Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem rozvedený mám 2 syny dospělé. Synové se se ke mne vubec neznají a chovají seke mně špatně.Bydlím v garsonce kterou mám v OV s přítelkýní. Byt je psaný na mne. Když by se se mnou něco stalo připadne byt synum? Ale to já nechci. Jak postupovat a jaká je cena právní cestou? Děkuji.
Můj známý vydělil dospělé děti. Odkládal to několik let a prý nakonec to bylo za 10 minut u soudu hotové. Soud zajímalo - zdali mu děti popřejí k svátku, narozenimám, k vánocům, kolik dostal dopisů či pohledů z jejich dovolené, kolikrát jej v poslední době navštívili, zda se jej optali na zdravotní stav, zda je otec požádal o pomoc atd. Jelikož mu děti neodpoví ani při náhodném setkání na pozdrav, za 10 minut byly vyděděni. U dospělých dětí prý to zas takový problém není jako u nezletilců.
doplněno 21.07.13 13:26:Já tam nebyla, ale děti u soudu byly.
Taky bych se přikláněla k řešení darovat byt přítelkyni a zřídit si v bytě věcné břemeno doživotního užívání.Zašla bych za právníkem, vyplatí se to, bude to stát třeba 1-2 tis.Kč, ale budete mít jistotu.Udělala bych to co nejdřív, nevíte, co se může stát a navíc , jestli bude od nového roku platit nový obč.zákoník, bude to maglajz.Tak bych to řešila teď hned...
doplněno 21.07.13 13:21:Tak jestli to vydědění probíhá u zletilých potomků takto, tak bych zvažovala i toto,protože i když pán bude mít v bytě, který by daroval své přítelkyni,doživotní právo bydlení, tak i ta přítelkyně by mohla někdy v budoucnu zkomplikovat život a být na něho třeba ošklivá,mohla by si tam přivést třeba i jiného přítele / znám tokový případ/ a to by potom mohlo být také peklo ze života pro dotyčného majitele bytu.Raděj bych opravdu vše důkladně konzultovala s právníkem...
Rozhodně bych řešil vše už za svého života a svolal bych si všechny své příbuzné, kterých se to týká, a tam bych jim sdělil své rozhodnutí ohledně dědění svého majetku. Neudělá nikdy víc zle, než když člověk nerozhodne o svém majetku za svého života.
doplněno 22.07.13 03:24:Ať už z neznalosti, nezájmu nebo dokonce z poťouchlosti.
Dobrý den. Lukáši, píšete - synové se ke mne vůbec neznají a chovají se ke mně špatně...To si trošku odporuje...Jak se k Vám špatně chovají? Stalo se někdy, že jste se na ně obrátil, požádal je o pomoc a oni Vám pomoc odmítli? (třeba v nemoci apod.) Máte důkaz o tom, že Vám odmítli někdy pomoc, o kterou jste je požádal? Nebo důkaz o tom, jak se k Vám špatně chovají? A že Vy jste se snažil znát se k nim a vycházet s nimi v dobrém? Že jste projevil zájem stýkat se s nimi atd...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.