Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Už mám asi rok problémy stím že mě zaroste nehet a udela se mi tam na boku tajova tvrda boulicka a boli to jak cert,nevite jak to vylecit?Dekuji.
Zdravím, Praivo, nevím, zda to "jde úplně vyléčit"... o prst je pak potřeba se starat. Před pár dny jsem si špatně zatrhla nehet, tak snad to bude ok Ale je fakt, že Rivanol beru jako malý zázrak, před týdnem jsem se na noze pořezala o sklo, bylo to na šití, ale nebyl čas... trochu se to podebralo, tak jsem to zase natřela Rivanolem a za dva dny byl pokoj...
V žádném případě NEPOUŽÍVAT JAKÉKOLI MASTIČKY! Právě ty způsobují růst té bolestivé boule, která se dá následně odstranit jen chirurgicky, odoperováním. Aby nehet nezarůstal, ostrouhává se a zeslabuje uprostřed, takže pak netlačí do masa. Pokud zarostlý nehet zahnisá, koupat prst v růžovém roztoku hypermanganu - k dostání v lékárně. Nasypat zrnka do vody, rozmíchat, vykoupat.
Dojdi si na Chíru(chirurg).na nejbliší polikliniku a maš to odstřihne to vyčistí to. a dá mazání.budeš FREE
Nehet, ta část, kterou vidíš, je rovná, soubežná s koncem palce. V té části, která bolí, je lůžko nehtu a ten schovaný kousíček roste rychleji a není někdy vidět. A udětá špišku, takový jako trn. a ten píchá do toho místa, kde to bolí a to tak, že se to až bodebere. Právě to místečko musíš odhrnout od nehtu a střihnout a jakoby vytrhnout. Je to bolest pekelná, ale ta úleva potom!
Předoperační stav svého prstu (masivní otok, hnis, fuj) jsem léčila roztokem Rivanol - většinou se dá sehnat pouze v nemoční lékárně. Používá se po operacích, aby se do ran nedostal zánět apod. Roztok nanést na gázu (pozor, silně barví), připlácnout na postižené místo, ovázat a zalepit. Nesmí tam vzduch ani voda, za tři dny opakovat a dále dle potřeby. Rivanol vytáhne ven hnis.
doplněno 22.07.13 21:15: Jojo, je to pomoc u akutního stavu s hnisem a zánětem. O prst se pak musí pečovat, nehet pečlivě zastřihovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.