Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pracovat s tímto ,,materiálem, a pomůckam

Od: mmmmmm* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

jak začít, pracuji v jisté společnosti /nejsem tam dlouho/ . Vstupuji do jednání s dodavateli, kolega, který odešel měl klasickou emalovou adresu, takže vcelku bezproblémový chod. Odešel na vlastní žádost ,což už jistě je podezřelé. Po mém nástupu jelikož bylo nutno podstoupist spoustu přístupů do PC, tak jsem předpokládala, že se vše vyřeší a bud taktéž používat emailovou adresu. Bohužel mi bylo sděleno, ač potřebuji ke své práci, že už to takto nebude... nepovolilo údajmě vedení.

Takže v současné době jse potýkám s tímto denně, následující postupí, připravím si dokumet a odešlu na sekretariát ,prosím nechytejte se za hlavu a tam odsud, když se to povede je odeslán dodavateli, objednávky taktéž. Takže v době dovolené sekretariátu to nefuguje takto - domluvite se na něčem s dodavatelem a´t Vám zašle na email, on vám vzápětí volá zda zpráva dorazila. Pokorně vysvětluje, jak se situace má a samozřejmě s tou materii potřebujete pracovat. Občas nefunguje ani zpětná vazba od dodavatele on pošle, nedostanu nic.Obávám se , že to nemá řešení unavuje to na navíc tlačí termíny?

Dnes se mi dostala věc bez mého vědomí udělat zpětně antidatovat. Pokud by se zadalo do PC bylo by vše na me... pokud by přišla kontrola bylo by to na mne , předal mi to se slovy udělejte nadřízený, který ovšem sám nikdy c ničem neporadí a já tu nebyl.Ovšem pořízena je věc, která je skladem? Při běžné aituaci se musí provést několik operací předem schválit a nechat podepsat. Navíc nejednalo se o fa , ale paragon a již 2 roky se to tak nečiní.

Celkově jsem včera pracovala na jisté věci , která nebyla pro mne jedinou a odměnou , když jsem tušila, že není v mých silách to zvládnout, Sice jsme si nějak poradila, ale hned ve ráno nástup, jestli to je. tak jsem předala a šla si po své práci další. do půl 12 jsem čekala , zda se někdo ozve, potřeboval jsem jisté podpisy, Nic. při obědě jsem zazvonil mob, že a´t přijdu slušně jsem řekla, že jsme na oobědě, pak se dostavím. bylo za 10 min 12 ve čtvrt, jsem so připravila dokumenty a jediné co jsem vyposlechla . Bylo, že jsem dlouho na obědě, dodávám že, nechodím každý den jen občas. A na to, se mělo jednat, jak to bude v době mé dovolené, Nic jen otázka co jsem dělalla dopoledne, a sděleno, že budu mít uděláno nechci rozvádět i věci na 9 měsíc o kterých naprosto nic netuším, nemá mi kdo poradit. Dotyčný umí akorát rozdávat úkoly a nic víc.Stylem přij´dte si máte zde , normální jednání Tu kopu věcí a činností navíc bych měla zvádlnout za 14 dní. Jinak nebudu mít dovolenou , u ostaních kolegů tot tak nefunguje mají jiného vedoucího, pod něhož částečně spdám i já, takže já mám vlastně naprosto nechápu ..Dnes jsem toho druhého zeptala na dovču a on mi řekl, že bohužel spadám pod to suprového.To dopoledne jsem neflákala.. Navíc jedný kdo by mohl částečně poradit ma dovču a já ještě mám radit služebně mladšímu kolegovi. Dnes mi už té arogance bylo zle...

Předchozí kolegové také měli tyto obtíže a raději skončili. Poradte jak se nedat? prostě je to takový patlal co mu vždy bude něco vadit, rejpat a nemá ta dobrou pověst.

Snažím se práci odvádět co to jde, ale v tomto se vůbec pracovat nedá , nemám čas mu malovat barvičkami , má je v oblibě, ale pro náplň práce nejsou podstatné... Sám si dovolenou již pěkně odbyl a bylo. Mě ji nechce podepsat Záměrně to na mne navalil Já pokud si nevyberu tak mi na koncu roku propadne, přesčasy se neplatí.

Na začátku dokonce , měl dotaz docela drzý do mého soukromí. Věkově prduch.

Omlouvám se za obšírnost a děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Souhlasím s Mowlou: jestli takto komunikujete s nadřízeným/i a zaučujete nové zaměstnance, je to na pováženou!

No, něco jsem z toho snad vyčetla:

Dává-li Vám nadřízený nesrozumitelné úkoly, trvejte na jejich zadávání písemnou formou. V případě problémů se pak s písemným zadáním můžete obrátit na jeho nadřízeného.

___ Kdo nařídil vyřizování elektronické pošty přes prostředníka? Stěžujte si jeho nadřízenému. (Argumentujte např. nemožností okamžité rekace či dodržení termínů, ...).

___ Dovolená Vám nepropadne.

Čerpání dovolené určuje podle zákoníku práce zaměstnavatel. Pokud by Vám čerpání dovolené za letošní rok neurčil do 30. června 2014 včetně, budete si moci termín čerpání dovolené za r. 2013 určit sama.

Jenom byste musela termín čerpání zaměstnavateli včas (minimálně 14 dnů předem) oznámit.

Pokud přesto došlo k tomu, že byste část dovolené nevyčerpala, musel by Vám ji zaměstnavatel proplatit při skončení pracovního poměru.

mmmmmmmm
hodnocení

Pro kritiky díky za radu... Chtěla jsem uvést , že práce by mne celkem bavila, je různorodá, a jediná vada nemám na ni dostatek času.

Škoda , že se nemohl vyjádřit můj kolega. Asi by byl názor ucelenější.

Prostě jsem , se ze situace cítila potřebu vypsat, byla jsem poměrně smutná a zaskočena z celého dne, bohužel jsem nečetla a odeslala kritika je k ničemu, žádaná byla rada.

Nevím jak by kdo dokázal plnit pracovní závazky bez emailu, nyní máme jeden mobil s kolegou ,, napůl,,nyní to vypadá, že nebudeme mít ani tiskárnu?

Kdo nařídil vyřizování elektronické pošty přes prostředníka? Stěžujte si jeho nadřízenému.
(Argumentujte např. nemožností okamžité rekace či dodržení termínů, ...).

Emalovou komunikaci jsem již se stejnými argumenty urgovala , kolega taktéž bezvýsledně, paradoxem je ostatní kolegové nastoupivši před cca rokem, tento problém neznají. Čímž jsem také argumentovala, odpovědí bylo, že dříve to tak šlo...pracuje se s limitníkem.

Co se týká nového kolegy /od nástupu 14 dní /, nejsem s ním v místnosti nemám jej na zaučení / nepíšu na něj hodnocení ,jeho kolega, který toto má na starosti je dovolené ,tak se mu snažím pomoci, dnes chudák byl zaskočen, když se chystal odeslat email, klasicky, jako každý jiný člověk. Netušil, proč se mu vrací zpět. Až když jsem uvedla postup, tak kroutil hlavou . To jen na vysvětlenou ...takže klidně do mne za ochotu.

Ani druhy pokus Vam nevysel o mnoho lepe.

Prokousal sem se prvnimi par radky a pochopil sem, ze vam nepriradili e-mailovou adresu, ale nuti Vas vse posilat pres nekoho dalsiho.

Popravde se ani nedivim.

Se stylem, s jakym pisete, byste totiz delala firme pouze ostudu. Zrejme to po Vas nekdo koriguje, nez se to pusti ven z firmy.

eulalie*
hodnocení

2x

Toto mi nepřijde jako normální, ani se nedivím, že to kolegové před vámi raději zabalili včas sami a odešli. Klacky pod nohy asi budete mít pořád. Prdůch si na vás vylívá zlost, domaasi nemůže, tak si hojí ego na vás. Nemyslím si, že to časem bude lepší. Na dovolenou máte nárok, nemůže vám propadnout, nějaký zákoník práce snad platí všude, ne? Nebo už žijeme v kapitalistické společnosti 19. století?

mmmmmmmm
hodnocení

Milá paní eulalie, děkuji za reakci.

Dnes mi jedna kolegyně prozradila, že paní která odcházela byla hubeńoučká a kolikrát plakala. Oddechla si při odchodu a ládovala se antidepresivy.Řekla mi at´se bráním, a nenechám se , ale jak?,

Jeden bývalý kolega měl zvýšenou hladinu krevního cukru, před pár dny mi jásavě hlásil, po kontrole u lékaře se jeho stav výrazně zlepšil.

Váš názor na pracovišti sdílí více lidi.

j

eulalie*

Víte, takové vztahy na pracovištích, co prožíváte vy, to je obraz současnosti. Je to normálka... Ale je to normální? Není, samozřejmě. Jak se tomu bránit? Mám dojem, že nelze nijak. Jste v podřízeném postavení, a pokud vás bude chtít váš nadřízený potopit, tak to udělá. Jistě, na každou svini se vaří voda? Ale jste natolik silná, abyste to ustála? A stojí vám to vůbec za to? I když si budete plnit úkoly na 100 %, vždycky se najde něco, co jste neudělala správně. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Přiznám se, že já bych z takového pracoviště asi rychle utekla. No moje rada pro začátek, držte se určitých pravidel, neantidatovat, nedělat nic, co by mohlo mít pro vás nějaké následky do budoucnosti. Každá solidní firma by měla mít vnitřní předpisy, jak se co dělá, jaké jsou postupy práce atd. Pokud je nemá a každý si dělá, co chce a jak chce, co je to pak za firmu? Pokud si budete plnit úkoly dle firemních předpisů, tak by snad pak mělo být vše v pořádku.

mmmmmmmmm
hodnocení

Dnešní den ,asi nebyl nejradostnější pro mého výše zminovaného nadřízeného, můj druhý vedoucí se o celé situace dozvěděl z pohledu jiných osob . A k této události se přidala další věc, kterou nebyl schopen operativně řešit, dle interních předpisů. Informovaný a znalý směrnic vedoucí mu byl vysvětlovat možnosti interního programu. Arogance poklesla.

Během včerejšího a dnešního dne výše zníňovaný, neměl čas vytvořit 7 podpisů, k materii, kterou měl na stole. Neměl čas, protože si maloval barvičkami jeden dokument, který ve finále, když jsem porovnala s aktuálním stavem, vůbec neodpovídal, na poradě byl velký údiv.Nevím jak by v tu chvíli celou situaci kdokoliv hodnotil, zřejmě velmi kvalitní práce. Má pověst pedanta , asi jak na co...

Děkuji všem s rozumným názorem, považuji celou otázku za uzavřenou.

Někdo moudrý kdysi prohlásil nemohu někoho odsuzovat , pokud jsem neprošel tisíce mil v jeho botách.*slunce*

Díky a pěkný večer všem

mmmmmm*
hodnocení

Dnešní den ,asi nebyl nejradostnější pro mého výše zminovaného nadřízeného, můj druhý vedoucí se o celé situace dozvěděl z pohledu jiných osob . A k této události se přidala další věc, kterou nebyl schopen operativně řešit, dle interních předpisů. Informovaný a znalý směrnic vedoucí mu byl vysvětlovat možnosti interního programu. Arogance poklesla.

Během včerejšího a dnešního dne výše zníňovaný, neměl čas vytvořit 7 podpisů, k materii, kterou měl na stole. Neměl čas, protože si maloval barvičkami jeden dokument, který ve finále, když jsem porovnala s aktuálním stavem, vůbec neodpovídal, na poradě byl velký údiv.Nevím jak by v tu chvíli celou situaci kdokoliv hodnotil, zřejmě velmi kvalitní práce. Má pověst pedanta , asi jak na co...

Děkuji všem s rozumným názorem, považuji celou otázku za uzavřenou.

Někdo moudrý kdysi prohlásil nemohu někoho odsuzovat , pokud jsem neprošel tisíce mil v jeho botách.*slunce*

Díky a pěkný večer všem

mowla*
hodnocení

1x

Mno... Tak jsem se tím celým prokousal - třikrát - a stejně nevím ´hlavu-patu´...

Po prvním přečtení jsem měl dokonce dojem, že si někdo ve snaze o vtípek nechal původně český text automatickým translátorem postupně přeložit do různých jazyků (včetně několika neznámých) a poté, na konci ´kolečka´, zpět do češtiny.

Musím konstatovat, že pokud by nějak takto podobně komunikovala moje podřízená se mnou, nedostala by dovolenou vůbec žádnou a nikdy - namísto dovolené by dostala padáka, rychlého. A - neomlouvej se za "obšírnost", zato za nesrozumitelnost a neschopnost vyjádřit myšlenku smysluplně, by ses mohla omluvit ještě nekolikrát.

Takže - pokud jde o mne - nemáš zač, ale pokud opravdu chceš s něčím poradit, formuluj celý dotaz/problém ještě jednou a srozumitelně - dřív, než jej sem doplníš, si jej 3x-4x přečti.

jh*
hodnocení

0x

Som z teho volajaký zmetený.

Zřejmě si stěžujete.

Stěžujte si u nadřízeného nadřízeného.

Zřejmě chcete poradit

Nemáte li email, nechodí vám emaily.

Tak budu obtěžovat toho kterému emaily chodí takovým způsobem, až se na to vykašle.

Tedy nebudu sedět a čekat, ale budu stepovat před počítačem kam chodí i třeba náhodou co kdyby něco přišlo?

Rozhodně nic nebudu antidatovat, nemám pravomoce na nic, řešit nadřízený nadřízeného.

Dovolená po nástupu do zaměstnání není to nejdůležitější, důležitější je zácvik.

Není tato pozice určena někomu s maturitou?

mmmmmmmm
hodnocení

Antidatovat nic nehodlám, druhý šéf se vyjádřil, že mi tento postup nedoporučuje, ani mne k tomu, jak řekl nemůže nutit, sám by nedělal.. V dokladech je přímo uvedeno, že za operaci si odpovídá, ten kdo vytvoří řekněme složku .

Asi to vyzní hloupě, ale skutečně při plnění povinností neoplývám nadbytečným časem, abych někde hledala obsazení sekretariátu, kolikrát ani ostatní zaměstnanci netuší kde se nachází a kde si s kým povídá. V současné době odchází a nastoupí nová zaměstnankyně.

Je to prostě rébus, muselo by se to zažít ,pak lze adekvátně posoudit.

Nový kolega, který je na pracovišti uvedených 14 dní se už chystá hledat jinou práci.

V případě, že byl dotaz ke vzdělání směřovám k mé osobě, že byl adresován špatně. Pokud byl určen nadřízenému , pak je na správném místě. Ale i tak díky

Se zácvikem plně souhlasím, bohužel není nikdo, kdo by dokázal poradit alespoň v obecné rovině. Obyčejně vše proběhně v duchu ,běžte za tím a tím, ten to jednou dělal , poradí Vám. Obyčejně neví ,takže dělej jak umíš. ...Vy si poradíte

jh*

Bohužel dnešní firmy jsou sterilní, prosklenné a duté.

Bezhlavě se přebírají nálepky manager a na dveře se lepí cedulky PUSH, PUT.

Zavádí se nicneřešící proformu timbildingy

A ideální zaměstnanec je robot zmatenej jak lesní včela s úsměvem idiota.

Kdy tkzv manažery napadne zavřít se do studovny a přečíst si myšlenky p. Bati?

Vizionáře, který svou dobu přerostl nejméně o 200 let?

Takže každé ráno nasaďte úsměv idiota a pravidlo ta firma přece není moje, radostně práci čest.

radil*
hodnocení

0x

Dost dobře nechápu, jak tě mohli zaměstnat v kanceláři, buď ráda, že máš práci, při tvé schopnosti vyjadřování bys měla dělat u lisu či vyvážed odpady, takže, ať se děje cokoli, ber to jako fakt, nebo zajdi na pracovní úřad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]