Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt a rodina

Od: lukas777* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Jsem rozvedený mám 2 syny dospělé. Synové se se ke mne vubec neznají a chovají seke mně špatně.Bydlím v garsonce kterou mám v OV s přítelkýní. Byt je psaný na mne. Když by se se mnou něco stalo připadne byt synum? Ale to já nechci. Jak postupovat a jaká je cena právní cestou? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Můj známý vydělil dospělé děti. Odkládal to několik let a prý nakonec to bylo za 10 minut u soudu hotové. Soud zajímalo - zdali mu děti popřejí k svátku, narozenimám, k vánocům, kolik dostal dopisů či pohledů z jejich dovolené, kolikrát jej v poslední době navštívili, zda se jej optali na zdravotní stav, zda je otec požádal o pomoc atd. Jelikož mu děti neodpoví ani při náhodném setkání na pozdrav, za 10 minut byly vyděděni. U dospělých dětí prý to zas takový problém není jako u nezletilců.

doplněno 21.07.13 13:26:

Já tam nebyla, ale děti u soudu byly.

A co když se soud ptá jen otce a pravda to není? Určitě tam ty dospělé děti pozvané nebyly.

mirka1

Také takový problém, říkám si, že před smrtí dám přepsat vše na vnučku jako dar. Ale jak vycítit, že už máte smrt na jazyku, může to přijít nečekaně...

hodnocení

0x

vydědit syny - komplikované

závěť - po smrti můžou synové závěť napadat a působit vaší přítelkyni traumata

darovat za života přítelkyni - pokud se rozejdete, nemusíte mít kde bydlet...

život není peříčko!

Darovat přítelkyni a vymínit si, že do konce života tam můžete bydlet.

ivik*
hodnocení

0x

Taky bych se přikláněla k řešení darovat byt přítelkyni a zřídit si v bytě věcné břemeno doživotního užívání.Zašla bych za právníkem, vyplatí se to, bude to stát třeba 1-2 tis.Kč, ale budete mít jistotu.Udělala bych to co nejdřív, nevíte, co se může stát a navíc , jestli bude od nového roku platit nový obč.zákoník, bude to maglajz.Tak bych to řešila teď hned...

doplněno 21.07.13 13:21:

Tak jestli to vydědění probíhá u zletilých potomků takto, tak bych zvažovala i toto,protože i když pán bude mít v bytě, který by daroval své přítelkyni,doživotní právo bydlení, tak i ta přítelkyně by mohla někdy v budoucnu zkomplikovat život a být na něho třeba ošklivá,mohla by si tam přivést třeba i jiného přítele / znám tokový případ/ a to by potom mohlo být také peklo ze života pro dotyčného majitele bytu.Raděj bych opravdu vše důkladně konzultovala s právníkem...

martin1965*
hodnocení

0x

Rozhodně bych řešil vše už za svého života a svolal bych si všechny své příbuzné, kterých se to týká, a tam bych jim sdělil své rozhodnutí ohledně dědění svého majetku. Neudělá nikdy víc zle, než když člověk nerozhodne o svém majetku za svého života.

doplněno 22.07.13 03:24:

Ať už z neznalosti, nezájmu nebo dokonce z poťouchlosti.

hodnocení

0x

Dobrý den. Lukáši, píšete - synové se ke mne vůbec neznají a chovají se ke mně špatně...To si trošku odporuje...Jak se k Vám špatně chovají? Stalo se někdy, že jste se na ně obrátil, požádal je o pomoc a oni Vám pomoc odmítli? (třeba v nemoci apod.) Máte důkaz o tom, že Vám odmítli někdy pomoc, o kterou jste je požádal? Nebo důkaz o tom, jak se k Vám špatně chovají? A že Vy jste se snažil znát se k nim a vycházet s nimi v dobrém? Že jste projevil zájem stýkat se s nimi atd...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]