Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Dnes se mi stala pracovní přihoda měl jsem mýt odpolední 14:00 do 22:00 v 9:00 my volaly z práce jestli mohu dříve do práce já na to jo můžu takže jsem tam byl od 10:30 a měl sem končit 18:30 a v průběhu směny my bylo řečeno že tam musím být do 22:00? můžou my to takhle nařídit jde o přes čas jestli se nemýlím díky za odpověď
Ano, zaměstnavatel vám může nařídit práci přesčas. Nařízená práce přesčas nesmí u zaměstnance činit více než 8 hodin v jednotlivých týdnech a 150 hodin v kalendářním roce. Práce přesčas u vás byla od 10:30 do 14:00, pak byla vaše běžná směna, proto jste tam musel zůstat do konce směny. Zaměatnavatel vám samozřejmě musí práci přesčas zaplatit, navíc vám náleží příplatek, nebo vám může tyto napracované hodiny dát vybrat jako náhradní volno ve dnech, kdy vás "nebude potřebovat".
Ano,od 10.30 do 14.00 jste měl přesčas a poté následovala Vaše regulérní směna,tudíž až do 22.00.Zaměstnavatel nic neporušil,dřívější nástup do práce jste si na základě telefonátu zvolil sám.Za tento týden tedy máte přesčas 3,5 hodiny,takže Vám ještě 4,5 hodiny z celkových 8 hodin na týden mohou nařídit.Ale tento přesčas by Vám měli dát vědět s předstihem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.