Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má nekdo zkusenosti s alergologii? Zitra jdu poprvé na alergologii ale mam jit jen na krev. Rozpichaji mi ruku nebo mi vemou jen jednou krev? Mám totiz z brani krve fobii ..Děkuju
Testy na alergii se dají dělat jak z krve (klasický odběr) i pomocí alergických kapek (rozpíchání ruky). Takže těžko říct.
Ikdyž berou krev do deseti zkumavek, jehla i vpich je jen jeden. Žádného rozpíchání se nemusíte děsit. S touto obavou se rychle srovnejte, protože se v životě budete setkávat častěji s odběry a injekcemi. Neposilujte takové nesmyslné strachy zbytečně. O nic nejde!
Michalko, ale tazatel se ptá na odběry. Odběr krve je propíchnutí kůže i žíly. S tímhle počítá, na to je objednán, toho se bojí. To, o čem píšete, je jen několikanásobným porušením horní vrstvy kůže, to příjde později, až po výsledcích z krve. Na to se neptá, toho se nebojí. Jestli dobře čtu. Ale mýlit se samozřejmě mohu.
Babko, to rozpíchání je na předloktí. Lékař udělá třeba 10 kapiček na překloktí, a pak do každé kapičky píchne takovou malou jehličkou, aby se dostala "alergická látka" do těla. Rozhodně to ale nebolí, tazatelka se opravdu nemusí bát.
Ahoj Babko, já jsem to pochopila jinak, ale nevadí. Tazatel to už má za sebou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.