Nejste přihlášen/a.
Dobrý den poradí někdo?Rozvádím se,dceru mám v péči já.Dceři je 10 let,rozchod špatně nesla,zpočátku se s otcem dalo mluvit,Dojížděl za dcerou bral ji na výlet či do cukrárny,Ale rázem se vše změnilo,dcera která byla hodná,začala kopat,je poprvé na prázdninách u otce,napsala mi sms že jí domu už nedostanu,že se jí tam líbí,že tam má klid,že dostala nový notebook,zlatý řetízek,že každý den chodí do akvaparku,a já jsem z toho úplně hotová.Ještě než tam jela říkala mi že jsem nejhodnější maminka,taky ji dělám výlety taky si s ní hraju,ale život není jen zábava a dárky,má samozřejmě doma i povinnosti,musí po sobě uklidit a tam nemusí nic.Rozvedená ještě nejsem nemůžeme se dohodnout na vyrovnání majetku ale to píšu jen proto,že manžel mi vyhrožoval že pokud nepodepíšu rozvod tak mi sebere holku atd atd,já na to bohužel reagovala též nevalně a ted jsem se dozvedela ze manzel preposilal ty sms dceři prý aby vyděla jak jsem zlá.Nevím co dělat,Samozřejmě nechci přijít o dceru je to moje sluníčko,musím upřesnit že manžel je o dost starší jak já je mu 65 let a já si myslím že by asi nebylo dobré aby s ním dcera žila a manžel odešel protože si našel přítelkyni třicetiletou a neplodnou,mám obavy že je dcera zmanipulovaná,a nevím jak reagovat na dcery sms,když píše že domu jí nedostanu že se jí tam líbí vyloženě mi vyčetla že jí nutim uklízet pokoj a nadávám když to neudělá a tam jí nikdo nenadává.Je to těžké ale musím ji učit povinnostem nemuzu ji nechat jen se povalovat ,nic po ni nechci jen aby si ráno ustlala postel a sklidila hracky nic ví,prosí o názor o radu kdo to zažil
Dobrý den. Jíťo, toto je velmi častý jev u dětí. Vy jí máte v péči, má tudíž i povinnosti a dohled. Vychováváte ji zkrátka. U otce má volnost, do ničeho není nucená, kupuje si jí dárkama..Vy holt musíte peníze hodně počítat a rozvažovat, zač je utratit. Aby dítě mělo to co potřebuje, aby bylo na poplatky atd..Takhle to dítě nevnímá a dá se snadno zmanipulovat a zlákat tím zlatým pozlátkem. Nezbyde Vám, než se obrnit trpělivostí a neustupovat. Vy jí máte v péči, tak jí vysvětlete, že to nelze řešit tak, že prostě řekne, že se k Vám už nevrátí. Ono u táty je teď fajn, volný režim, rozmazluje ji...Ale kdyby ji měl v péči on, také by to nedělal. Dítě potřebuje výchovu, ne aby si rodiče kupovali jeho přízeň...Ona na to přijde časem, teď si to ještě nedokáže přebrat správně a nedokáže odhadnout, co je pro ni dobře a co špatně. Toto jí postupně budete muset vysvětlovat. Proč jí vedete k tomu, aby byla poslušná, pravdomluvná, pořádná atd...Protože Vám na ní zkrátka záleží a nechcete z ní mít rozmazlené dítě, které se dá koupit za dárky, na které třeba Vy peníze nemáte...Je to náročné, prochází tím mnoho rodin...Je třeba se s tím prostě poprat, ale jednoduché to nebude. Přeji Vám hodně trpělivosti a sil!
Dobrý den JIto.
Děti nejsou hloupé a Vaše dcera brzy pozlátko prohlédne, nebojte se. Teď je unešená. Jsou prázdniny, čili volnější režim, nemusí uklízet, dostala drahé dárky. Počáteční nadšení časem přejde a každodenní chození do akvaparku a snášení "modrého z nebe" pomine také. Dceřina sms zamrzí, to je jasné, ale berte ji s rezervou. Dcera se musí s rozvodem a s nynější situací vyrovnat, je nejistá a reakce jsou proto nepřiměřené. O dceru nepřijdete, ona moc dobře ví, že právě u Vás má tu jistotu, kterou potřebuje. Až se z prázdnin vrátí, nic ji nevyčítejte, nesnažte se s jejím otcem soutěžit, ale ani na něj nenasazujte.
ron. Nevím, nevím, ale děti sebou nechají velice rády "manipulovat". Obzvlášť, když se jim vše povolí, vše koupí. Děti jsou velice chytré a vycítí naši slabost a pak tam útočí. Umí být velice zlé, jednají unáhleně, jsou to velice zdatní vyděrači. Ony ještě nechápou, že ten, kdo po nich chce nějaké povinnosti, tak to s nimi myslí lépe, než ten, kdo jim vše dá zadarmo. Ono tohle v nás zůstane až do dospělosti, bohužel. Zaměstnavatel, který je přísný, ale spravedlivý je pro moc lidí méně přijatelný, než ten, kdo není tak důsledný.
Co poradit? Strašně moc trpělivosti. Nebrat vše, co dítě řekne, doslova. Netrápit se nad tím. Já vím, jde to velice těžko. Vždyť to je přece MOJE malá princezna a najednou mi takhle ubližuje. Ano, jak tady napsali jiní - i ona má v hlavě obrovský zmatek, chudák v tom lítá. Zkuste se sejít s otcem a probrat situaci. Oba chcete její dobro. No a jestli se taťka bude i nadále chtít předvádět jen v dobrém světle, tak s tím Vy nic neuděláte. Přeji Vám úspěšné zvládnutí situace.
hejkale, takhle to nefunguje. za jedno milenka dost pravděpodobně vůbec nebude poslouchat, co manželka pindá a pokud ano, tak jenom proto, aby si z toho dělala legraci protože buď ho miluje (a pak je hluchá a slepá) nebo má jasný cíl (a pak jde za ním a nesejde z cesty). a on nic jiného než pindání, kterým se manželka fakt maximálně tak zesměšní, tady nejde. protože reálně přenést povinnosti na druhé nejde, pokud je ten druhý nechce sám přebrat.
Jiťo, neberte to tak, že dcera začala zlobit, ta se jen přizpůsobí situaci, je ještě malá, aby to dospělácky pochopila a je to pro ni v každém případě zátěž. Mně se rodiče také rozvedli, hrůza, prošli jsme i děcákem, nepřeji to žádnému dítěti. Otec v životě o matce neřekl zlé slovo, nevím, jak to dokázal, ale nikdy o ní špatně nemluvil. Jiťo, dítě za svůj přístup nemůže, to dělá to prostředí v kterém je. Snažte se to ignorovat a jakoby nic neřekla a ani žádnou SMS nenapsala. Až vyroste udělá si svůj názor sama. Musíte být silná už k vůli dcerce, moc Vám držím palečky. - pt
jak mám být silná když on mi podráží nohy,podplácí ji,copak neví že jí tím ubližuje,žádné dítě přece nemůže mít dvě rodiny,dítě pak neví kam patří,proboha co to je za zákony,Chlap se začne kurvit a kdo to odnese?matka a dítě a proč?Proč matka a dítě,když nic neprovedli?Přeci on by měl trpět,ale on si užívá,
děkuji všem,co jste sem napsali,jenomže než vyroste já se zblázním,je to moje holčička,proč je to tak krutý,člověk nic neprovede,chová se slušně a nakonec se cití jak nevinne odsouzený,
Jitko. To je ale ŽIVOT. Prostě to tak je, ať se Ti to jeví sebevíc nespravedlivý. Ano, jsou případy, kdy jeden z rodičů takto "ukradne" dítě tomu druhému. Poštve ho proti matce (nebo otci). Bohužel tak to je. A není žádná vyšší moc, žádné nařízení úřadů, žádné kouzelné mávnutí proutku, které by to mohlo změnit. Není ani pravda, že dítě časem pochopí, kdo to s ním myslí lépe. Tobě nezbývá nic jiného, než svoji dceru milovat a snažit se, aby určité věci nenásilnou formou pochopila. Ale počítej s tím, že i když budeš třeba i ta nejlepší máma na světě, tak Tě bývalý manžel může u dcery přeplatit. Tak to je. A psát si tady slovíčka, jako z červené knihovny, že vše dobře dopadne, je hloupost. Vím, jsou to tvrdá slova, ale pravdivá. Ty musíš být silná. Když nebudeš, tak prohraješ na 100%. Když budeš , tak máš aspoň nějakou šanci.
Něco skoro podobného jsem zažila v rodině. Jedině s tím rozdílem, že bejvalej si dceru sice bral, ale nějaké vzít jí k sobě to nechtěl. Našel si totiž o hodně mladší partnerku a s ní měl vlastní děti a ona nestála o dceru. Holka zlobila jak čert, učit se nechtěla, když jsem si našla přítele, byla na něj tak zlá, že musel od nás odejít. Pak začala i fetovat, já jem ho prosila, aby si jí alespon na 1 rok vzal, že mu budu platit měsíčně půl výplaty, že na ní třeba bude mít lepší vliv, kdepak. Moje rada je, že i když dceru máte ráda, dejte jí do péče otce, jinak stále budete neštastná. Může se stát to co se stalo mě, že bude utíkat a fetovat. At k vám s láskou jezdí, udělejte si s ní hezký víkend, nevím kolik je vám let, ale mohla by jste si ještě někoho najít... Až bude starší, kdovíjak to bude, možná, že ještě ráda přijde domů. Jen to povolte, platte mu alimenty a čas bude pracovat. Vy si oddychnete a Vaše dcera bude v dobré péči u otce. Nijak se nebojte, neříkejte si, jsem špatná máma, nene, tak jako vy i otec má na ní nárok, tak ho nechte at se zase stará on. Možná, že se vrátí dřív než si myslíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.