Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev - alergologie

Od: monees* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, má nekdo zkusenosti s alergologii? Zitra jdu poprvé na alergologii ale mam jit jen na krev. Rozpichaji mi ruku nebo mi vemou jen jednou krev? Mám totiz z brani krve fobii :( ..Děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Testy na alergii se dají dělat jak z krve (klasický odběr) i pomocí alergických kapek (rozpíchání ruky). Takže těžko říct. *nevi*

Ano pri testovani alergie ruku jakoby ,,rozpichaji,, je to jen takove mikroskrabnuti do kuze aby se ta alergeni latka dostala do kuze a mohla reagovat a potom to vyhodnoti lekarka.. Neni treba se bat

martinaa*
hodnocení

0x

Mně dělali oboje. Nejdříve mi vzali dvě zkumavky krve a poté mi ruku rozpíchali a testovali alergeny přímo na ní.

hodnocení

0x

Ikdyž berou krev do deseti zkumavek, jehla i vpich je jen jeden. Žádného rozpíchání se nemusíte děsit. ;) S touto obavou se rychle srovnejte, protože se v životě budete setkávat častěji s odběry a injekcemi. Neposilujte takové nesmyslné strachy zbytečně. O nic nejde!

doplněno 22.07.13 16:51:

Michalko, ale tazatel se ptá na odběry. Odběr krve je propíchnutí kůže i žíly. S tímhle počítá, na to je objednán, toho se bojí. ;)To, o čem píšete, je jen několikanásobným porušením horní vrstvy kůže, to příjde později, až po výsledcích z krve. Na to se neptá, toho se nebojí. Jestli dobře čtu. Ale mýlit se samozřejmě mohu. :)

cocinkamichalka*

Babko, to rozpíchání je na předloktí. Lékař udělá třeba 10 kapiček na překloktí, a pak do každé kapičky píchne takovou malou jehličkou, aby se dostala "alergická látka" do těla. Rozhodně to ale nebolí, tazatelka se opravdu nemusí bát. ;)

doplněno 22.07.13 17:10:

Ahoj Babko, já jsem to pochopila jinak, ale nevadí. Tazatel to už má za sebou ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]