Nejste přihlášen/a.
u jisté pojišťovny si platím úrazové pojištění.U jiné pojišťovny mám uzavřeno povinné ručení.Při dopravní nehodě došlo k vážnému úrazu,který má být do určité výše hrazen z povinného ručení viníka. Pojišťovna žádá souhlas, že nebudu uplatňovat jinou náhradu.Předpokládám, že se jedná o to, kdyby na můj dopravní prostředek byla uzavřena havarijní pojistka. Pak mohu čerpat buď z ní nebo z povinného ručení viníka. Úrazové pojištění s tím snad nesouvisí? Děkuji za odpověď.
Z dotazu mi sice není jasné komu nastal úraz a kdo byl viník a kdo má jakou pojistku uzavřenou, ale soukromé úrazové pojištění s havarijním ani povinným ručením opravdu nesouvisí a v případě škodní události je z něj plněno. Pokud by měl poškozený uzavřených 5 úrazových pojistek, bude plněno z každé zvlášť - na rozdíl od neživotního (majetkového) pojištění, kdy se pojistné plnění vyplácí pouze jedno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.