Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu nemocenskou i na MD?

Od: houba9* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

jsem na MD, rodičovský příspěvek ve výšši 7600,-kč jsem pobírala do února 2009, od teď budu pobírat 3800,-kč.

Jsem znovu těhotná s rizikem. Termín porodu mám 1.7.2009. Vrátit do předchozího zaměstnání se nemohu, protože jsem

byla zaměstnána na dobu určitou. A s rizikovým těhotenstvím mě nikdo nezaměstná.

Předem děkuji.

S pozdravem Lenka Krejzová

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vzhledem k tomu, že vám skončil pracovní poměr na dobu určitou, tak nejste ani na mateřské dovolené, ani na rodičovské dovolené a nebudete mít tudíž nárok ani na nemocenskou, ani na peněžitou pomoc v mateřství.

Výjimkou by bylo, jestli vám pracovní poměr na dobu uričtou skončil v době, kdy jste už byla (teď) těhotná - pak byste mohla pobírat nemocenské dávky z titulu ochranné lhůty (pokud byste na nemocenskou nastoupila do šesti měsíců po skončení pracovního poměru) a zrovna tak peněžitou pomoc v mateřství. Ale pravděpodobně vám pracovní poměr skončil už před tímto těhotenstvím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]