Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se s Vámi poradit ohledně jedné věci. Vždy, když je mi horko, zčervená mi obličej, motá se mi hlava a vypadám jako zhulený (alespoň mi to ostatní říkají... já jinak nehulím, nekouřím ani nepiji).
Když například sedím v pokoji u počítače v horký letní den, musím každých 15 minut chodit na vzduch nebo se osvěžit studenou vodou, protože mi velmi rychle nateče krev do ruk a mám v nich takový pocit, jakoby tlaku a tepu. Když však ruce zvednu trošku výš (na úroveň srdce), krev odteče a pocit z ruk zmizí. Píšu však na klávesnici a tudíž mám žilnaté ruce téměř pořád a dobře se necítím. Žíly mám poměrně široké a naběhlé.
Jsem 20 letý kluk, jsem štíhlé postavy a střední výšky. Snažím se přibrat, ale nedaří se. Každý den pracuji (fyzická práce), proto nepřibírám, spíš občas něco zhubnu.
Mohli byste mi prosím něco relevantního poradit, abych se cítil lépe? Je to normální? Díky
To Vám asi neporadím, Ale my to máme také v rodině, Ja například zčervenám při každé příležitosti - tj. teplo, zima, změna teplot, stres, stud, a ani nevím co ještě, moje matka to má taky a syn (taky štíhlý, jako Vy) to podědil pravě na těch rukou, jak píšete. U doktora sem s tím fakt ještě nebyl, docela jsem se s tím už vyrovnal (48 let). Jinak se cítím vcelku v pohodě. Nevím, jestli to nemůže být krevním tlakem(ale ten mám kupodivu nízký). Myslím, že návštěva doktora by určitě nic nezkazila.
Za mlada, když jsem pracovala v kanceláři, kde svítilo od poledne slunce, jsem i omdlela. Závratě, pocení, slabost, špatně od žaludku. Také špatně snáším horko. Na každý pád se zastavte v některé lékárně, kde vám změří tlak. Bez čekání, bez placení. Tam bude zakopaný pes!
Namotejte si kapesníky na obě zápěstí a ruce strčte pod studenou vodu. Kapku na rukách vymačkat, ať voda nekape a mokré kapesníky budou chladit krev v žílách a tepnách, které jsou pod povrchem. Vypadá to jako sranda, ale funguje to. Tlak si nechejte změřit určitě!
Žilnatec, je dobře, že máš načteno, že se o sebe staráš. S nízkým tlakem doktoři nedokáží nic. Jen to co píšeš. Ale je to znamením, že tlak není vpořádku a pravděpodobně ho budeš mít na stará kolena vysoký. Taky žádná radost!
Tlak mám nízký 95/60.
Přečetl jsem si nějaké články na internetu. Ještě se poradím s lékařem.
Obecně se doporučuje:
Snídat slané snídaně (místo cereálií si dát radši chléb se sýrem a vejcem).
Otužovat se (snížení teploty = zúžení žil = potřebný menší tlak pro rozvod krve)
Při spánku mít horní polovinu těla výše, než spodní (v noci se tlak paradoxně převrací a je vysoký, díky tomuto kroku nebude ten skok ráno tak znatelný a lépe se probudíte).
Sportovat (je potřeba tak 2 hodiny denně něco dělat - třeba plavat, jezdit na kole, cvičit, apod...)
Hodně pít (je potřeba mít co největší objem krve, denně klidně 3 litry vypít)
Při motání hlavy a změnách polohy je vhodné si lehnout a zvednout nohy, díky tomu krev "nateče" do mozku a lépe se budeme cítit i soustředit.
Nízký tlak se sice projevuje celkovou nesoustředěností, pasivitou, motáním hlavy, studenými končetinami, ale celkově podle studií lidé s nízkým krevním tlakem žijí nejdéle. Je však třeba minimalizovat rizikové faktory (nemocná štítná žláza, nemocné srdce, atd...)
Klidně pište dále vaše zkušenosti Budu moc rád
Na hubené, osvalené ruce, pokud fyzicky pracujete jsou snad všem vidět žíly. Já jsem v mládí pracovala jako servírka, nosila jsem tácy s pivem, tácy s jídlem a měla ruce na holku velmi vypracované, žilnaté ruce. Moji rodiče též pracovali manuálně a měli ty samé projevy. Po odchodu do důchodu se to srovnalo. Jinak ty návaly do hlavy mě též napadl vysoký krevní tlak, ale pokud se jedná o náhlé výkyvy, nemáte spíše kolísavý tlak? A ten se léčí hodně špatně. Tak snad nějaké bylinky na uklidnění. Co česnekové kapky, nebo namíchaný speciální čaj od bylinkáře na kolísavý tlak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.