Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moje 11ti letá dcera je právě na letním taboře. Dnes jsem se dozvěděla, že je v chatce úplně sama. Dětí v její skupině je 13 a chatky jsou zaplněné po 4. Ze strany vedoucího mi to připadá jako naprosté idiotství, nechávat 11ti leté dítě v cizím prostředí uprostřed ničeho přes noc úplně samotné. Přece jen, co kdyby se jí něco stalo. Navíc neplatím přece peníze za to, aby tam má dcera byla v chatce sama. Já bych ji nikdy nenechala samotnou přes noc ani doma, kde to zná. Když jsem si ráno volala s jejím vedoucím a ptala se ho, jestli je na pokoji s nějakými kamarádkami s naprostým klidem mi oznámil, že ano. Měla bych podávat stížnost na tábor jako celek, nebo spíše na konkrétního vedoucího? Nebo jak by jste postupovali prosím vy? Je to první tábor, kde má dcera je a budu velmi vděčná za jakoukoliv radu.
Dobrý den.
Naprosto Vás chápu. Zavolala bych tedy vedoucímu a požádala ho, aby dceru umístil mezi ostatní děti, což podle mě není problém. Předpokládám, že dcera má také telefon, proto bych si ověřila, že vedoucí žádosti vyhověl. Pokud ne, asi bych na tábor zajela a vše zařídila osobně. Případnou stížnost bych písemně poslala přímo na organizaci, která tábor pořádá.
Dobrý den. To je nějaké divné..Proč by Vám její vedoucí lhal, že je na pokoji s kamarádkama, kdyby to nebyla pravda? A také se mi nezdá, že by nechávali vedoucí dítě samotné, odtržené od kolektivu...Nejdříve bych si promluvila s dcerou, zda si to špatně nevysvětlila atd...Možná se jí tam nelíbí, stýská se jí a tak si stěžuje třeba .. Nechci Vaši dceru samozřejmě podezírat, jen u dětí nikdy člověk neví. Ale že by Vám dospělý vedoucí lhal a izoloval dítě od ostatních se mi nezdá...
Dcera mi právě do telefonu říkala, že se jí tam jinak moc líbí a je to tam přes den bezva. Nabízela jsem jí, že pokud by chtěla, mohu pro ni přijet, což rozhodně zavrhla. Jinak vedoucí je takový dost mladý kluk, ale stejně ho to pro mě neomlouvá. Mám podezření, že od soboty, co tam dcera je, ani pořádně neví, jak se které dítě jmenuje. Protože když jsem se ho ráno ptala s kým na pokoji je. Nedokázal mi říct žádné jméno. Každopádně jsem mu ihned volala, ale nebral to. Tak uvidíme až to zvedne. Děkuji moc za Vaši reakci.
Proč by vedoucí riskoval vlastní krk tím že by nechal dítě samo? ... Určitě by k dítěti přemístil někoho z jiné chatky, tak aby bylo rozmístění dětí v rovnováze...
Já tomu docela věřím. Někteří lidi nepochopí všechny důsledky svých činů. Neumím si představit jak se vaše dcera cítí. Prostě mu nevyšly chytky, tak místo aby děti rozdělil, tak jednu nechal samotnou. Je to kopyto.
doplněno 18.07.13 18:19: chatky
Paní máme taky dítě na táboře, ale jezdí tam každý rok s kamarádkou ze třídy tak, že jsou ve stanu i ve skupině spolu. Jak bych reagovala já, bud bych tam zajela, a promluvila s vedoucím, nebo bych to nechala být, když se jí tam líbí, možná, že jí děti dokonce závidí, že má celou chatku pro sebe, spíš bych jí nechala at se ukáže, ona si zvykne. To že neví vedoucí jak se děti jmenují to celkem chápu, kdo by si to za pár dní pamatoval. To víte, že si asi dětičky popláčou, postýskaj, ale ono je to k něčemu dobré, něco se naučí a otrkají se. Až budou odjíždět tak zase bude brečet, že se s nima musí rozloučit.
To je právě taky možné. Spousta dětí se zná z města, z minula nebo ze škol a chtějí být na chatě spolu. Pak zbyde jeden chudák co nemá s kým.
Vedoucí řekl ano a dcera ne, no moje zkušenost je, že děti píší domů šílené věci, třeba to, že mají v posteli hady a podobně a když přijedou domů je vše jinak. Moc se mi nechce věřit, že by děti nedal třeba po dvou. Stěžovat si můžete ale chce to řešit hned, pokud je dcera opravdu sama už by nikdy nemusela na žádný tábor chtít.
stížnost bych asi nechala až na později, teď je nejdůležitější změnit situaci - znovu bych volala vedoucího a žádala vysvětlení a nápravu, co my víme, třeba to má nějaký důvod (např. je to jen na 1 noc, zkouška odvahy?) - držím palce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.