Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nařízení přes času

Od: dav1d odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, Dnes se mi stala pracovní přihoda měl jsem mýt odpolední 14:00 do 22:00 v 9:00 my volaly z práce jestli mohu dříve do práce já na to jo můžu takže jsem tam byl od 10:30 a měl sem končit 18:30 a v průběhu směny my bylo řečeno že tam musím být do 22:00? můžou my to takhle nařídit jde o přes čas jestli se nemýlím díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, práci přesčas lze nařídit a podle toho co píšeš, to bylo i s tvým souhlasem. Za práci přesčas ti samozřejmě náleží odměna nebo náhradní volno.

xixi*
hodnocení

2x

Ano, zaměstnavatel vám může nařídit práci přesčas. Nařízená práce přesčas nesmí u zaměstnance činit více než 8 hodin v jednotlivých týdnech a 150 hodin v kalendářním roce. Práce přesčas u vás byla od 10:30 do 14:00, pak byla vaše běžná směna, proto jste tam musel zůstat do konce směny. Zaměatnavatel vám samozřejmě musí práci přesčas zaplatit, navíc vám náleží příplatek, nebo vám může tyto napracované hodiny dát vybrat jako náhradní volno ve dnech, kdy vás "nebude potřebovat".

hodnocení

2x

Ano,od 10.30 do 14.00 jste měl přesčas a poté následovala Vaše regulérní směna,tudíž až do 22.00.Zaměstnavatel nic neporušil,dřívější nástup do práce jste si na základě telefonátu zvolil sám.Za tento týden tedy máte přesčas 3,5 hodiny,takže Vám ještě 4,5 hodiny z celkových 8 hodin na týden mohou nařídit.Ale tento přesčas by Vám měli dát vědět s předstihem.

olaf71*
hodnocení

1x

to je taková životní zkušenost. příště až budou volat, tak si předem rozmyslete, jestli chcete jít, nebo ne. pak podle toho telefon zvedat, či ne.

luckaa25
hodnocení

0x

Hmm, to je normální bohužel, to smějí. Ale to si ještě pískejte :) U nás to chodí tak, že Vám klidně strhnou peníze zato, že nechcete jít na DOBROVOLNÝ přesčas :) K smíchu, respektive k pláči co se tady v ČR děje za věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]