Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konto v zahraničí vs větší množství peněz

Od: westiik* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s konty u zahraničních bank. Mám na mysli země jako Švýcarsko, Belgie, Rakousko či Lucembursko (ani nezmiňuji malé zemičky jako Andora, Monako, San Marino). Jde mi o to, že jeden známý (žije v Londýně) bude příjemcem většího množství hotovosti a potřebuje účet, kde mu nehrozí rizika od různých finančních úřadů. Kde mu nehrozí, že bude banka děat problémy při vkladu, či výběru. Kde se ho nejlépe nikdo nebude ptát, odkud to má (ale to jen z prostých důvodů - není to zrovna k chlubení). Nemyslete si, nejsou to žádné špinavé peníze. Jen jich bude větší množství a on chce, aby to proběhlo bez problémů. Tohle je naprosto seriózní otázka, tak prosím vynechte vtípky či nějaké dedukce. Za každou radu/odpověd děkuji. S pozdravem Martin

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ok*
hodnocení

2x

Zdarvím, už jen tento dotaz mi připadá hloupý a vtipný.

Já za sebe, kdybych měl větší obnos někam uložit tak se neptám např. zde

westiik*
hodnocení

Mě přijde hloupá a vtipná tato reakce. Já se neptám kam je uložit, já se ptám an zkušenosti. A navíc jsem nikoho nejmenoval a nevíte ani kdo jsem já, natožpak můj kamarád. Tohle je přesně ta zbytečná reakce, kterou jsem musel číst ač jsem o ni nestál...

miljan*

Kontaktuj Koženého a spol. Určitě ti poradí. *cert*

ok*

Já vás neurážím, ale nutí mě se smát u vašeho dotazu.

V Londýně mu neporadí?;)

westiik*
hodnocení

Obracím se na vás, protože jsem si všiml, že je zde početná skupina inteligentních lidí, ochotných poradit.

frost

nechce mi půjčit 150tisíc na nějakou měsíční splátku za rozumný úrok?

hodnocení

0x

Rizika od financnich uradu...jaka rizika? Pokud je poctivy obcan a odvadi dane, zadna rizika nehrozi.

Problemy pri vkladu a vyberu...to nedela zadna solidni banka.

Od kud to ma...pokud neni politik, kterymu by majetkove priznani ukladal zakon, tak se ho na to nikdy nikdo ptat nebude.

Probehlo bez problemu...denne se mezi bankami prelevaji bez problemu stovky milionu.

Ale k odpovedi.

Rakousko, Belgie, Lucembursko, Lichtenštejnsko, San Marino, Monako, Andora a Svycarsko. To jsou zeme v Evropskem hospodarskem prostoru, ktere maji udelenou vyjimku na poskytovani informaci o klientech a jejich uctech.

Dane z uroku se plati samozrejme ale i v techto statech. Tomu se v techto statech nevyhne nikdo takze zustava akorat ta anonymita. Na svuj osobni ucet se pak penize posilaji pres sberny hromadny ucet banky - tudiz neni videt, z jakeho uctu penize prisli, ale stejne je videt, ze prisli treba zrovna z toho Svycarska. Takze to nakonec stejne neni zadnej bonus.

Jediny zpusob, dostani se anonymne k penezum je vyber z bankomatu pres kartu, kterou vyda svycarska banka a ktera bere penize ze sberneho uctu banky. Takova karta je ale radne zaplacena. Nebo samozrejme vylet do Svycarska do banky.

Banky ve Svycarsku nabizeji vedeni uctu i pod ciselnym kodem. Takze anonymita je takrka dokonala.

K vyuziti sluzeb svycarskych bank je ale potreba minimalni vklad v radech milionu Kc. Pak lze ale pocitat s naprostym luxusem sokromeho bankere.

doplněno 01.03.09 23:04:

...v radech milionu Kc...tam ma byt krouzek na u, jako, ze tech milionu je potreba hodne.

Minimalne nekolik desitek.

ok*
hodnocení

0x

Seriozní otázka? Tak zkus /finančního poradce/ co ty na to, co?;)

westiik*
hodnocení

Ale já nechci nikomu platit za radu. Jen chci říct kámošovi různý alternativy a zajímají mě zkušenosti. Tak pořád nenapadejte smysl dotazu, od toho snad tahle poradna je. Nebo se smím ptát jen na sexuální problémy, problémy s PC, nebo na to kdy jakou rostlinu vysadit? Také mi nejde o placení( nebo spíše neplacení) daní. To je samozřejmé, říkám že jde o legální věc. A o vlastnictví více milionů jde pokud vím pouze u nadstandartních služeb. Jinak je to banka jako každá jiný, jen udržuje anonymitu klientů.

ok*

tak vlastně co chcete slyšet?

lidka*
hodnocení

0x

Mě jenom napadla jedna věc Martine. Když finanční obnos získá v Anglii, proč je tam obratem neinvestuje do nákupu nemovitostí, do drahých kovů apod.? Do cenných papírů asi v současné době ne. Potom už by si jenom užíval výnosu z nemovitostí. Nakonec by nemusel koupit nemovitost v Anglii, ale někde v přímořském letovisku. A nyní jsou jistě ceny maximálně výhodné! *tuc*

westiik*

No, napřed právě potřebuje ty peníze někam uložit, pak až s němi může vymýšlet nějaké investice. Není to obnos, pro který by si zašel do banky a odnesl si jej pryč.

ok*

co tak finanční poradce,co?

westiik*

Já nevím Ok, ale přijde mi že neumíš číst...z toho důvodu se radši zdrž komentářů...já se ptám těch šikovných a zkušených co chtějí poradit...ne těch co jen rýpají, jako ty...

westiik*
hodnocení

0x

Omlouvám se za hrubost, ale opravdu bych byl radši, kdyby psal jen ten, kdo ví něco k tématu...a né kdokoliv kdo si chce povídat, nebo prostě jen říct opačný názor, oponovat či dokonce kritizovat...česky řečeno, vyžgrindat...

ok*

no a právě od toho jsou ti FINANČNÍ PORADCI,když nevíte co a jak a kam s penězi, chápeš to?

westiik*

ALe já nepotřebuje vědět, co s penězi. Neptám se kam je investovat atd. Ptám se na zkušenosti, co kdo ví. Mám platit poradci, aby mi řekl své zkušenosti? Předpokládám, že návštěvu poradce radíš každému, kdo se na této stránce na něco ptá, dnes jsou přeci jen poradci už na cokoliv...

ok*

Tak to ti mohu jedině doporučit jakoukoliv "českou" banku v naši zemi a věř že se tě nebude nikdo ptát odkud je máš a proč vybíráš tolik a tolik. Např, ČSOB, ČNB, KB do ostatnívh jsem bych "nešel" ado zahraničních už vůbec, stačí?

miljan*

Málo informací na seriozní radu.

ok*

tak nevím co ještě dodat?

byl jsem svědkem ukládání 17.000.000,-kč v hotovosti a nic zvláštního

Nejsem si jistá, ale mám dojem, že existuje jakýsi zákon ohledně praní špinavých peněz, ve kterém se praví, že nelze v hotovosti vkládat částku vyšší než 15000 euro (cca 500 000 Kč, i když kurz je dnes jinde, než byl před 5 lety, kdy jsem cosi takového četla) - pouze převodem z účtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]