Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmatená - máme to spolu zkusit?

Od: karamelicka odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

strašně mě trápí jedna věc a nemám se komu svěřit, tak mi promiňte, že s tím otravuju tady. Seznamuju se s jedním klukem, seznámila jsem se s ní přes internetovou seznamku. Měli jsme jen 3schůzky, za to ale celodenní. Oba dva si přejeme vážný vztah - nic chvilkového. Jsme si hodně podobní, máme stejné zájmy, přesvědčení, vcelku si rozumíme. Můžeme se mít taky hodně rádi, ale mám pocit, - že jen mít rád ve vztahu nestačí. V čem tedy cítím problém? Co se mi nelíbí? jde o to, že jsme oba dva hodně velcí pesimisté a každý jsme hodně nespokojení se svým životem. Oba dva jsme neš´tastní a hodně smutní :( :((

Žije ve mě přesvědčení, že bych potřebovala partnera - který mě trochu podrží, naučí mě žít a ne jen přežívat. Myslím, že bych tu tíhu - která by na mě přicházela i z partnerovy strany, že bych ji neunesla, a přesto - - ve vztahu se lidé musí podělit o to dobré i to to zlé. Přemýšlím nad tím už hodně dlouho - máme to spolu zkusit? Nechci se zase zklamat, mám pocit, že by nás to zabilo- oba dva.

Jsem z toho neš´tastná hodně, nevím co dělat.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

jj, kdo si myslí, že láska hory přenese, ten se mýlí. Láska sice hory přenáší, ale jen do té chvíle, než vstoupí bída dveřmi.

Ve chvíli, kdy vstoupí bída dveřmi, vyletí láska oknem. Znáte toto přísloví?

Radím : Uvaže, jestli váš partner za všech okolností uživí sám sebe. Jestli ne, pak si od něho raději držte odstup.

martinaa*

Potvrzuji. Kdysi jsem, jak už několikrát zmiňovala, žila s mužem, který byl vyučený zedník, makat se mu nechtělo. Já na VŠ, z brigád a financí od rodičů jsem táhla privát, studia a ještě jeho barák a společné jídlo, zatímco on měl jen příležitostné melouchy, seděl doma a litoval se, přičemž svou situaci dával za vinu všem ostatním.

Kdyby se aspoň snažil, dá se těžká doba překonat, společně. Jednostranně se to dá vydržet jen přechodně.

iz*
hodnocení

1x

Na mne to působí dojmem, že ani jeden z Vás nemá dořešenu minulost (a v podstatě je jedno, z čeho Vaše nespokojenost se životem vyplývá).

Já bych si napřed urovnala život, pak teprve bych hledala nový vztah. Ve vztahu je sice třeba podělit se o vše dobré i o to méně dobré, ale podle mne nemá smysl začínat vztah přenášením nespokojenosti z dřívějška.

petam*
hodnocení

0x

Ahoj,
hele já myslím, že vlastně do něj nejsi zamilovaná, co? Kdybys byla, neřešila bys to a šla bys do toho. Když je člověk zamilovaný, nevidí, neslyší a už vůbec nepřemýšlí. ;)

karamelicka
hodnocení

Ještě samozřejmě ne, vždy´t jsme měli 3schůzky. už jsem se hodně zklamala a proto se nechci zamilovat jen tak do někoho a hodně brzo. Jsem taková, že se koukám do budoucna a snažím se myslet realisticky, jestli by to skutečně - k nečemu bylo. No asi jsem divná :///////

Dobrý den.Nejste divné. Nemá smysl se do něčeho nutit. Pokud cítíte, že toto není to, co hledáte a očekáváte od partnera, pak ve Vás ty obavy a pochybnosti budou pořád. Prostě mezi vámi nepřeskočila ta jiskra, která je zapotřebí na začátku každého vztahu. Nelámejte to přes koleno, pokud prostě necítíte, že by to pro Vás nebyl ten správný partner, ale třeba jen kamarád pro volné chvíle, pak to nevypadá na to, že byste se dokázali propracovat k vážnému vztahu. Takže můj názor je, do ničeho o čem máte již předem pochybnosti, se nepouštět a hledat dál. Určitě toho pravého potkáte a poznáte, že je to ten, s kterým si budete rozumět více. A bude to podle oboustranných představ. Držím Vám palce.

petam*

Neřekla jsem a ani si nemyslím, že bys byla divná...já jen to beru podle sebe. Kdybych byla zamilovaná a chtěná, udělala bych všechno pro to, aby má láska byla naplněna. Na přemýšlení co bude, času dost a když to s ním nezkusíš, neuvidíš kam to vlastně povede a třeba ti ufrnkne fajn kluk :)

jh11
hodnocení

0x

Chlapi jsou na baterky a

ženský nesvítí.

Problém je v tom, že oba zdá se jste požírači energie vztahu.

Vztahu také neprospívá když pouze jeden energii vydává a

druhý vysává.

Pokuste se navodit stav kdy budete zářit

Jestli se partner chytí a také vydá nějakou energii,

která by vás dobíjela.

Musíte se dobíjet navzájem.

Zkuste si o tom s partnerem pohovořit.

Jinak není perspektiva žádná.

Leda že byste se dobíjela jinak sport milenec *modla*

jh11, moc se mi líbí vaše odpověď. Je to přesně tak, jak píšete. *palec*

doplněno 07.08.13 09:16:

Karamelička, nemáte pravdu, že se nechcete zamilovat do někoho. Láska je jako neštovice. Pravil pan doktor Plzák. Potkáváte spousty lidí a nic. Najednou potkáte někoho a ty "neštovice" dostanete ať chcete nebo nechcete. A já říkám: zamilovanost nemá oči, nemá rozum, nemá logiku. Má jen vyražený dech a motýly uvnitř hrudi. :D Ostatní vám k vaší otázce napsali úplně všechno.

hop®

JH11: zajímavá odpověď, je v ní mnoho pravdy! *palec*

vosikac*
hodnocení

0x

Pokud už ted cítíte, že je něco špatně, tak se do toho "moc" nevrhejte ;)

Není zde nic o Vašem věku, ale jinak to bude brát člověk bez zkušeností ze společného soužití ve 20 letech a jinak člověk, třeba 40letý, který si něčím už prošel a ví, co od života očekává ... Ke spoustě věcem v životě je cesta trnitá a k té pravé lásce bych řekl dvojnásob ...

Lásce se nedá poroučet ... prostě se nenuťte do ničeho,co nechcete ... *pusa*

nikol72
hodnocení

0x

Hodně záleží i jak jste staří, kolik je vám a jemu let?

karamelicka
hodnocení

Mě je 20, jemu 25 let

tomasen

ve dvaceti letech jsi smutná a zklamaná ze života? z jakého důvodu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]