Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si myslíte o liposukci?

Od: jerome* odpovědí: 23 změna:

Ahoj, zajímalo by mě, co si myslíte o liposukci? Je to moderní přežitek nebo efektivní nástroj, jak pomoct např. nepříznivým genům, maminkám po porodu, atd.? Tento zákrok se už pár let provádí a mnoho lidí na něj postupně změnilo názor. Zajímalo by mě, jaký je na to současný názor.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

4x

Jaký je současný názor nevím - ale můj minulý, současný a pravděpodobně i budoucí názor na liposukci je stejný, jako na každou jinou operaci estetické chirurgie - jde o nikoli nezbytný zákrok, který má svá negativa i pozitiva - a každý si jeho podstoupení musí zvážit sám. Sám si musí dát do relace rizika i ´výnosy´. Snad jen dodám, že liposukce samotná (beze změny životosprávy) nic neřeší.

Osobně nejsem příznivcem kosmetické chirurgie a sám si neumím představit situaci, která by mne přiměla o takovém zákroku byť jen uvažovat - na druhou stranu nikomu nehodlám ve vylepšování vzhledu nikomu bránit.

:-D

doplněno 23.07.13 12:59:

Oprava: ..."na druhou stranu nikomu nehodlám ve vylepšování vzhledu nijak bránit"...

iz*

Souhlasím. Kosmetickou chirurgii si dokážu představit např. po autonehodě, rakovině prsu apod.

Ale jsem proti liposukcím, podvazování žaludku (s výjimkou lékařsé indikace). Problémy s nadváhou je třeba řešit změnou životosprávy a pohybem.

lucka2*
hodnocení

3x

Osobně mám liposukci za sebou a mohu říci, že mi velmi pomohla. I několik let po porodu jsem nemohla nabrané tuky shodit a mohla jsem cvičit a jíst zdravě, jak jsem chtěla. Osobně si myslím, že podobná situace se může stát mnoha lidem a ani to nemusí být maminky po porodu.
Někdy prostě shubnout do vysněné postavy nejde a liposukce je podle mě efektivní nástroj, jak se změnit. Samozřejmě je třeba tu postavu udržovat, ale pokud to nejde jinak, proč ne? Bavila jsem se o této problematice s několika lékaři a byla jsem překvapená nad variací důvodů k liposukci. Opravdu to není jen o tom, že by se člověk zanedbával a nesnažil se shubnout jinak (ačkoliv takových lidí se jistě nejde mnoho). Nejlepší je popovídat si s doktorem. Pak zjistíte, jestli je liposukce pro vás to pravé.

Vysněná postava... to bych se musela nechat natáhnout na skřipec, nechat si zlomit a prodloužit nohy (sovětští lékaři v tom mají veliké úspěchy), nechat si majzlíkem omlátit pánev a kyčle, protože jinak to nepůjde, vycpat prsa, popošít obličej trochu nahoru, navázat nějaké ty vlasy a začít šetřit na zubní implantáty, až je budu potřebovat, no a taky by se dostalo na liposukci... aspoň 6x bych ji musela podstoupit, jestli se při jednom zákroku odsají maximálně 2 litry tuku... anebo se na sebe podívám do zrcadla, řeknu - na ty roky docela dobrý! - a vykročím ven. Jsem pro druhou variantu.

hodnocení

2x

Ahoj. Nemyslím si, že je to moderní přežitek. Spoustě lidí tato metoda vrátila sebevědomí a pomohla vyřešit určité nedostatky... Takže pokud na to někdo má finance a ta možnost zde je, proč ne? Za sebe tedy říkám, že nejsem odpůrcem.

martin1965*

Nevrátilla.

eulalie*
hodnocení

2x

Já uznávám zkrášlování je po úrazech, nemocích atd. Platická operace, liposukce apod. pro zdravého člověka? Jsou to berličky na porouchanou psychiku, kdy mnohdy ani jedinci ke spokojenosti nepomohou.

nesouhlasím, někdy je liposukce vhodná a pro člověka důležitá pomoc - neviděla jste nikdy dívku s velmi nesouměrnou postavou, štíhlé tělo i nohy a veliký zadek (například)? pak je liposukce úžasná pomoc... říkáte "berlička pro porouchanou psychiku", ale já si myslím, proč ne? když to člověku pomůže, zkvalitní mu život, dodá sebevědomí... potom říkám "ano" :)

eulalie*

No jestli existuje slečna s velikým pozadím, tak je to s největší pravděpodobností dané genetikou a tady vám je nějaká liposukce naprd. Za chvíli ty špeky bude mít slečna zpátky. Ale na druhou stranu dá vydělat těm, co liposukci provádějí. Tak aspoň udělá dobrý skutek. Taky dobré...

cobrak*
hodnocení

2x

Můj názor je takový, že když prostě někdo není schopný zhubnout sám od sebe a liposukci podstoupí, je to k ničemu, protože se stejně časem zváží a zjistí, že mu to nepomohlo. Je to v mozku a tohle je zbytečné. Hlavně to po zákroku hodně bolí. Můj názor: Když jste dokázali ztloustnout přirozenou cestou, dokážete i přirozenou cestou zhubnout. Opravdu! A budete si výdledku vážit daleko víc a budete si ho udržovat, protože Vás to stálo úsilí.

hodnocení

1x

Za mě jednoznačně ano!A tudíž za druhé...Plastická chirurgie dokáže zázraky,tak proč bychom ji nevyužili v případech nejen estetického rázu,ale i po stránce zdravotní*hej*

martinaa*
hodnocení

1x

Protože jsem se pěkných pár let pohybovala ve vrcholovém sportu, tak se směji některým výkřikům "stačí jíst zdravě a sportovat". Geny a případné skryté obtíže zdravou stravou neoblafnete a i když pohyb a úprava jídelníčku pomáhá, není tomu tak vždy. Pokud navíc ze zdravotních důvodů nesmí človk sportovat, stává se snaha o shození kil tím těžší. Navíc se jakákoli vymyšlená dieta nedá moc držet dlouhodobě.

Takže pokud to fakt nejde, člověk se trápí sportem a nic, po porodu apod., říkám liposukci ano. Stejně jako uznávám zvětšení prsů plochým holkám, kterým to konečně dodá sebevědomí, stejně jako úprava nosu, když má někdo pořádnou skobu.

Pokud se ale někdo jen válí u telky a cpe se brambůrkama a pak brečí, jak je tlustej a nemůže shodit, nebo se chce podobat kdejaké anorektické psedohvězdě, tak zvysoka na...t.

davidp*
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud selhávají přirozené metody zbavení se tukových zásob tj. změna životosprávy a životního stylu, je liposukce jednou z možností, kterou člověk může bez výčitek zvážit jako řešení.

David

jerome*
hodnocení

Tak koukám, že je to pořád více či méně nerozhodně. :) Podle mě je určitě otázkou, na kolik je ta liposukce potřebná a na kolik je i užitečná. Kamarádka liposukci podstoupila, ale během 2 let se opět dostala na stejnou váhu a vypadá teď tak nějak "divně". Nenajde se někdo, kdo už liposukci podstoupil?

pt®

V životě bych nic takového nepodstoupila, nikdy nevíte, co to udělá do budoucna. Raději cvičit a jíst zdravě. - pt

joudic*
hodnocení

0x

na podkozni tuk je atkinsova dieta, pripadne paleo... videl jsem par zaberu liposukce a fakt dik toto...stacilo

pavluska*
hodnocení

0x

Já proti liposukci nic nemám, popravdě sama jsem si podstoupila. Ale brala bych to jako konečné řešení v případě, že třeba určitou oblast těla nedokáže člověk vytvarovat pomoci cvičení. Já třeba měla nějaké to kilo navíc, což mi začalo vadit, tak jsem se pustila do cvičení a začala zdravě jíst. Problém byl, že i po ročním cvičení jsem se nedokázala zbavit "madel lásky", takže to už jsem řešila liposukcí u dr.Justana. Nechápu ale někteé slečny nebo paní, které mají dost nadváhu, jdou na liposukci a vůbec nezmění svůj životní styl. Liposukce neumí zázraky a člověk taky musí něco dělat, aby se mu to všechno nevrátilo

joudic*
hodnocení

0x

liposukce je invazivni metoda, a pokud bych byl lekar v dokonalem svete, tak bych lidi vyhazoval at se vrati hubeni diky jine zivotosprave a sportu, a pak bych ty napriklad geneticky sadelnate boky u zeny bez kecu odsal, jenze v tomto svete jde hlavne o prachy :) Pokud si ale nekdo mysli, ze se bude valet u TV a bude hubnout jen praskama na predpis, liposukci a abdominaci (uriznuti bricha), tak jak uz tady nekdo zahlasil... nasr*t! :)
Takze hezky sport, zadne pecivo (ani celozrnne), ovoce, zelenina a jednou tydne normalni jidlo, a za rok prijd na kontrolu, jestli se najde nejaky nezdolny previt na odsani :)

pavluska*
hodnocení

0x

Já taky nemám nic ani proti plastikám. Proč se třeba celý život trápit tím, že mám malé prsa, když si můžu zaplatit plastiku a být spokojená. Odsuzuju jenom extrémní případy jako jsou naše české rádoby celebrity, která se snaží proslavit tím, že si nechají udělat obrovské silikonové prsa a nebo ty, kdy se to už opravdu přežene plastikama. Třeba tohle už je opravdu něco

Co si myslíte o liposukci?

fifi*
hodnocení

0x

jo, nebo tohle

Co si myslíte o liposukci? #2
pavluska*

Myslím, že tu paní potkat večer, tak beru nohy na ramena *smich* Já se těm lidem divím, že to se sebou dokážou provést a že nemají nějakou soudnost, že už je to prostě moc.

A ještě k té liposukci. Někteří chirurgové ješte lidi posílají domů,aby nejdřív zhubli a až pak šli na liposukci. Kamarádčinu kolegyni z práce, tak prý poslal její doktor,ale nevím kdo to byl. Prý by to pro ni nemělo smysl.Doporučil jí alespoň 15 kg a co ví, tak snad shodila 20 a pak až šla.

martin1965*
hodnocení

0x

Jen to nejhorší.

martin1965*
hodnocení

0x

To je jen přesně ten úpadek , něco jako - poručíme větru,dešti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]