Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrostlé sloupy

Od: xixi* odpovědí: 12 změna:

Milí rádcové, je tohle vpořádku? Upozorňuji, že tomu absolutně nerozumím (proto se tu ptám). U jednoho domu mají takto obrostlé dva sloupy.

Obrostlé sloupy
Obrostlé sloupy #2
Obrostlé sloupy #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

1x

Myslím, že až dojde k poruše, bude mít ČEZ skutečně radost. To jsou na OÚ slepci, že na to ještě neupozornili?

praivo*
hodnocení

1x

Z estetického hlediska je to v pořádku, z elektrického rozhodně NE!

jesse*
hodnocení

1x

Rozhodně to v pořádku není, mimo jiné zde hrozí riziko požáru.

xixi*
hodnocení

Já jsem si to myslel hned, že to není košer. Chodím kolem už dlouho a furt o tom přemýšlím, tak jsem vzal mobil a fotil, že se zeptám zde.

Je to slepá ulice končící školním hřištěm, moc lidí tam neprojde. Proto si toho asi nikdo nevšímá, nezajímá se. A nebo je to tím, že v tom domě (spíš vile) bydlí PAN podnikatel *nevi*

jh11

Pan podnikatel má zřejmě na svém pozemku věcné břemeno od ČEZu.

Z estetického hlediska to má pořešené a možná má i dům pojištěný.

Příznivci ČEZu by mohli na nebezpečí upozornit ČEZ

ale ten sloupy neholí,

na rozdíl od nás.

figurek*
hodnocení

0x

hmmm. Ve chvíli kdy takový sloup namokne, vzniká vodivé spojení se zemí. Říká se mu svodový proud. Ztráty sítě samozřejmě platí všichni odběratelé.

Radím : Upozorněte ČEZ nebo Eon, že má problém.

xixi*
hodnocení

Stačilo by na ten čez napsat email s adresou kde to je? Pokud je upozorním, že nechci aby někde uváděli moje jméno, musí tak učinit? Nerad bych aby pan podnikatel věděl, že za tím jsem já, nestojím o problémy.

hop®
hodnocení

0x

Pokud je dřevo suché, je to docela slušný izolant. Pokud vršek sloupu namokne, pravděpodobně některé větvičky ohoří, jen ty nejbližší, ty ostatní mokré hořet nebudou...

Elektricé ztráty na neměřené části jdou na vrub poskytovatele, tedy PRE, ČEZu či EONu...

Esteticky je to hezčí, než ten původní sloup, to je asi bez debat...

Pokud s tím opravdu chcete aktivně něco dělat, pošlete tato foto s upřesněním lokality poskytovateli elektřiny a zbytek nechte na něm...

doplněno 06.08.13 21:48:

... pokud chcete zůstat v anonymitě, založte si v internetové kavárně "jednorázový mail"...

takjan*

Osobně jsem sledoval, jak vysoké napětí (35kV) srší do vzrostlého stromu pod vedením. Celkem nic se nělo, ani v dešti. Odstranili to tak za rok...

hop®

Děkuji, že (předpokládám) souhlasíte s mojí reakcí a také zbytečně neplašíte...

xixi*
hodnocení

Děkuji všem rádcům, poslal jsem tyhle fotky a místo na čez. Jsem zvědav, jestli to budou nějak řešit.

xixi*
hodnocení

Tak jsem šel dnes kolem sloupů a jsou čerstvě ostříhány do cca dvou třetin. Takže asi to takhle být nemůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]