Proč být vegetariánem?

Od: Datum: 23.07.13 13:25 odpovědí: 57 změna: 25.07.13 21:25

Ahoj, jste pro, nebo proti? Co si o tom myslíte? Je správné nejíst maso? Mně osobně to přijde neetické. Chápu, že má hodně lidí takový názor, že když přestanete jíst maso, budou vám chybět bílkoviny a mnoho dlších látek, ale to se dá přece získávat i z jiných potravin.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 23.07.13 13:28
avatar

To jsou zase blaboly vegetarianu. Ze se daji ziskat ostatni latky i z jinych potravin.

Ne vzdycky! treba vegani by mohli taky vykladat, a musi jist doplnky stravy a vitaminy aby se jim to vykompenzovalo.

A kdyz zadas na poradne hledat vyraz vegetarian, neco ti to najde.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.07.13 14:04
avatar
Pro mě je dostatečným důkazem proč jíst maso euoluční teorie. Vědci uvádějí že teprve ve chvíli, kdy lidstvo objevilo oheň, což umožnilo lidem konzumovat tepelně upravené maso, došlo ke zvětšení mozkovny a nárůstu inteligence tehdejších lidí. Jedině maso dokázalo dát mozku dost energie aby došlo k vývoji vyšší inteligence.
Kdyby tehdejší lidé řešili etické problémy a nejedli maso, zřejmě budeme zdravější ale dodnes lezeme po stromech.
Ohodnoceno: 4x
 
Od: neon®
Datum: 23.07.13 16:02
avatar

Nesmysl. Je spousta teorii a toto je jedna z mnoha. A vedci neustale neco noveho nalezaji a prekopavaji jejich dosavadni nazory. Jinymi slovy, vse se porad posouva a vetsina veci je nesmysl. Zrovna v tomto ohledu ten tvuj nazor plave na hodne velke vode. Jak rikam, je to jedna z mnoha teorii a vsechny maji logicke argumenty.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bibina
Datum: 23.07.13 13:56

Proč by ne? Já jsem poloviční vegetarián, jím jen ryby,sem tam i kuřecí a vejce. A to je všechno. med se také počítá mezi živočišné produkty, já myslím,že veganství je o něco zdravější už třeba z hlediska škodlivého cholesterolu,který se získává převážně z vepřového masa,z vnitřností a z vajec. takže proč nebít veganem.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mowla*
Datum: 23.07.13 14:16

..."veganem nebít"... proto, že by jej to bolelo, bití veganem rozhodně není etické...

*smich*

Proč jíst maso? - protože je to zdravé - rozhodně zdravější, než do sebe ládovat živočišné bílkoviny v pilulích. A - mimochodem - oč neetičtější je jíst maso přímo - oproti výrobě potravinových doplňků z masa a jejich konzumaci v této formě?

A - Bibino - ty budeš asi mladičká, viď? - tvůj organismus se ještě po nějakou dobu s omezenou stravou srovná - ale za pár let si vzpomeneš (možná, bude-li ti paměť sloužit) na své současné nepříliš zdravé stravování - až tě navštíví osteoporoza a artritida, například (a o řadu let dříve, než tvé současníky neomezující nyní přísun živočišných bílkovin)... :-D

Vegetariánství (a veganství tím tuplem) je škodlivé - stejně, jako jakýkoli jiný stravovací ´extremismus´.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 24.07.13 00:37
avatar

Mowla - osteoporoza, artritida, vysoký krvní tlak, rakovina atd atd vzniká právě z přemíry živočišné stravy, poněvadž tato strava je silně okyselující. Všechny nemoci v konečném důsledku jsou ze zakyselení organismu. Neříkám, že maso nejíst úplně, ale je třeba tohle přebít zásaditou stravou, teprve pak bude člověk zdravý se silnou imunitou. Živočišná strava má jednu jedinou výhodu - živočišná bílkovina obsahuje kompletní složení všech aminokyselin, ale tyhle všechny aminokyseliny se dají získat i z rostlinné stravy, pokud je pestrá. Jinak nemá maso žádný nutriční význam, je to jen kupa hnilobných látek, dlouho se drží ve střevech a bílkovinou se nedá ani nahradit energetický zisk.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: paw®
Datum: 23.07.13 14:31
Myslim ze byt vegetarianem neni zcela idealni. Vyhoda je, ze jak cloveku chybi nektere latku tak mu to vleze na mozek a neprijde mu ze je divny.
Preferuju maso z vlastniho chovu. Kaceny, kurata, kralici, prase, kozy. Vim cim to ie krmene a rozhodne zvirata nejsou ve stresu. Ono vlastne I modla mladych a zakladatel facebooku preferuje, ze sni jen co si sam zabije .
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.07.13 14:43
avatar

Když se dítě narodí,tak samo od sebe preferuje určité typy potravy.Já už od malička jsem maso neměl rád.I dnes si dám raději kuře,než vepřový řízek.Také mi sedí obalený květák či celer.Můj zeť začal svou dospělou dráhu jako vegetarián.Protože dost tvrdě pracuje,tak se u něj projevily problémy s klouby a bolesti ve svalech.Lékařka přímo směřovala problém na nedostatek živočišných bílkovin.Dnes baští řízky a problémy zmizely.

JABRAKA

Ohodnoceno: 2x
 
Od: axus®
Datum: 23.07.13 15:04
avatar

Ja zastavam nazor, ze telo si rekne o to, co zrovna potrebuje.

Moje si treba pravidelne rika o hovezi steaky.

-

A nejvic me pobavila veta bibinky o polovicnim vegetarianovi. To je neco na zpusob jako polovicni komunista...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.07.13 15:46
avatar
Když si chce někdo podlamovat zdraví tak ať ale bude platit vyssí zdravotni a socialní
Proč socialní? Protoze neni stejně vykony jako normalní osoba
Tudíš si ho z uchazeču zaměstnavatel nevybere!
Navrhuji všechny vegetariany připoutat k posteli a narvat do něj pul kila masa denně aby věděl co je pořadny jidlo!
Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 23.07.13 15:47

Lidičky, co je na tom pravda, že člověk se s tímto způsobem života již převážně narodí, údajně podle krevních skupin. Buď jsou masožravci nebo semínkožravci. Někde jsem to četla, ale připadá mi to jako vtip. Já hlasuji pro maso, maso a zase maso.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 11:58
avatar

"...hlasuji pro maso, maso a zase maso..."

... a občas proložit kusem uzeného ;). Nejlepší zelenina je vepřový, či kuřecí řízek *smich*.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.07.13 15:51
avatar

Pro "toffifee"

- myslím, že vegetariánství je spíše otázka psychická. Pokud máte jiné etické cítění, nežli většina "masožravců" , tak maso nejezte. Myslím, že hodnotnou náhradu najdete ve vejcích, mléce, tvarohu - a jiných živočišných produktech - koukněte na nějaký web.

Já jsem byla vychovaná jako "masožravec" - maso mi chutná - ale posledních ca 10 let maso jíst nemůžu - nemocná nejsem - leda "na hlavu". Mám velmi ráda zvířata (a to všechna) - a prostě se mi příčí je jíst ( a to i ryby) .

Navíc - spousta odborníků tvrdí, že maso je dokonce škodlivé - a způsobuje např. zakyselení organismu, nebo tvorbu krystalů kyseliny močové v kloubech (tzv. dnu) - ale podrobněji jsem to nestudovala - v každém případě nyní vystačím s vejci, mlékem, zeleninou, obilovinami atd. Je jen na Vás, jak se rozhodnete.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.07.13 16:11
avatar

člověk má jíst to, co mu příroda kdysi v pravěku k jídlu dala. Ovoce, zeleninu a občas kvůli proteinu kousek masa.

Tak to prostě bylo, je a bude. :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: neon®
Datum: 23.07.13 16:14
avatar

Plus obiloviny, lusteniny, morske rasy...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: neon®
Datum: 23.07.13 16:13
avatar

Většina lidstva se stravuje vegetariánsky nebo aspoň převážně bezmasou stravou. Takže ve světě nikdy pochybnosti nebyly. To co se řeší v odborné literatuře je jak má být vegetariánská strava sestavena, aby byla zdravá. Tento problém ovšem musí řešit i ti, co se stravují konvenčně.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: xixi*
Datum: 23.07.13 16:37

já jsem zastáncem toho, že tělo si řekne co potřebuje. Jím všechno na co mám chuť. Někdy mám období, kdy maso nejím a nechybí mi, nemám na něj chuť. Pak se tohle období zlomí a já ze dne na den dostanu neuvěřitelnou chuť na maso. A tak jím zase maso. Stejný přístup máme i k dětem. Nabízíme různorodou stravu a necháváme (víceméně) na nich co si vyberou. A musím říct, že se nám tento přístup vyplatil, děti jedí veškerou zeleninu i ovoce, luštěniny, soju atd. a to s chutí, jsou zdravé a v kondici.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.07.13 19:22
avatar

Nejsem proti vegetariánství, ať si každý jí, co chce. Sama jím maso, ale tak nějak občas. Sem tam mám záchvaty vegetariánství, ale bez masa bych asi být nemohla. Moje tělo si o to maso prostě řekne... Pro vegetariánství by v mém případě mluvilo, to že nemám ráda zabíjení - čekoholiv, dělá mi to zle. Navíc je mi odporné, jak hnusně se společnost chová k dobytku, bohužel s tím jako jedinec nic nezmůžu... takže se mohu jen podřídit.

Jo a některé bílkoviny nelze získat nijak jinak než z masa. Proč myslíte, že malé děti jíst maso musejí?

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.07.13 21:21
avatar

Jím maso i zeleninu. Ale příčí se mi motat i do jídla ideologii.

doplněno 23.07.13 21:24:

jabraka®: líbí se mi tvoje "Já už od malička jsem maso neměl rád.I dnes si dám raději kuře". Připomíná mi to jednoho Slováka, že v Bratislavě byla nealkoholická kavárna Luxor, kam chodíval na pivo...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 23.07.13 22:09
avatar

Člověk, homo sapiens, není ani býložravec, ani masožravec, je řazen mezi všežravce. Pokud se vědomě z nějakého rozumového či "rozumného" důvodu brání přijímat svoji přirozenou potravu, je to jeho věc, někdy ale přemýšlím, jestli je ještě "sapiens"...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: axus®
Datum: 23.07.13 22:18
avatar

No. Vzhledem faktu, ze clovek ma ve svem druhovem jmene ty sapiensy hned dva (je dvakrat rozumny), tak si snad muze dovolit v ojedinelych pripadech o jednoho prijit.

Pak mu ale zbyde jen jeden sapiens a uz je jenom polovicate rozumny.*smich**nevi*

Coz ovsem koresponduje s polovicni rozumnosti vegetarianstvi. Druha polovina rozumnosti by zase byla cista masozravost.

A obe dohromady je, jak to ma spravne byt.*ee*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 23.07.13 23:56

K tomu není co dodat, co člověk, to názor, jsem docela rád,že tentokrát většina zachovává zdravý rozum, co se týče jídla. Každý musí něco jíst, aby přežil a většinou vyhledává to, co mu nejvíc sedí. A dnešní móda vegetarianství v určitých intelektuálních kruzích může ovlivňovat i ostatní normální lidi, kteří by chtěli být alespoň na chvíli IN.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 08:57

Dobrý den,

Myslím si, že je nutné jíst maso.

Ta teorie o tom, že se člověku zvětšila mozkovna až poté co jedl maso je správná. Ne však protože by měl dost energie, ale protože maso obsahuje látky potřebné pro vývoj. Důkaz? Podívejte se do přírody. Masožravci (nebo všežravci) jsou vždy ti inteligentnější než byložravci.

Co je neetické na tom jíst maso? Zvířata se mezi sebou taky požírají. Příroda se s námi nemaže. Chceme-li přežít, musíme být silní. Souhlasím, že je neetické chovat se k zvířatům špatně za živa, ale rychle je zabít podle mě není špatné. Ony by stejně jednou umřely a velmi pravděpodobně by se trápily více. Navíc jaky je rozdíl mezi tím, že zabijete rostlinu nebo zvíře? Jenom protože na rostlinách ten život není tolik vidět jsou neživé? Smrt patří k životu.

Je skvělé, že existují takto ohleduplní lidé, ale bylo by dobré tuto ohleduplnost zaměřit jiným směrem. Například v Africe se ve velkém zabíjejí lidé.

Každý má právo se svobodně rozhodnout, co bude jíst, ale myslím, že je velká škoda, aby si nesmyslně ubližoval.

Noviny

doplněno 24.07.13 14:48:

Axus,

tak jo. Dostal jste mě. Slovíčko vždy nebylo na místě. Kdybych místo něj použil slovo většinou, bylo by to v pořádku?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: axus®
Datum: 24.07.13 10:04
avatar

Masožravci (nebo všežravci) jsou vždy ti inteligentnější než byložravci.

No tak jednoznacne bych to nevidel.

Slon, ara a podobni papousci, nizsi rady opic jako gibon, lemur nebo chapan, prakticky orangutan a gorila (nevim, zda se cervici a hmyz da pocitat do masite stravy), ...

To jsou vsechno pomerne inteligentni bylozravci.

U masozravcu bych to spis videl na jakousi vychytralost nez nutne vyssi inteligenci, protoze jim proste, jak se rika, peceni holubi neletaji do huby, jako bylozravcum a tak u shaneni potravy musi vice premyslet. Proto mozna vyssi inteligence, ne nutne ale z latek obsazenych v mase ale jednodusse vyvojem, aby prezili.

Tim ovsem nerikam, ze tam treba i nejake ty latky nejsou. Urcite to nebude ale jediny nebo rozhodujici faktor.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 09:14
avatar

Párkrát v životě jsem zkoušel přestat jíst maso. Nevydržel jsem to dlouho. Prostě na to nejsem stavěný. Zeleninu mám rád ve všech podobách, ale nezasytí mě a pokud se jí doslova přež... tak zase žaludek stávkuje, vyrábí plyny atd.

Zajímavé ale je, že když jsem párkrát držel dlouhodobou řízenou hladovku, tak víc než maso mi chybělo pečivo. Dobrý chléb, nebo křupavá houstička.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 10:20
avatar

Zelenina plyny nevyrábí, zelenina ty střeva právě čistí a tím, že je máte zanesené, ty plyny vznikají. Až se vyčistí, plyny přestanou ucházet

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.07.13 10:36
avatar

Mě asi nepřestanou nikdy. Měl jsem kámoše vegetariána a smrděl pořád...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 24.07.13 11:26
Plyny vyrabi hlavne nestravena bilkovina. Ta ve stevech zahniva a z toho plyny. Je jedno jestli rostlina nebo zivocisna.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 12:06
avatar

To je zvláštní, nikdy jsem s nadýmáním neměl potíže po mase. Zato nedávno jsem snědl velkou kedlubnu a celý den jsem nemohl mezi lidi.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 24.07.13 14:43
Nadymaji I jine veci. Ale zkuste snist denne tak 3g bilkovin/ kg vahy a uvidite. Teda ucitite .
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 17:21
avatar

To je necelých 1/4 kg masa na den. Takové množství jím denně dost často a nic zvláštního nepozoruju.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 18:36
avatar

abys do sebe dostal 3gramy bílkovin na kilo váhy, musel bys sníst nejméně kilo masa, ale pokud vážíš dvacet kilo, tak čtvrt kila odpovídá Opět říkám, že smrad ze střev neleze po zelenině, ale po čistících účincích zeleniny. To znamená, že máš střeva řádně zanesené. Strávené maso je jen kupa hnilobných látek.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 19:16
avatar

Dobře, připusťme, že kilo masa na posezení běžně nejím (nepíšu "nikdy", například grylované kilové kuře i s přílohou klidně zvládnu bez jakýchkoliv potíží). Řekněme, že kilo vepřového mi asi dobře dělat nebude. Ale abychom srovnávali srovnatelné, myslíte, že když do sebe nacpu kilo zelí, budu na tom líp? Pokud je "strávené maso jen kupa hnilobných látek", v co se při trávení mění zelenina? Jaký rozdíl je ve výsledném "produktu"?

Myslím, že základ zdravého stravování je v tom, se nepřežírat. A je jedno, jestli je to masem, či něčím jiným.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.07.13 23:24
avatar

Ono jde o to, že živočišná strava je kyselinotvorná a tělo ztrácí imunitu, je náchylné k nemocem. I rakovina vzniká a bují jen v kyselém prostředí. V zásaditém prostředí se rakovinotvorné buňky nejen nemnoží, ale i hynou. Maso se po natrávení posouvá velice pomalu ve střevě a vydrží tam zhruba celý týden - týden v sobě nosíš snůšku odpadků, představ si, kolik je to bakterií. Rostlinná strava je zásadotvorná a udržuje v těle ph blízké ph krve, tím jsou buňky v plné kondici a jen tak něco je nerozhodí. Navíc rostlinná strava má hodně vlákniny, ta zlepšuje peristaltiku střeva, zbytky se rychle posouvají ven, co jeden den sníš, nejpozději druhý den opouští tělo. Živiny se vstřebají do krve, odpad jde rychle ven a nehnije v těle, nezatěžuje celý organismus. Správný poměr by měl být 80:20 ve prospěch zásadité stravy, ale u většiny lidí je ten poměr právě opačný, neli ještě horší. Takže když sníš kilo kuřete, měl bys to vyvážit čtyřmi kily zásadité stravy. Pak je to v pohodě a bez problémů do budoucna.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 11:40
avatar

"vydrží tam zhruba celý týden..."

Takže když jím denně řekněme 30 Dkg masa, a to maso se mi drží ve střevech týden, znamená to, že mám po tom týdnu v těle přes 2 kg odpadu *sok*? A to nepočítám ostatní potraviny, kterých může bý zhruba také tolik a které těžko ten masový odpad ve střevech přeskočí (předběhnou). Střeva jsou sice dlouhá, ale tohle by se do nich přece jen asi nevešlo.

"...živočišná strava je kyselinotvorná a tělo ztrácí imunitu, je náchylné k nemocem..."

Nepatřím už mezi nejmladší, ale žádné problémy s imunitou jsem nikdy neměl (leda sennou rýmu v mládí). Žádné podstatné zdravotní problémy nemám (bolavá záda jsou prokazatelně způsobená něčím jiným, než stravou). Vloni jsem měl chřipku a podvrknutý kotník. A to jím maso už skoro 60 let. Naproti tomu mám o pár let mladší kamarádku, která jí maso jen když nic jiného není, pravidelně cvičí jógu a medituje. Před půl rokem jí zjistili rakovinu kostí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 14:55
avatar
To tak nemůžeš brát. Rakovina může mít dědičný podíl nebo taky z vnějších vlivů. Záření, radiové vlny, slunce,cestování letadlem atd, ale nejvyšší podíl má určitě strava. Stačí se podívat před rok 89 kolik bylo rakoviny, nebo ještě dříve . Po roce 89 se změnil radikálně životní styl a s ním i nárůst onemocnění. Může to být i ze stresu, proto je dnes mnohem důležitější dbát na preventivní opatření, protože riziko je dnes mnohem vyšší nejen rakoviny. A nejen maso, ale i polotovary. Maso dnes obsahuje látky, které dříve neobsahovalo , hormony, chemie, antibiotika atd.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 13:12

Nevím, jak to počítáte, ale jednoduchým výpočtem můžeme zjistit, že člověk vážící 100 kg by musel sníst 300 g.

100*3=300

doplněno 25.07.13 13:21:

Co to je teď zá modu to kyselé prostředí v organismu? Například rakovina s tím rozhodně nesouvisí. Tělo je různorodé a na každém místě má jiné ph. Je pravda, že rakovinotvorné buňky nepřežijí v zásaditém prostředí, ale to je řeč o prostředí v jejich těsné blízkosti. Nelze hovořit o celém organismu. Jistěže zelenina je nesmírně důležitá. Je zdrojem vitamínů, minerálů... ale maso je stejně důležité. Nejsme masožravci, abychom jedli jenom maso, ale stejně tak nejsme byložravci, abychom se masu vyhýbali. Potřebujeme vše a nejlépe ve správném poměru. Takže myšlenka vyhnout se masu, rozhodně nevede ke zdraví. A co se týče ph zeleniny oproti masu, tak zelenina obsahuje mnohem více kyselin než maso. Myslím, že maso neobsahuje žádné kyseliny.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 13:59
avatar
300gramu, ale bílkovin. Maso třeba kuřecí obsahuje v průměru 20-25% bílkovin, to je z jednoho kila masa bez kostí cca 200-250gramu bílkovin.
I citrón je kyselý, přesto je zasadity Maso - bilkoviny se musí trávit ve velmi kyselem prostředí ph 1-3, jinak by nebyly natraveny .
Ohodnoceno: 0x
 
Od: axus®
Datum: 25.07.13 15:44
avatar

Ta kyselost a zasaditost organismu se tu posledni dobou zacina objevovat nejak podezrele casto.

To je snad zase nejaky novy zazracny poznatek proti vsem neduhum, bedarama pocinaje a smrti konce.

mam bedary - mas prekyseleny organismus

boli me zada - mas prekyseleny organismus

mam rakovinu - mas prekyseleny organismus

pes mi chcipnul- mel prekyseleny organismus

Driv to byly patogeni zony, herbalife nebo treba panev wok. Vse pro vase zdravi.

-

A pritom reseni je tak jednoduche. Zbytecne se neprezirat, jist od kazdeho trochu a hejbat se.

A nebo taky ne. Stejnak nakonec chcipnem tak jako tak.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.07.13 21:25
avatar
Herbalife, wok pánve, hrnce, teflonove pánve a dalších ix milion věcí je jen útok na peněženky lidí a přitom zdravě se na tom nezdravá strava uvařit nedá.
Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 24.07.13 12:04
avatar

Dokud plyny uchází, tak je to furt dobrý. Maso je maso, ale změna občas neuškodí. Hlavně ať mě nikdo nepřesvědčuje, co mám jíst a co ne. To ví moje tělo nejlíp.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 15:26
avatar

Jo a co je to po zelí nebo čočce?

doplněno 25.07.13 15:31:

Pro

,,stirecek,,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 21:22
avatar
Jedl jsi někdy kysané domácí zelí 14 dni v kuse? Ja jo. Týden jsem ucházel a smrdel , druhý týden byl uz klid, poněvadž očista střev byla dokonalá. Zelí obsahuje vysoké množství těch správných pribiotik, střevní mikroflora se srovnala a vyloučila ze střev ten odpad. Zelí nadýmá a čistí střeva, pokud jsou střeva ciste , nemá co smrdět. To je právě ten omyl, ze si každý myslí, ze smrdí ze zelí, burčáku nebo zeleniny, ve skutecnosti se ze střev uvolňují ty hnilobne odpady, které se tam drží díky nesprávné stravě.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 16:00
avatar

- přečetla jsem si všechny odpovědi ve vlákně -

- trvám ale na tom, že vegetariánství, nebo veganství - a nevím ještě jaké ... ství... je otázkou životního stylu a životní filosofie. Kdo má rád zvířata (protože zvířata jsou naši bráchové od Boha i od přírody - a všemu rozumějí možná lépe, nežli my! ) - nebude je jíst - a doufám, že se tento trend bude v lidské populaci postupně stále více správně chápat.

Je ale zajímavé - že na otázku reagují většinou samí "masožravci" - máte snad špatné svědomí? - já tedy SAKRA JO! - asi všechny zase popudím , jako vždy - ale bez výčitek svědomí bych mohla jíst maso lidské - zatímco jíst chytré kachničky, husičky, prasátka, kozičky, kravičky - víte vůbec, jak tato zvířata přemýšlejí - a co cítí?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.13 17:30
avatar

Proč bych měl mít špatné svědomí *sok*? Protože nepodléhám módním trendům a jím, na co mám zrovna chuť? Myslíte, že má třeba takový tygr špatné svědomí, protože zabil gazelu? Jsem prostě od přírody všežravec, tak logicky žeru vše.

"...víte vůbec, jak tato zvířata přemýšlejí - a co cítí?..."

Jste si jistá, že rostliny nic necítí? Kdysi jsem na toto téma četl pár článků. Byly od "sovětských" vědců, takže je beru s rezervou, ale byly v nich docela věrohodné argumenty.

doplněno 24.07.13 17:33:

Mimochodem, kanibalizmus je ve zdejších krajích (a v podstatě na celém světě) docela slušná úchylka. Dokonce i u většiny zvířat.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.07.13 20:16
avatar

klidne si jez i lidske maso, kdyz ti bude chutnat.

Ale proc vegani zerou jen zeleninu, kdyz preci taky citi. Proc bych mel ujidat travu kralikum, kteri ji maji radi a hlavne ji potrebujou. o mrkvi ani nemluvim. Ale vegani a vegateriani ji budou tem nebohym kralikum a ostatnim zviratum ujidat.! Hamba vam.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 24.07.13 23:58

Právě to je otázka filozofie, a ta nás zrovna v tomto případě vede do slepé uličky. Vono i ovoce a zelenina má nějaký nějaký život, jinak by asi nevyrostly a nežily, to je prostě falešná argumentace ( parafráze Václav Klaus). A něco se opravdu jíst musí. A dost lidem lidské maso prostě nechutná. Víte proč to je? Protože právě v genech máme zakódováno, že z evolučního vývoje není výhodné požírat vlastní rod.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 13:26

Culdabulda1,

Vy víte jak přemýšlejí a cítí? Nemyslím tu otázku jako výsměch, opravdu mě zajímá odpověď.

doplněno 26.07.13 20:39:

Máte pravdu. Asi nemá smysl o tom diskutovat. Samozdřejmě souhlasím s tím, že zvířata cítí, jen mám na to asi o něco komplikovanější pohled a chtěl jsem ho srovnat s tím Vaším.

Ikdyž zastávám názor, že člověk má jíst maso, tak Vám svým způsobem rozumím.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 15:26
avatar

Pro "noviny"

- i kdybyste otázku myslel(a), jako výsměch - nevadí!

Pokud snad ode mne očekáváte vědecky fundovanou odpověď - zklamu Vás! - to musíte na příslušný web - tam Vám to asi vysvětlí lépe.

Ale - celý život žiju se zvířaty a nikdy jsem je nebrala jako "potravu" - ale spíše jako "lidi" - (už jako malé dítě mne trápilo zabíjení zvířat kolem - a dodnes se s tím nemohu vyrovnat) , tak prostě "VÍM!", že zvířata rozhodně cítí a určitě i přemýšlejí, protože mne často překvapí jejich reakce, kdy se mi zdá, že zvíře rozumí, co mu říkáte.

V každém případě nám lidem, doma chovaná zvířata důvěřují a mají nás ráda. Připadá mi dost děsné je pak zabít a "sežrat" - to je, jakobyste zabili dítě! Což se třeba o zločincích zrovna říct nedá (tolik ke "kanibalismu").

doplněno 25.07.13 16:05:

- ale nemá cenu o tomto problému jakkoliv diskutovat! - buď to "máte" - anebo ne.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 25.07.13 16:37

Nazor, ze zvirata jsou jako lidi vam neberu.

ja prozmenu taky cely zivot ziju se zviraty. Pochazim z vesnice a mame prase, kozy, kraliky a drubez. Pojmenovane jednotlive kusy nemam, ale zvirata rozumi. Jenze jsou chovana na maso. Maji tu nejlspsi peci, kterou mohou v danych podminkach dostat, ale kdyz prijde jejich cas, tak se hlava utne nebo kralik za usi dostane. Tak to proste chodi a maso si z vlastni kaceny dam rad. Vim, ze byyla za zivota stastna.

Dnesni vegetarianstvi nezridka prameni z toho, ze lide ve mestech od mladi vidi zvirata jako krasne tvory a mysli si, ze maso rozte ve vanickach v supermarketu. Pripadne jim nekdo pusti film z jatek (znam takoveho vegetariana, ktery po filmu prestal maso jist).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 25.07.13 20:18
avatar

Vůbec se nedivím, že po shlédnutí filmu z jatek, je člověk vegetarián. Protože to, jak to je na jatkách, je odlišné od toho, když se chová zvíře doma, pak přijde řezník a je zabíjačka, ale ten konec zvířete je jiný než na těch jatkách, tam prochází zvíře stresem. Jen to píši a je mi těžko. - pt

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 08:59
avatar

Něco pro masožravce.

http://www.novinky.cz/domaci/…t-v-londynske-restauraci.html

Přejeme dobrou chuť

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 09:23
avatar

Tak tohle se ti nepovedlo. My masožravci potřebujeme maso a ne nějaké náhražky, ať už jsou z čehokoli. To spíš vegetariáni si budou pěstovat husí stehna v truhlíku za oknem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 10:59
avatar

Jenže tady je řeč o mase. Něco takového, jako je v článku by "masožravec" nikdy do huby nevzal. To si vymýšlejí právě vegetariáni (protože maso potřebují a skutečné odmítají), například "maso" sojové. Tuhle mi ho jeden vegetarián vnutil. No - sníst se to dalo, ale dobrovolně bych si to příště nedal.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 09:42
avatar

Nejist maso schvaluju,ale pouze ze zdravotních důvodu atd.

Mnoho vegetariánů nebo veganů nejí maso s ideologických bludů.A to je naprostá hloupost.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.13 15:23
avatar

Ano zdravotní duvody chápu

Ale aby se ohaněli tím že mají rádi zvířátka je to dost na mozek asi jako prohlášení že nejim zeleninu protože nemužu vidět umírat mrkev nebo zelí... *bzum*

Žádný vegetarian není schopný přemýšlet normalně a dělat normální práci se stejnou výkoností...

Jeden spolužák vegetarian se ve škole nechal vyprovokovat a šel po mě pěstmi a kopanci dopadlo to tak že jsem ho muse podržet u země dokud se neuklidnil což s mojí postavou nebyl problem (0,1T)

Vegetariani probuďte se a přemýšlejte jako normalní lidi.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.