Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pomůže na zánět dásní?

Od: monulinka10* odpovědí: 16 změna:

Mám akutní zánět dásní..Po porodu,mi začali červenat dásně..Moc to nebolelo,ale ted je to akutní :( byla jsem na dentalní hygieně dkde mi vyčistili dásně ale po dvou měsících se mi to opět vrátilo...Vůbec nevím co s tim...Děkuji za radu

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Kupte si v lékárně ústní vodu Corsodyl 3% (nebo Paradontax s corsodylem). Je vysoce desinfekční, nesmí se používat dlouhodobě, ale na zmírnění zánětu je to OK.

monulinka10*
hodnocení

Děkuji za radu..Určitě to zkusím :)

lidus*

*palec*Dobrá rada Míšo i nám pomohl Paradontax. Také bych zkusila vyplachovat ústa heřmánkem.

hodnocení

0x
A pouzivate mezizubni kartacky a nit? Nikdy jsem to neumela s niti, spasa jsou pro me takove ty zubni nite na paratku, vypada to jako luk. Navic mi doktorka doporucila zubni kartacek Curaprox a mam pokoj.. Take jsem zacinala tim corsodylem. Jeste se prodavaji v lekarnach zubni gely - neco jako ustni voda, jen to ma diky konzistenci pusobit dele.. Poradit by Vam mel i Vas zubni lekar..
monulinka10*
hodnocení

Mezizubní kartáček jsem používala,ale ted nemůžu..Mám to tak oteklé že se tam nedostanu..Kartaček Curaprox mám...Můj zubní lékař mi doporučil dentální hygienu,na ní jsem byla a vrátilo se mi to...

hodnocení

0x
Já bych si zašel pro radu k zubaři.
monulinka10*
hodnocení

Já byla u zubaře..poslal mě na hygienu tam jsem byla a nepomohlo to

alusska*

Já jsem to měla také a dostalal jsem antibiotikum Augmentin a během pár dní bylo po problému ..

Když by Vám nechtěl pomoci Váš doktor, doporučuji vyhledat jiného. Bolí to Vás a né jeho.

monulinka10*
hodnocení

Dobře děkuji :) jdu tam ted v srpnu,tak se ho chci zeptat at mi napíše nějaký antibiotikum...

hodnocení

0x

Mimo rad, které již byly napsány by mohla pomoci šalvěj - čaj. Používá se třeba při paradentóze. Nepít, jen nechávat v ústech, vyplachovat.

Je otázka, co je příčinou otoku. Řekněte doktorovi, ať Vám udělá rozbor krve, možná máte po porodu nedostatek železa nebo vápníku. Btw. jakýkoliv zánět může vzniknout jen při extrémním překyselení - nepijete třeba místo vody a minerálek colu a různé jiné přeslazené břečky? Nebo nejíte nějak zásadně nezdravě?

monulinka10*
hodnocení

Šalvěj jsem používala...No otoky...Mám na dásních rudé oteklé boule...A už mám 3 roky po porodu...

iz*

Tak to už vypadá spíše na chronickou než na akutní záležitost.

Zkuste se obrátit na jiného zubaře a nečekala bych až do srpna.

Chronická onemocnění se zpravidla léčí déle, takže čím dřív začnete, tím lépe.

monulinka10*
hodnocení

No já si taky myslim že mi brzy vypadají...Je to hrůza :(

gridinfo*
hodnocení

0x

v lekarne koupite 2 - 3 % peroxid vodiku. Namocte kartacek, nadechnout, nedychat usty, snazit se vycistit ve vydechu, aspon tak pul minutky probehnout dasne. Hned vyplachnout usta vodou a az pak pouzit zub. pastu. / nebo hypermanganem, dle navodu na ampulce. Ja pouzivam peroxid.

monulinka10*
hodnocení

Dobře děkuji za radu...Zkusím to a uvidím

abc*
hodnocení

0x

Mě pomáhá Herbadent.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]