Nejste přihlášen/a.
Dobrý den i já mám problémy,které jsem snad vyřešila,ale stále nevím-udělala jsem dobře a nebo jsem měla ještě počkat?Tak tedy začnu,v lednu to byly 2roky,co jsem měla vztah se svým sousedem.On sám za mnou přišel a oslovil mě.Začali jsme se vídat a bylo nám spolu hrozně fajn.Já jsem rozvedená už 7let a mám 13letou dceru.Mezitím jsem měla vztah o 25let starším mužem.Nedocházelo mi jak moc mu na nás záleželo.Nebydlel s námi ve společném bytě ,ale dojížděl 2krát do měsíce a to 400km!Byl u nás 14 dní a pak zase na 14dní odjel domu pracovat.Pomohl mi vždy,když jsem měla problém,rozdal by se pro nás.Nikdy nepřijel bez kytky a bonboniery,nákupu...Byl hrozně štědrý a já si toho nevážila.Pomáhal mi finančně.Ale vždy musel mít pravdu a rozhodoval skoro o všem.Někdy jsem si připadala jak dítě,které musí poslouchat svého otce.Když mě oslovil můj soused, v době kdy jsem tady neměla přítele,vzalo to rychlý spád a já vztah ukončila.Ani jsem o tom moc nepřemýšlela.Věděla jsem to,že věkově jsme na tom stejně,bydlí hned vedle mne,je hodný a má mě rád...Pak už nebylo co řešit.On bydlí se svou matkou v rodinném baráku,děti nemá.Já bydlím také s maminkou a jejím přítelem v rodinném baráku s mojí 13letou dcerou.Ze začátku bylo všechno fajn,chodil k nám domu a já k nim,dcera o návštěvu i nich nikdy nestála.Ale tak nějak spolu vycházeli.Nevím,ale začalo mi vadit to,že mi nikdy nepomohl,byt slovem abych věděla,že má zájem o mé problémy a že se mohu na něj kdykoliv obrátit.Ale tento vztah byl úplně jiný,než ten předchozí.Jsem svobodná matka a asi víte jak to mám těžké v této době.Když se mne zeptal jestli vycházím s penězi řekla jsem,že musím,že nic jiného mi nezbyde a on jen:no jasně,člověk musí vyžít i s tím málem,co mu zbyde,vid?Neřekl nikdy ani slovo,já ti rád pomohu...Nikdy mi nepřinesl kytku ani finančně mi nikdy nepomohl a že jsem byla už pěkně na dně.Nebýt svojí maminky,tak nevím jak bych to zvládla.A to mě hrozně mrzí!Nechtěla jsem jeho peníze,ale chtěla jsem vidět zájem o to,že by mi pomohl.A kdyby mi půjčil,tak já jsem člověk,který by to od něj! nechtěl.Vše bych mu vrátila.Pochopila jsem,že hrozně smaminkou šetří a nepotřebujou to,penez máj dost,to vím.V obchodě nakupují jen na akcích a slevách.Vše by chtěl bez dokladů jen aby ho to vyšlo levněji.Za celé 2roky mé dceři nepřinesl a ni čokoládu,prostě nic mimo vánoc.Pochopila jsem,že mu tento vztah vyhovoval.Bydlí pár kroků od nás,když chce přijde,když nechce tak je unavený.Maminka se o něho stará-vyvařuje mu,uklízí po něm,pomáhá mu s jeho živností a on jen škudlí a když chce tak si za mnou odskočí.Vždy mi říkával,že ví jak jsem hodná,že nikdy nic nechci a tedmi to vše dochází.Když byl třeba v obchodě,zavolal mi na co mám chut,já řekla,že na nic(radši,věděla jsem jak je na peníze a tak jsem radši nectěla nic)on přijel a přivezl si 2piva k televizi a to bylo vše.Ani ho nenapadlo přivést blbého nanuka dceři,prostě jsem jen zírala jaký je a dál udržovala tento vztah a nadějí,že mu to někdy dojde.Ted nedávno jsem prodělala virozu,bylo mi fakt hrozně,dojel mi pro prášky.Ten den jsem jen ležela v posteli a prospala.Druhý den jsem mu napsala sms kolem 12hod,jestli ho třeba zajímá jak mi je.Vyřizoval si své věci,aby mohl odjet na hory lyžovat,když já pořád nikam nechci.4ekala jsem na ranní sms a dotaz,že se zeptá jak mi je.Marně,žádný záje.Tento vztah jsem před pár dny ukončila a napsala jsem mu,že potřebuji víc a chci od života něco jiného.Úplnou rodinu,kde se ty dva dělí o vše.O radosti,ale i starosti.On mi mě bral jen usměvavou a v pohodě a to já někdy opravdu nebyla.Měla jsem finanční problémy a to se člověk smát nemůže.On mi na to tenkrát napsal sms,že pokud budu mít nálady tak že chodit k nám nebude.Místo toho,aby se mně zeptal,co mě trápí,zda nepotřebuji pomoct,tak radši se se mnou nebude vídat.Nevím,udělala jsem správně?Tvrdil jak moc pro něho znamenám,ale kdyby ano...snad láska vypadá jinak,nebo ne?Předem děkuji za radu...Všem přeji hodně štěstí a...LÁSKY
Víte, madam, nemyslím si, že jste udělala chybu. Pouze jste očekávala něco jiného, než on. Vy jste hledala vztah, on sex. Vy jste mu dala co potřeboval a protože nic jiného nehledal, tak proč by měl dávat něco víc? Víte, manželství, nebo partnerství, je kšeft. (už vidím ty reakce) Vy sama jste se zachovala jako správná obchodnice. Něco jste dala a něco jste za to chtěla. A protože jste si uvědomila, že jste nic nedostala, tak jste ten obchod zrušila. Je to jasné a je to tak. Jste poučena a příště budete přemýšlet jinak. A né-li, naletíte znova a zase se budete trápit.
Člověk,kdyžopravdu miluje,tak vycítí starosti a trápení milované osoby a snaží se jí nějakým způsobem pomoci,ptotože vidí,že má nějaké trápení.Ale to není Váš případ,protože Váš přítel vidí jenom sám sebe a jinak nic.Je to sobec a já si myslím,že za to trápení nestojí.Ono časem všechno přejde a Vy budete štastná a najdete si i někoho lepšího.Ve vztahu musí být láska,důvěra a tolerance.
Vztah,kde jeden dává a druhý jen bere je na nic.I kdyby tam sebevíc sexuální přitažlivost byla ,časem zálkonitě dojde a dojde i trpělivost toho,kdo má jen dávat.A to je Váš případ.Navíc jste měla k ruce srovnání chování těch dvou velmi rozdílných mužů .S ukončení tohoto vztahu jste určitě chybu neudělala.Možná s zkončením toho pedešlého vztahu,ale tam se mohly časem objevit jiné problémy kvůli věkovému rozdílu.
Víte oni "staří mládenci" žijící s maminkou jsou takoví velcí malí kluci držící se máminy sukně a svého pohodlí.Nedá se od nich moc očekávat cokoli jiného.
Někdy je lépe být sám než setrvávat ve vztahu,který nefunguje.Někde určitě je muž,se kterým se Vám půjde životem mnohem lépe.
Upřímně Vám přeji ho časem potkat. Lenka
doplněno 02.03.09 21:37:předešlého
A možná by to tak neproběhlo.Jsou v blízkosti maminky čili buduocí tchýně,které mají taky určitý vliv na jedince co hledají vztah.
Dobrý den,předem Vám děkuji za Vaši odpověd.Určitě máte pravdu,že jsou na tom lidé daleko hůř,než já.To já také vím!Nemyslela jsem to tak,že se neumím smát a mám stále náladu pod psa.Ale někdy mě to přepadne a pak si řeknu právě Vaše slova:jsou lidé na tom hůř!Mám zdravou dceru a to je největší štěstí,co mám.Chtěla jsem tedy pouze potvrdit,že jsem udělala dobře.To co tady Vy píšete já také vím a je to trošičku mimi můj problém.Ale i tak Vámmoc děkuji a přeji krásný den
Začnu jedním sloganem snad neurazí již Komenský říkal, že manželství je válečné tažení.
Od čehož se odvíjí můj názor. Myslím, že Váš soused zohledňoval pouze své potřeby nikoliv Vaše. Potřeby jedince jsou ryze individiduální a jelikož tento pán měl doma díky své matce s prominutím serviscentrum tak nic více než trochu té něhy nepotřeboval a je zvyklý žít si dle svého.
Berte to jako svou zkušenost a své dostatečné ponaučení a mějte se ráda sama sebe,pak nebude tolik vstřícná k těmto sobeckým povrchním mužům. Nenechte se jimi ovládnout.
Přeji krásný den
Dobrý den,děkuji Vám za Vaši odpověd.Když si tady pročítám všechny ty odpovědi,tak zjištuji,že je to tak ,jak jsem si myslela...Jen jsem si to nechtěla připustit.Nějak to přijmu a i zvládnu.Mám svou dceru,kterou miluji a ta partnerská láska,která mi tak chybí,se doufám někdy ukáže.Děkuji mnohokrát a též přeji krásný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.