něco bude, tak se tím prokažte. Říkat "mě bolí tohle a tohle" bez důkazů opravdu může zavánět simulantstvím.

iskiii*
hodnocení

naopak já si vašich rad moc vážím,na rentgen si zítra zajdu ale můžu tak učinit bez doporučení mého obvodního lékaře?

pb®

No pochopitelně! Když se mi stane úraz, tak se na praktického lékaře úplně vykašlu a běžím přece rovnou do nemocnice na pohotovost, kde rentgenují zraněné pacienty jak na běžícím pásu a nedějí s tím žádné obštrukce. V nemocnici pak řeknou, jaká je nutná následná léčba, případně předají pacienta do péče praktického lékaře. Nějak nechápu, že jste měl autonehodu a nikdo Vás neprohlédl?

iz*
hodnocení

2x

Dobrý den, léčebný režim určuje lékař, nikoliv zaměstnavatel.

Nevím, jaký má lékař důvod Vás pozvat telefonicky na jiný termín kontroly, ale je klidně možné, že Vás chce vyslat k odbornému lékaři, na rentgen, ...

Jako další možnost mne napadá, že Vás možná nezastihla doma kontrola, která dala ihned zprávu ošetřujícímu lékaři.

Tím nemyslím, že jste porušil léčebný režim. Nemohl jste případnou kontrolu třeba zaspat?

___ Zítra se dozvíte více, tak nám dejte vědět, jak to dopadne. Případně zde můžete dotaz doplnit či rozvést.

___ K nemoci a zkušební době:

Po uplynutí prvních 21 dnů nemoci může zaměstnavatel pracovní poměr zrušit bez ohledu na to, zda bude nemoc pokračovat.

V takovém případě byste měl dále nárok na nemocenské buď do konce nemoci nebo do konce podpůrčí doby (podle toho, co nastane dříve).

___ O jakou šlo nehodu? Nejde o pracovní úraz? Nemůže se zaměstnavatel snažit "vyvléct" z odpovědnosti za pracovní úraz?

hodnocení

0x

Moc nerozumím pracovně právním vztahům. Ale ještě méně rozumím tomu, že si myslíte, že rentgen něco odhalí, ale chcete to doma do 30. 7. případně déle "vyležet".

Pokud mám opravdu podezření až jistotu, že je něco zlomeného, ale můj doktor mě na rentgen nepošle, tak prostě některý večer si zajedu do nejbližší nemocnice na pohotovost, dnes se říká emergency, a tam popíšu případně mírně zveličím problém. Bude to stát 90 korun, ale měl byste mít snímek

pohanka*
hodnocení

0x

Po autonehodě by jste měl být pořádně vyšetřen a ošetřen, též při podezření na zlomeninu by jste měl být vyslán na provedení rentgenového snímku. Teprve po vyloučení zlomeniny by měl lékař stanovit nějaký léčebný režim. Nezapomeňte, že i když nemáte nic zlomeného, tak naraženina a pohmožděnina po bouračce bolí kolikrát více, než ta zlomenina. Vlastně bolí celé tělo. Možná, že si též lékař uvědomil, že Vás neposlal na RTG a chce to udělat dodatečně, a má na to právo. Pokud si myslí, že něco zanedbal, nebo pochybil, tak Vás předvolá i mimo naplánovanou kontrolu, je to ve Vašem zájmu. Takže se nezpěčujte. Záleží, jak probíhal Váš hovor, tedy volal Vám MUDr., že by jste měl přijít zítra na mimořádnou kontrolu. A co vy jste na to řekl Vy? Pokud jste začal hudrat, že máte naplánovanou kontrolu až na 30.7., tak se nedivte, že použil silnější kalibr a vyhrožoval ukončením. Pokud jste doma neležel a vyšel si něco koupit k jídlu, někdo Vás mohl vidět a postarat se, aby se to dozvěděl zaměstnavatel a ten už potom konal. Takže jenom možné varianty, které mě napadly.

hodnocení

0x

Já bych zítra k tomu doktorovi šel a uviděl bych co chce. Pokud by mě chtěl uschopnit, změnil bych ho a šel na rentgen. Taky se totiž může stát, že vás uschopní, přijdete do práce a tam vás bude čekat výpověď. A co potom?

eulalie*
hodnocení

0x

Hm, po autonehodě, a ani vás nezrentgenovali? Není to tak nějak divné? A nejedná se náhodou o pracovní úraz?

radarbrdy*
hodnocení

0x

Je divné, že vám volal Obvodní lékař sám od sebe.

Mě Obvodní lékař nikdy za celý život nevolal.

K lékaři bych ale zašel, zjistit co po mě chce. Potom si sám musíte rozhodnout, jak se cítíte zdravotně. Případně zda upřednostnit zdraví nebo kariéru.

hodnocení

0x

Kontrola ještě neznamená ukončení PN, je to prostě jen kontrola. Doktor se chce jenom přesvědčit, jestli to zabralo jak má. A to, že vyhýbání se kontrole může mít za následek ukončení PN, to je taky pochopitelné.

iskiii*
hodnocení

kontrole se nevyhýbám ale příjdu na kontrolu v termínu,který mi pan doktor napsal do neschopenky 30.7.13 a né že mi zavolá a do telefonu mi oznámí přijdte zítra a když jsem se ho zeptal proč?řekl že to nebude po tel.řešit,podle mě se můj doktor se zaměstnavatelem zná,protože mi můj zaměstnavatel řekl at nepočítám s tím že budu dlouho marodit,mám na to vše vlastní názor jen se chci ujistit zda si mě může do ordinace pan doktor zavolat jak se mu zlíbí nebo musí respektovat to co mi napsal do neschopenky a to kontrolu až 30.7.13 dnes jsem se rozhodl jít do nemocnice s problémem který mám bolí mě koleno a kotník pokud mě odmítno s tím že nemám doporučení od svého lékaře zajdu si dnes na pohotovost

Pokud vám jde jen o ten právní názor, tk klidně běžte až na kontrolu toho 30. Doktor vám nic nemůže. Telefonní rozhovor není důkaz a vy se můžete jakkoli vymluvit /vzal to bratr nebo syn a nevěděl o co jde... byl jsem rozespalý a ani nevím co jste mi říkal pane doktore atd./ Černé na bílém máte na papíře kontrolu 30. a to je směrodatné. Kde vůbec vzal doktor vaše tlf. číslo? Můj moje nezná ani náhodou a těžce by se po něm pídil.

pt®
hodnocení

0x

Dobrý den, zajděte si na chirurgii a tam řekněte, co Vás bolí, že jste po autonehodě a poproste o rentgen, chirurg Vás veme i bez doporučení. Po autonehodě se může i po delší době objevit komplikace. Pokud se necítíte dobře, trvejte na tom, aby Vás obvodní doktor poslal na včechna vyšetřené. nejhorší je, "Kdy sytý hladovému nevěří, nebo zdravý, nemocnému". - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]